locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pravi odabir kućanskih aparata za apartman

Objavljeno: 2024-02-06 10:21:12
Kategorija: Blog

Boba Blašković,

novinarka, stilistica, urednica, art direktorica, osnivačica i glavna urednica Dbloga te dugogodišnja urednica D&D-a te magazina Gloria Dom. Jutarnji list, Gloria, Globus, Grazia, 24 sata, Budi.in, Telegram... samo su neki od medija s kojima je Boba godinama surađivala te surađuje i stekla ugled autoriteta i influencera u svijetu dizajna i interijera.

Boba Blašković je i partnerica u platformi O'snova - lifestyle & experience radionice, članica međunarodnog novinarskog žirija za najbolje hotele Villegiature awards, suvlasnica tvrtke za dizajn interijera Design House te strastvena ljubiteljica apartmana i putovanja

Kuhinje u apartmanima obično su vrlo male i gosti u njima rijetko kuhaju zahtjevnija jela. Tjestenina s umakom, salate, meso na naglo su najčešća jela koja se pripremaju u apartmanskim kuhinjama, stoga za takav mode korištenja nisu potrebni najskuplji i najzahtjevniji kućanski aparati.

 

Kuhinja u apartmanima trebala bi imati: prostrani hladnjak, ploču za kuhanje, mikrovalnu i/ili pećnicu. Ako ciljate na 3+ ili 4 zvjezdica onda i perilicu suđa, kuhalo za vodu, aparat za kavu, napu...

Oko napa se često vode rasprave - treba li napa u apartmanima ili ne?

Prema kategorizaciji napa je potrebna u svim kuhinjama apartmana od 4 zvjezdice u kojima nema prozora, a slična stvar je i s pećnicom. Pećnica nije nužna ako imate mikrovalnu s grilom.  Luksuzniji apartmani i kuće za odmor obično imaju plinski ili električni roštilj te općenito veće kuhinje i bogatiju opremu uređaja.

Što smo mi odabrali?

S obzirom da kuhinje nisu velike niti zamišljene za kuhanje velikih gozbi svi uređaji su kvalitetni, od provjerenih poznatih proizvođača koji u ljudima pobuđuju povjerenje u kvalitetu, ali se radi o nešto jeftinijim modelima uređaja.

 

Svi su, naravno, iz Emmezete, baš kao i kuhinje. To se pokazao izvrstan izbor jer su sve ugradnje i montaže odradili Emmezetini serviseri prilikom ugradnji kuhinja, tako da su odmah potvrđene i sve garancije na uređaje.

Kuhinjska ploča je indukcijska jer ju je puno lakše održavati i čistiti od staklokeramičke i plina, a ta mala razlika u cijeni brzo će se kompenzirati s time što će kućanski uređaji dulje izgledati novo.

 

Kad smo već kod čišćenja, ako ćete u apartmanu imati pećnicu, onda preporučamo da birajte uređaj s pirolizom. Piroliza omogućava izuzetno lako čišćenje pećnica, odnosno automatsku toplinsku razgradnju svih masnoća i prljavština u pećnici.

Kako bi olakšali i ubrzali čišćenje odabrani su ugradbeni modeli uređaja i aparati sa što manje vanjskih tipki i dijelova u koje se može zavući prašina i nečistoća.

 

Taj kriterij možda nije najvažniji kada birate kućanske uređaje za sebe kod kuće, ali je za apartmane i kuće za odmor ovaj kriterij vrlo važan.

Također, bila nam je važna i estetika uređaja, tako da su odabrani uređaji koji vizualno pašu jedni s drugima i dizajnom kuhinje.

Serijal o uređenju O'live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!