locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Predstavljamo najbolje ideje kako urediti ormarić ispod sudopera

Objavljeno: 2022-02-16 10:38:50
Kategorija: Blog

 

Najvažnija stvar u kuhinji je funkcionalnost i optimalno korištenje prostora koji nudi. U većini kuhinja, međutim, postoje teško dostupna mjesta koje je teško urediti. Takvo mjesto je ormar za sudoper. Većina ljudi povezuje ormar ispod sudopera s neprivlačnim odjeljkom za pohranu, gdje su skriveni sifoni i kante za smeće. Većina ovog prostora se obično gubi, osobito kod kutnih sudopera, gdje je unutrašnjost ormarića prostrana i vrlo duboka. U ovom članku ćemo vam reći kako koristiti ormarić da biste najbolje iskoristili njegov prostor.

 

Što se najčešće skriva u ormariću ispod sudopera? Rješenja za kuhinju?

 

Sudoper je najmanje reprezentativan kuhinjski namještaj, osim ako, naravno, ne vodite pravilnu brigu o njegovoj funkcionalnosti. Obično skriva razne deterdžente, sve proizvode za čišćenje, četke, kante za otpad i sve elemente koji povezuju sudoper s vodovodnim sustavom i sifon. Iako su sudoperi u kuhinji neophodni, cijeli raspored namještaja, nije lak zadatak. Najmoderniji kuhinjski namještaj, uključujući viseće kuhinjske ormariće, ima sve funkcionalnija rješenja u svojim interijerima. Međutim, čak i ako je vaš ormarić ispod sudopera najjednostavnije konstrukcije i ima jednostruka ili dvostruka vrata, u bilo kojem trenutku možete planirati njegov raspored za kuhinju tako da se prostor koji se obično gubi, u potpunosti iskoristi. Dobit ćete dodatni prostor za pohranu i sa zadovoljstvom ćete gledati u ormarić, održavajući čistoću i red za kuhinju u njemu.

 

Ideje za ladicu ispod sudopera

 

Ovo je najpraktičniji način koji proizvođači nude za ormarić ispod sudopera - korištenje ladica umjesto tradicionalnih vrata. Kuhinjski namještaj, ne samo na narudžbu, možete prilagoditi u smislu veličine svake ladice prema svojim potrebama. Prva ladica s vrha obično je pravilno profilirana poput popularnijih ladica ispod sudopera u kupaonici. Dobro je kada pruža pravu količinu prostora za praktične proizvode za čišćenje i pribor za pranje. Ladica dizajnirana na ovaj način ne samo da izgleda vrlo impresivno, već vam omogućuje da u potpunosti koristite ladice koje se nalaze ispod. Međutim, ne možete si priuštiti takav ormarić kada imate sudoper u kutu. Zato, da biste dobili više funkcionalnog prostora, morate koristiti druga rješenja za uređenje prostora.

 

Samostalno postavljanje ladica u ormarić ispod sudopera - kako bi to mogli učiniti?

 

Ako želite znati funkcionalnost ladice u vašem ormariću ispod sudopera, a nemate moderan namještaj u kuhinji, možete ga pokušati napraviti sami. Najlakši način da kuhinjski namještaj dobije ladice je ugradnja košara koje se uvlače u njih, poznate iz sustava za izgradnju ormara. Širinu možete prilagoditi veličini kuhinjskog namještaja. Tako da mali pribor ne ispadne iz širokih rupa košare, dno možete obložite tekstilom ili plastičnim stolnjakom odrezanim na veličinu. U takvim ladicama možete uspješno spremati plastične vrećice ili vrećice za kupovinu namijenjene ponovnoj upotrebi. Idealno je mjesto za krpice od tekstila, gumene rukavice, tablete za perilicu posuđa, rezervne krpe za pranje, spužve i vreće za smeće.

 

Spremnici za razvrstavanje otpada u ladici - svakako će vam pomoći

 

U klasičnoj kuhinji, gledajući unutar ormarića ispod sudopera, naći ćete kantu za otpatke što je logično. Razvrstavanje otpada trenutno je jako rasprostranjeno i potrebno je postaviti najmanje tri odvojena spremnika u kuhinji. Potreba za razvrstavanjem i prostora za odlaganje otpadaka proizlazi iz pravnog akta. Stoga je potrebno kupiti prikladne i praktične kante za smeće. Stavljanje kanti u ovaj ormar posljedica je ergonomije u kuhinji, jer ih uvijek imate na dohvat ruke. Stoga je odličan način, kao i savjet, korištenje setova kanti za otpad, koje su prilagođene postavljanju u donju ladicu ispod sudopera. Trenutno svaki proizvođač kuhinjskog namještaja pomoći će vam ponudom takvih posebnih ladica koje su prilagođene spremnicima za razvrstavanje otpada, kako biste imali rješenje na dlanu.

Još jedno rješenje koje olakšava odvajanje otpada u kuhinji i istovremeno ne zauzima cijelu unutrašnjost ormarića ispod sudopera može biti postavljanje posebne rotirajuće kante za otpad podijeljene u četiri dijela.

Još jedan način, daleko najlakši, je pričvrstiti dvije udaljene kukice ili čavle na zid ormarića. Ako na njih objesite plastičnu vrećicu, moći ćete lako pohraniti odvojeni otpad kao što su plastika ili papir i karton. Budući da je takvo smeće lagano, neće opteretiti ni plastične vrećice za kupovinu ni kuke pričvršćene na zidove ili vrata.

 

Posložite svoje proizvode za čišćenje

 

Najbolji prostor za proizvode za čišćenje ili četke su stajaći kuhinjski ormarići, osobito onaj u blizini sudopera. To je prirodni raspored koji već godinama funkcionira u mnogim domovima i nema potrebe mijenjati ga. Dobro je samo prilagoditi pohranu na takav način da imate jednostavan pristup i preglednost. Posebna oprema ormara omogućit će vam da to učinite, pogotovo kada mjesto ispod sudopera opremite posebnim odjeljcima ili košarama, tako da to nije samo jedan veliki prostor. Veće košare u stražnjem dijelu ormarića omogućit će vam da tamo pohranite rjeđe korištene predmete. Također možete napraviti nekoliko malih polica.

 

Pametno otvaranje osigurava čistoću fronti

 

Ne jednom kada kuhate, želite otvoriti ormar s kantom za smeće, ali imate prljave ruke, oklijevate što učiniti. Stoga je vrijedno uložiti u sustav otvaranja bez povlačenja ili čak dodirivanja ručki. Moderna, električna potpora za otvaranje je praktično i higijensko rješenje. Dodirivanje prednjeg dijela koljenom učinit će da se  kuhinjski ormarići ili ladica otvore. Gore navedeni načini rasporeda prostora za pohranu mogu se lako uvesti u bilo koju kuhinju. Koristeći ih u vašoj kuhinji i ormariću uvijek će vladati red.

 

 Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!