locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Promijenite boju vašeg kliznog ormara

Objavljeno: 2021-11-26 13:40:45
Kategorija: Blog

 

Klizni ormari mogu biti problematični pri planiranju preuređenja interijera. Činjenica je da ova vrsta ormara ima fronte dizajnirane na specifičan način, a kao rezultat toga, raspodjela elemenata fronti kliznog ormara je konstantna. Je li moguće preobraziti ormar ovog tipa? Trebamo li se odlučiti za kupnju novog ili dati novi život kliznom ormaru koji već imamo u stanu? Kako jeftino obnoviti i promijeniti stil namještaja? Predlažemo nekoliko provjerenih načina.

Veliki klizni ormari u spavaćoj sobi su, s jedne strane, praktičnost, jer se u nijedan drugi ormar ne može spremiti toliko stvari, a s druge strane prava noćna mora. Zbog svojih dimenzija ne mogu se pomicati, a obično nakon nekoliko godina moda za određeni model prođe ili nam se čini da preuređenje prostora i masivni ormari za spavaću sobu jednostavno ne odgovaraju novom dizajnu interijera. To ne znači, naravno, da moramo naručiti potpuno nove ormare. Međutim, možemo se odlučiti na popularne DIY postupke i koji će pomoći preurediti ormar.

Prije nego što se prepustite čarima modernog i lijepog namještaja kao što su kutni ormari ili klasični ormari, razmotrimo mogućnost promijene karaktera i boje ormara koji već imamo, kako bi odgovarao konceptu nove spavaće sobe.

 

Jednostavni načini obnove za klizna vrata ormara

 

Možda ćemo biti u iskušenju naručiti nove, gotove fronte, ali ako je naš proračun ograničen, vrijedi koristiti maštu za obnovu ili bojanje vrata i ostatka ormara prema vlastitom stilu - točno onako kako nam se sviđa.

 

Bojanje namještaja

 

Bojanje je posebno učinkovita, brza i jednostavna ideja koja će vam pomoći za renovaciju starog namještaja. Istina je da morate uzeti u obzir neugodnosti bojanja kod kuće, ali malo uzbuđenja zasigurno će dati zanimljive rezultate - potpunu promjenu izgleda ormara za spavaću sobu ili garderobu.

Ne moramo se odlučiti za jednu boju, možemo mu dati jedinstven stil. Preobrazba pomoću boje i slikarskih predložaka učinit će naš ormar jedinstvenim i dati joj umjetnički štih. Važno je fronte ormara prilagoditi stilu uređenja.

 

Odlična ideja je bojanje fronti ormara je periva boja

 

To je boja nakon koje možete crtati kredom. Koristeći crnu boju, dobit ćemo učinak ploče. Možete koristiti magnetnu boju koja osim mogućnosti pisanja kredom, imati magnetska svojstva, koja će vam omogućiti da se na ormar pričvrste fotografije ili crteži vaše djece magnetima. Tu je i niz boja koje stvaraju bijelu površinu, za pisanje s posebnim olovkama koje se brišu suhom krpom.

U bojanju i renoviranju starog namještaja, od velike je važnosti vaša kreativnost, na primjer, možemo kombinirati crno-bijelu boju, stvarajući zanimljiv uzorak. Namještaj, po kojemu možete slobodno pisati i slikati? Zvuči kao savršen argument za obnovu ormara u dječjoj sobi.

Pretvaranjem fronti ormara u ploču stvorit ćete nove mogućnosti za aktivnu igru. Također će vam omogućiti da koristite vrata kao praktičnu bilježnicu.

 

Šarm drvenog ormara

 

Ako ormari koje renoviramo imaju jako oštećen premaz, kako biste dobili na kvaliteti treba očistiti fronte do samog drva. Ukoliko se potrudimo, može se ispostaviti da namještaj bez furnira izgleda tako dobro i originalno da će dodatno bojanje biti nepotrebno. U tom slučaju dovoljno je zaštititi drvo, npr. lakom. Namještaj za spavaće sobe od sirovog drva savršen je za sve minimalističke interijere u modernom, skandinavskom, eko ili rustikalnom stilu.

 

Tapeta, jednostavna postava i iznenađujući efekt

 

Ako nam se ne da bojati ormar, svakako možemo potražiti još jedan način obnove fronti namještaja. Furnir na kliznim vratima jedna je od ideja koja će brzo u potpunosti promijeniti našu spavaću sobu. Možete koristiti samoljepljive tapete koje će vaš ormar učiniti privlačnim za oči. Također možemo koristiti isti uzorak tapeta za vrata ormara koje ste zalijepili na zid. U tom slučaju, ormar će se vizualno uklopiti u cjelinu i neće biti upadljiv. Zahvaljujući tome, cijeli interijer će ostaviti dojam da je vrlo skladan i miran.

Možete zalijepiti tapetu na cijelu površinu vrata, stvoriti elegantan uzorak, zalijepiti samo male pruge koje se odnose na boje na zidovima spavaće sobe. Možemo stvarati složene mozaike – ograničeni smo samo maštom.

Zanimljiva ideja je koristiti foto pozadinu. Bijeli ormar prekriven uvećanom fotografijom bit će naglasak na moderni interijer. Kako to učiniti? Površinu namještaja najprije treba očistiti brusnim papirom, zatim je obojimo u bijelo emulzijom za drvo, a na kraju na svaka vrata zalijepimo prethodno pripremljene fotografije i na kraju prebojimo bezbojnim lakom.

 

Pluto za namještaj

 

Druga ideja za obnavljanje ormara je lijepljenje gotovih ploča od pluta. Pluta se može kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini. Da bi posao išao brzo i učinkovito, treba kupiti tanko ljepljivo pluto u rolama ili listovima. Pluto je lako rezati kod kuće na određenu veličinu, a cijeli projekt ćete odraditi uz mali izdatak. Kao rezultat toga, dobit ćemo jedinstveni ormar, čiji prednji dio može obavljati funkciju plutene ploče. Bit će savršen za pričvršćivanje kartica s važnim porukama ili crtežima.

 

Razmislite o ogledalima

 

Vrijedi pokušati zamijeniti obične fronte onima s površinom ogledala. Fronte ormara s ogledalima osvijetlit će sobu i optički je povećati. To je jednostavan i vrlo učinkovit način. Dovoljno je naručiti odgovarajuće fronte u trgovini namještaja. Ugradnja ploče s ogledalima na prednje strane ormara potpuno će promijeniti njegov izgled i dati lakoću cijeloj sobi, štoviše, prostor sobe će izgledati veći, zbog čega ćemo se osjećati ugodnije.

 

Preobrazba interijera

 

Prilikom renoviranja starog ormara ne zaboravimo da se treba urediti i interijer samog ormara. Obojimo šipku u veselu boju, zamijenimo vješalice novima ili obnovimo stare drvene vješalice dodajući im dekorativne uzorke ili naša imena. Oštećene police u ormaru možemo pokriti i cvjetnom tkaninom ili modernim tapetama. Dovršavanje interijera ormara također je veliki izazov za našu kreativnost i, naravno, naš ukus. U romantičnoj verziji oštećene vrhove polica možemo pokriti čipkom, a u modernoj metalnom trakom.

Stari komad namještaja vrijedno je opremiti priborom za ormare kao što su nove police, spremnici za ormare, tihi sustav zatvaranja ili vješalice. Osim toga, ručke možemo promijeniti u izvorne, npr. kožne trake, keramičke gumbe u boji ili modernije od nehrđajućeg čelika. Davanje novog izgleda vašem namještaju nije samo vrlo korisno, već može biti i najbolji način da dobijete jedinstven, originalan i vrlo osoban interijer za vaš dom.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!