locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Prednost vrtnih stolica od ratana

Objavljeno: 2022-01-28 12:01:43
Kategorija: Blog

 

Udoban i praktičan vrtni namještaj jamstvo je uspješnog opuštanja, udobnog odmora kao i dobrog raspoloženja. Pravilno odabrana i pravilno izložena vrtna garnitura može postati ponos vrta, balkona ili terase. Kada tražimo vrtni namještaj - osobito vrtne stolice - pitamo se od kojeg materijala bi trebale biti izrađene. Je li važnije da su udobne i elegantne, izrađene od prirodnog materijala ili izdržljive. Drvo, metal, plastika, prirodni ili umjetni materijal? Tržište nudi širok izbor vrtnog namještaja različitih vrsta.  

Među njima je i namještaj izrađen od ratana i tehnorattana.

 

Što je ratan i tehnorattan?

 

Rattan je materijal dobiven od egzotičnih palmi. Duga, elastična vlakna koriste se za izradu namještaja, koji, kada se zagrije parom, postaje elastičan i osjetljiv na oblikovanje, a istovremeno se ne lomi i ne puca. Nakon formiranja i sušenja zadržavaju svoj oblik i ne deformiraju se. Kad se radi o ratanu, vrtni namještaj izrađen od njega je elegantan i udoban.  Omogućuje vam stvaranje zanimljivih aranžmana u vrtu na terasi ili balkonu.

 

Fotelje i stolice od ratana su elegantne i udobne.

 

Tehnorattan je sintetički materijal koji oponaša pletenicu prirodnog ratana. Tkan je od pojedinačnih traka izrađenih od visokokvalitetnih polietilenskih vlakana ili poliuretana. To je fleksibilan materijal, otporan na UV zračenje i mehanička oštećenja. Koristi se za proizvodnju vrtnog namještaja, koji oponaša prirodni ratan. Za razliku od ratana, trajnost tehnoratana čini ga radije biranim za uređenje vrtova, terasa i balkona. Ako odaberete vrtni namještaj od umjetnog ratana - dobit ćete originalan izgled, funkcionalnost i praktičnost.

 

Vrtni namještaj od tehnorattana je čvršća alternativa namještaju od ratana.

 

Namještaj od ratana - prednosti i nedostaci

 

Proizvodi od pletenice ratana su lagani i udobni, zbog čega su idealni za odmor. Rattan je materijal koji se može obojiti u različite boje, što ga čini još atraktivnijim i zanimljivijim. Zbog bogatih boja i originalnog dizajna, namještaj od ratana je univerzalan i uklapa se u gotovo svaki interijer i vrt. Također je izvrstan za završnu obradu interijera kuće, kao i na otvorenom, za balkone i terase.  Može se kombinirati sa staklom, tvoreći zanimljive stoliće ili police.

Nažalost, pored brojnih prednosti namještaja od ratana - postoje i nedostaci.  Njihova slaba strana je niska otpornost na vremenske uvjete. To je prirodni materijal osjetljiv na vlagu, mraz i toplinu. Kada je izložen tim čimbenicima, može puknuti, raspasti se i slomiti. Iz tog razloga, nakon završetka sezone, namještaj od ratana trebao bi biti spremljen u prostoriju u kojoj će sigurno prezimiti. Vrtni namještaj od ratana također je osjetljiv na sunce i UV zračenje, od kojeg gubi boju i blijedi. Kako a ne bi izgubio atraktivan izgled, bolje ga je ne postavljati na jarko sunce. Namještaj od ratana, iako ne bez nedostataka, rado je biran kao oprema za vrt.

 

Rattan i tehnorattan izvrsna su alternativa drvu.

 

Stolice od ratana ili tehnorattana

 

Vrtne stolice od ratana

 

Setovi vrtnog namještaja od ratana sastoje se od mnogo različitih elemenata. Među njima su vrtne ležaljke, stolice, fotelje, stolovi, police i sofe. Namještaja je prije svega elegantan, lijep i izdržljiv. Ako želite opremiti svoju terasu ili vrt namještajem od ratana, trebali biste razmisliti o prikladnom mjestu za pohranu i zaštitu. Također razmislite o njihovoj pravilnoj njezi, koja će vam omogućiti da dugo zadržite jedinstveni izgled namještaja. Prednost stolica od ratana je izgled i udobnost.

 

Stolice od tehnorattana

 

Ako cijenite funkcionalnost i kvalitetu izrade, onda je ovaj proizvod samo za vas. Namještaj je otporan na vremenske uvjete. Vrtne stolice od od tehnorattana možete postaviti u vrtu ne brinući o njihovom mogućem uništenju ili oštećenju. Kada kupujete namještaj od tehnorattana, nećete se morati misliti o periodičnoj impregnaciji i zaštiti. Namještaj od tehnorattana ne upija vlagu i nije podložan plijesni, ne upija prljavštinu i dugo zadržava svoju izvornu boju. U isto vrijeme, ugodan je na dodir, lagan i izdržljiv.

Velik izbor proizvoda od rattana i tehnorattana možete pregledati u trgovinama Emmezeta.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!