locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Prednosti modularne kuhinje

Objavljeno: 2021-12-28 16:19:12
Kategorija: Blog

 

Pravilno dizajnirane kuhinje trebale bi, uz načela ergonomije, uzeti u obzir i modularni koordinacijski sustav. Njegova je svrha olakšati i organizirati rad u kuhinji. Korištenje načela modularne koordinacije potrebno je u projektiranju kuhinja, jer se pojedinačni elementi moraju međusobno podudarati u smislu dimenzija. Ta se pravila primjenjuju i kod kuhinja po mjeri. Modularni kuhinjski namještaj, koji se naziva i sistemski, može se kupiti u trgovinama namještaja i dizajna interijera, pa čak i u građevinskim trgovinama. Oni uključuju gotove elemente: stajaće ormariće, viseće ormariće, ormariće za sudoper, stupove, police i ormariće za pećnicu, perilicu posuđa ili indukcijsku ploču.

 

Prednosti modularnog kuhinjskog namještaja

 

Je li uopće moguće urediti lijepu, funkcionalnu i originalnu kuhinju za nekoliko, a ne desetak ili desetke tisuća kuna? Apsolutno. A za one koji sumnjaju, stručnjaci preporučuju modularne kuhinje ili gotove setove kuhinjskog namještaja. Mogu biti idealno rješenje za one kupce koji traže moderan dizajn, dobru kvalitetu po pristupačnoj cijeni i gotove koncepte koji ne zahtijevaju puno rada.

Modularne kuhinje najčešće biraju ljudi koji cijene udobnost kupovine i brze obrade narudžbi. Takvo rješenje može biti savršeno za standardne sobe. Međutim, treba imati na umu da se ne mogu koristiti u svim interijerima. U pravilu, nisu preporučljivi u kuhinjama, gdje ima mnogo lomljenih zidova.

 

Što govori izbor modularnih kuhinja?

 

Glavna prednost modularnog namještaja je veliki izbor kada su u pitanju dostupni elementi. Neki ih grafički uspoređuju s blokovima, iz kojih se mogu lako stvoriti različite konfiguracije, što će vam zapravo omogućiti da stvorite cjelinu koja najbolje odgovara vašim potrebama i željama. Mogućnost odabira pojedinih modula i međusobnog kombiniranja učinit će vašu kuhinju jedinstvenom – originalnom i neponovljivom.

Ne morate se odlučiti za isti namještaj, boje i uzorke koje imaju vaši prijatelji ili obitelj. Modularni namještaj daje vam mogućnost odabira između različitih vrsti radnih površina i korpusa ormarića ormara.

Ako modularni namještaj povezujete uglavnom s modernim stilom, onda ćemo vas izvući iz ovog pogrešnog uvjerenja. Na taj način možete urediti i klasične, engleske, loft pa čak i rustikalne kuhinje. Dakle, ako ste ljubitelj bilo kojeg od ovih stilova, među modularnim kuhinjama naći ćete nešto za sebe!

Ova vrsta kuhinjske opreme također daje mnogo rješenja za uređenje, osobito u malim ili neuglađenim kuhinjskim prostorijama. A koje su prednosti i nedostaci? Dakle, napravimo popis najvažnijih značajki i prednosti modularnih kuhinja.

 

Bolje korištenje raspoloživog prostora i niski troškovi realizacije

 

To je vjerojatno jedna od najvažnijih prednosti modularnih kuhinja. Ako nemate baš udobnu kuhinju, sigurno znate koliko vas truda košta svaki dan da pravilno iskoristite njezin prostor. Neobične prostorije otežavaju postavljanje setova kuhinjskog namještaja koji se prodaju u trgovinama i supermarketima. Modularne kuhinje su još uvijek pristupačne i u ovom slučaju, daju mnogo više mogućnosti da ju prilagodite zahtjevnim prostorijama.

 

Veliki izbor zasebnih elemenata i brzo uređenje prostora

 

Sanjate li da postanete dizajner svoje kuhinje? Namještaj u modularnoj kuhinji sastoji se od mnogih komponenti različitih oblika i veličina, tako da ga možete uskladiti sa svojim željama. Moderni kuhinjski namještaj, ili možda retro kuhinja? Bez obzira na ozračje koje treba biti u vašoj kuhinji, moduli vam daju nevjerojatne mogućnosti i svakako je modularna kuhinja dobar izbor.

 

Izdržljiva konstrukcija

 

Modularni namještaj, osim elegantnog izgleda, ima i mnoga praktična rješenja, sustave mirnog i sporog zatvaranja te što je vrlo važno u kuhinjama. Također je vrijedno naglasiti da su MDF ili laminirane ploče izdržljive i otporne na ogrebotine ili vlagu.

 

Velike mogućnosti kombinacija

 

Modularna kuhinja je individualizacija projekta u punom smislu te riječi! U ponudi Emmezete naći ćete modularne kuhinje i ormariće prilagođene suvremenim i klasičnim trendovima.

 

Konkurentna cijena

 

Cijena modularnog namještaja je još jedna prednost. Osim toga, to je jedna od jeftinijih metoda za uređenje praktične kuhinje prema vlastitoj ideji (iako su gotove blok kuhinje jeftinije, ali u njihovom slučaju ne možemo govoriti o personalizaciji). Cijene pojedinih elemenata počinju čak od dvjestotinjak kuna. Njihova vrijednost ovisi, naravno, o stilu, veličini i vrsti.

Vjerojatno ste više puta pročitali da je kuhinja srce kuće i mjesto povezano s udobnošću, sigurnošću i funkcionalnošću. Prilikom uređenja ovog prostora vrijedi se kladiti na jednostavna, ali vrlo praktična rješenja koja olakšavaju svakodnevne aktivnosti.

Ako je namještaj pravilno odabran i raspoređen u kuhinji optimizirat će vaše vrijeme provedeno u pripremi obroka. I ovdje praktična rješenja dobro dođu, npr. automatski sustav za zatvaranje ormara i ladica. Ergonomski sustavi su također vrlo cijenjeno rješenje, koje vam omogućuje da povećate jednostavnost korištenja kutnih ormara i pojednostaviti cijeli proces kuhanja.

Budući da već znate prednosti kuhinje, vrijeme je da naučite nekoliko dobrih savjeta i što vam je potrebno da sastavite kuhinju iz snova pomoću ove vrste namještaja.

 

Modularni kuhinjski namještaj - savršena kuhinja

 

Kuhinja, baš kao i radna soba trebala bi biti ergonomska. Što su modularne kuhinje ergonomičnije, to je i ugodnije provođenje vremena i kuhanje u njoj. Dobro planiran radni prostor ima tri glavne zone: kuhanje, pranje i skladištenje proizvoda. Dobro odabrani namještaj omogućit će vam da sami isplanirate sva tri, koristeći module opremljene odjeljcima, spremnicima i nekoliko prostranih ladica. Visina zadnjeg ormarića je vrlo važna i treba je prilagoditi osobno vama.

Zapamtite, da bi kuhinja bila ne samo lijepa, već i praktična, odaberite module i uredite ih redoslijedom prilagođenim aktivnostima koje se obavljaju u kuhinji. Sustav takozvanog radnog trokuta uvijek je na prvom mjestu.

Vrhovi radnog trokuta su štednjaci, sudoperi i hladnjaci. Udaljenost između hladnjaka i sudopera trebala bi biti 120-210 cm, između peći i sudopera također, a hladnjak i štednjak malo više, od 120 do čak 270 cm. Između tih zona postavite ormariće za spremanje posuđa, police za zalihe i planirajte mjesto gdje će se pripremati obroci.

Prilikom planiranja, također mislite o pravilnom rasporedu utičnica. U tom slučaju, korištenje će biti mnogo lakše.

Raspored modularnog namještaja treba nadopuniti praktičnim priborom. Važan element zasigurno će biti rasvjeta, spremnici za skladištenje i odgovarajuće kante za odvajanje smeća.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!