locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pravokutni vrtni suncobrani - inspiracije i ideje

Objavljeno: 2022-04-21 10:30:50
Kategorija: Blog

 

Nekada tretirani samo kao zaštita od sunca, danas mogu oduševiti svojim dizajnom. Vrtni kao i suncobrani za plažu dostupni u trgovinama razlikuju se u gotovo svemu – vrsti konstrukcije i baze, materijalu, boji, veličini i obliku.

Kroz godine sve su popularniji pravokutni vrtni suncobrani modernog dizajna, s mogućnošću podešavanja visine jarbola i kuta nagiba nadstrešnice. Takvi sadržaji u kombinaciji s dobrom kvalitetom pojedinih elemenata suncobrana omogućuju vam da se možete opustiti i uživati u vrtu, kako u vrijeme vrućine tako i za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta.

 

Vrste i prednosti pravokutnih vrtnih suncobrana

 

Pravokutni suncobran za vrt prvenstveno je vrlo funkcionalno rješenje. Savršen je kako za vrt tako i, za mnogo teži, za uređenje balkon. Zahvaljujući četvrtastoj nadstrešnici suncobrana odgovarajućih dimenzija, se može u potpunosti zasjeniti raspoloživi prostor, od zida do ograde, što nije moguće s okruglom nadstrešnicom. Na malom balkonu preporučujemo postavljanje nagibnog suncobrana, koji je nešto skuplji model zbog mogućnosti savijanja jarbola. Njegov okvir ima spoj koji vam omogućuje promjenu nagiba ovisno o kutu padanja sunčeve svjetlosti. Za suncobran s nagibom izrađen samo na jarbolu ne trebate postolje ili bilo koju drugu bazu, jer se pričvršćuje izravno na zid ili ogradu, štedeći tako puno prostora.

Jednako dobro pravokutni suncobrani uklopit će se na terasi. Obično su to modeli na nosaču, odnosno na posebnoj šipci koja strši iz jarbola sa strane okvira. Njihova širina doseže i do 4 metra, zahvaljujući čemu lako mogu zasjeniti čak i veliki set vrtnog namještaja, na primjer, vrtni stol sa stolicama ili fotelje i vrtne ležaljke s mekim jastucima. Veliki vrtni suncobrani, suprotno izgledu, uopće ne preplavljuju prostor terase, jer imaju minimalistički oblik i prigušene boje. Štoviše, vrtni suncobrani na nosaču mogu se lako rasklopiti i sklopiti, obično pomoću ručice, koja ne zahtijeva previše snage za okretanje.

 

 

Pravokutni vrtni suncobran - dobra kvaliteta i moderan dizajn

 

Veliki suncobran je znatan trošak, ali visoka cijena obično ide ruku pod ruku s izvrsnom kvalitetom izrade i estetskim izgledom.

Nadstrešnica pravokutnog vrtnog suncobrana obično je izrađena od debelog poliestera dodatno prekrivenog slojem poliuretana koji daje još bolju zaštitu od teških vremenskih uvjeta - kiše i vlage, snijega i sunčevih zraka. Poliester ne nakuplja prašinu na svojoj površini i lako se čisti. S druge strane, okvir je obično izrađen od aluminija premazanog prahom, koji ne korodira, ne deformira se i ne teži previše, pa u slučaju potrebe, suncobran možete lako premjestiti na drugo mjesto (pogotovo ako ima poseban stalak za suncobrane s kotačima ili praktičnom ručkom). Takav suncobran ukrasit će vaš vrt ili terasu tijekom mnogo godina, čak i ako ga ne pospremite u kući ili garaži tijekom jeseni i zime.

Pravokutni suncobran za vrt, poput vrtnog namještaja, može biti ekskluzivan ili originalan, lijepo se uklapajući s cijelim aranžmanom - naravno, ukoliko boju, oblik i materijal uskladite sa stilom vrtnog namještaja i drugih dodataka. Modeli sa svijetlim krovovima i metalnom završnom obradom okvira izgledat će sjajno kako u uređenom kućnom vrtu, tako i u luksuznom odmaralištu, gastronomskom lokalu i wellness salonu. Mnogo manje klasičan i ugodniji je vrtni suncobran s okvirom od furnira nalik drvu. Takvo rješenje zasigurno će zadovoljiti ljubitelje prirode koji više cijene domaću atmosferu nego eleganciju.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!