locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pripremite dnevni boravak za blagdane - najzanimljivije ideje za božićna uređenja

Objavljeno: 2021-12-20 13:35:49
Kategorija: Blog

 

Postoji dan u godini koji ne samo da djeca iščekuju s nestrpljenjem i radošću. Miris božićnog drvca, svečani stol, prekrasno uređen i pun delicija, a prije svega svečano raspoloženje koje ćete pamtiti cijeli život. Ne oklijevajte ni trenutka i počnite se pripremati danas kako bi vaša obitelj doživjela nezaboravan Božić. Sigurno se već pitate kako pripremiti svoju kuću ili stan za ovo posebno obiteljsko vrijeme. Reći ćemo vam kako brzo i učinkovito napraviti jedinstvene ukrase i božićne dekoracije za uređenje doma.

 

Ideje za božićne ukrase u dnevnom boravku - božićno drvce

 

Božićno drvce, ukrašeno šarenim kuglicama i lampicama, neosporno je najvažniji element uređenja doma za blagdane. To je obavezan i najvažniji element koji stvara jedinstvenu čaroliju Božića u vašem domu. Božić bez božićnog drvca ili njegove zamjene je nemoguć. Mora se pojaviti u svakom dnevnom boravku, jer gdje će stajati darovi, koje čekaju najmlađi, ali i oni stariji?

Živo drvce stvorit će autentičnu božićnu atmosferu u vašem domu. Bojite li se padanja iglica i zbunjenosti prilikom uklanjanja suhog drvca? Tu su moderna umjetna božićna drvca za vas ne samo u zelenoj boji, koja podsjećaju na prirodne smreke i jele. Ukrasna božićna drvca pravi su hit posljednjih godina. Bijele, crvene ili plave iglice mogu iznenaditi. Poludi i usudi se probati nešto novo ove godine!

 

Kako da ukrasite drvce? Pripremili smo par koraka koji će učiniti vaše drvce savršenim!

 

Korak 1: Stavite prvi set lampica

Korak 2: Dodate drugi set lampica (ako želite dodajte i više od dva lanca lampica – njih nikad dovoljno!)

 

 

Korak 3: Stavite jedan tip crvenih ukrasa

Korak 4: Rasporedite drugi tip ukrasa (pro tip: Ukrase je najbolje dodavati po kategorijama kako biste postigli raznovrsnost i lijepo raspoređene ukrase)

 

 

Korak 5: Dodajte drveni tip ukrasa (U ovom slučaju drveni sobovi)

Korak 6: Stavite ukras na vrh bora (mi smo stavili mašnu, no možete staviti zvijezdu ili sami zavezati mašnu od trake)

 

 

I to je to – vaše drvce je savršeno okićeno!

U svečanom dnevnom boravku ne mogu nedostajati drugi dekorativni elementi. Većinu njih možete napraviti sami ili odabrati iz bogate ponude trgovina. Odaberite boje žaruljica za božićno drvce u boji dominantnoj u interijeru ili odaberite neutralne boje koje će se uklopiti u svaki interijer: zlatnu, srebrnu i tradicionalnu crvenu ili tamno zelenu.

 

Kako unijeti svečano raspoloženje u interijer?

 

U božićnom dnevnom boravku najvažnije je odgovarajuće raspoloženje. Kako ga stvoriti? Uz pomoć svjetla. Koristite lampice za božićno drvce, svijeće, lanterne i osvijetlite božićni dnevni boravak s milijun svjetala. Možete posegnuti za gotovim rješenjima i koristiti unutarnje božićne ukrase, kao što su svjetleće girlande, lanterne ili svijeće. Od početka Adventa možete uživati u svečanoj atmosferi i ukrasiti stol, kamin ili komodu adventskim vijencem s tradicionalne četiri svijeće. Aranžman će također izgledati lijepo kao ukras stola za Badnjak.

Ne zaboravite prozorske klupice. Ovo je odlično mjesto za zimske dekoracije: češeri, lanterne u boho stilu, grančice jele i šimšir naglašavajući zimsku idilu. Odgovarajuća rasvjeta ne smije nedostajati na balkonu ili u vrtu. U supermarketima ćete naći svjetleće božićne ukrase, širok asortiman za svaki džep.

 

 

Božić - svečani stol

 

Dekoracija za Badnjak nije potpuna ako se ne pobrinete o uređenju stola. Prilikom osmišljavanja božićnih dekoracija stola koristite aranžmane i adventski vijenac. Posegnite za onim što vam priroda nudi, a što za Božić, sigurno imate pri ruci.  Stol za Badnjak možete ukrasiti orasima, kuglicama, sušenim narančama, glogom ili grozdovima božikovine, grančicama jele, češerima i lampicama.

Mirisne svijeće, raspoređene na različitim mjestima dnevnog boravka, uklopit će se u svaki aranžman.

Odlična ideja za postavljanje i ukrašavanje stola tijekom Božića su tradicionalni medenjaci ručno rađeni. Cijela kuća lijepo će mirisati na začine, a najmlađi ukućani, koje možete iskoristiti za njihovu izradu, zarazit će se čarolijom Božića. Sada je savršeno vrijeme za početak pripreme!

Imate li veliki stol u dnevnom boravku? Stavite ukras od svijeća, kuglica i grančica jele na sredinu.  Stan će zamirisati na šumu, a u blagovaonici za stolom na Badnjak vaša obitelj osjećat će se zaista posebno. Pažljivo i lijepo uređen stol za Badnjak bit će naglašen snježnim pahuljama, orašastim plodovima, malim jabukama postavljenim na stolu ili u aranžmanu na stolu.

Svakako mislite o stolnjaku, koji će naglasiti svečani karakter. Spektakularan efekt dekoracije stola daju svijeće i ne može ih nedostajati u tako posebnom trenutku. Možete ih postaviti u ukrasne svijećnjake, koristiti mirisne svijeće u staklu ili najobičnije čajne svjetiljke, osigurane postoljem ili kućištem.

 

Božićni ukrasi - kako pripremiti kuću?

 

Božićni ukrasi ne moraju ostati samo u unutrašnjosti kuće ili stana. Jednako fantastično možete napraviti svoj vrt ili balkon. Najjednostavnije božićno drvce možete ukrasiti lampicama ispred ulaza u kuću. Vrlo popularni su osvijetljeni sobovi, Djed Božićnjak ili snjegovići smješteni na balkonu ili u vrtu.

Klasični unutarnji ukrasi poput aranžmana u dnevnoj sobi mogu se zamijeniti patuljcima, postavljenim na različitim mjestima u kući, čak i odmah iza kućnog praga.

Božićno drvce u manjim salonima savršeno će zamijeniti cvijeće, kao što je popularna božićna zvijezda.

Usredotočite se na to da svi elementi dekoracije budu postavljeni s ukusom, kako ne biste izazvali dojam kaosa i viška. Blagdani će biti stvarno ugodni i jedinstveni ako uspijete stvoriti istinski toplu i obiteljsku atmosferu već s kućnog praga.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!