locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Radni kutak

Objavljeno: 2021-10-20 07:12:43
Kategorija: Blog

Bliži se rujan, a mnogima znači početak nove školske godine i novi početak. Školska je dob važna svima, kad odrastamo kao ljudi, kada se kreativno razvijamo i orijentiramo prema budućim zanimanjima. Potrebno je da radni kutak bude uređen tako da bude inspiracija, da bude ugodan i da ima detalje koji će ga učiniti zanimljivijim. Važno je spojiti kvalitetu i estetiku, udobnost i funkcionalnost, što nije nimalo jednostavno, ali u Emmezeti mislimo na sve. Želimo vam predstaviti nekoliko ideja o tome kako možete organizirati svoj radni prostor, što će vam dati dodatnu motivaciju da ove godine budete još vrijedniji. Trenutnu ponudu za opremanje radnog prostora možete vidjeti ovdje.

Povratak u školu - usredotočite se na boje


Školarci se puno pripremaju za početak škole, bilježnice, olovke, bojice i ruksaci su spremni, a što je s kutkom za učenje? Prilikom odabira radnog prostora za svoje najmilije, trebali biste uzeti u obzir da su boje vrlo važne i da igraju važnu ulogu u razvoju kreativnosti kod djece. Ove sezone naglasak je na pastelnim bojama koje prostor obogaćuju određenom dozom smirenosti koja je neophodna za fokusiranje na učenje. Detalji su također vrlo važni pa primjerice odabir svjetiljke u zanimljivoj pastelnoj boji može biti izvrstan izbor koji se lako može kombinirati s bojom radnog stolca. Budite slobodni i možete odabrati stol u drugoj boji i odvojiti ga od ostatka prostora, te kombinirati detalje u tonovima stola, dat će određeni šik prostor. Prostor za učenje možete učiniti djeci mnogo zanimljivijim i ugodnijim za boravak ako ga opremite ukrasom sa životinjskim motivima.

Srednja škola - fokus na trendu


Srednjoškolci su vrlo istraživački nastrojeni, prate trendove, žele biti odrasli, ali zapravo nisu, pa je veliki izazov opremiti im kutak i učiniti da im se svidi. Savjet je da se usredotočite na bijelu boju namještaja, koja se lako može kombinirati s drugim bojama i ostatkom prostorije u kojoj se nalazi radni kutak. Bijela boja uvijek je u trendu, daje određenu dozu ozbiljnosti, a pozitivno utječe i na odmor, što će svakako biti potrebno. Savjet pri odabiru stola je obratiti pažnju na veličinu jer će uz knjige imati prijenosno računalo, tablet ili računalo. Radni stol s dodatnim pregradama izgledat će modernije, a pregrade mogu poslužiti kao prostor za držanje knjiga. Radna stolica trebala bi biti kvalitetna, jer osim što uči više, puno vremena provodi i na internetu pa se puno duže provodi u sjedećem položaju. U prostoru je poželjno pronaći police na kojima biste mogli pronaći zanimljive detalje koji će prostor učiniti atraktivnijim, ali ne pretjerivati ​​s raznim bojama.

Studentska dob - fokus na funkcionalnost


Studentski život povezan je s puno učenja i skučenim prostorom. Uređenje radnog prostora koji ima sve potrebno za učenika stvar je kreativnosti i dobre ideje. Fokus bi trebao biti na funkcionalnosti, pa je, primjerice, pri odabiru stola izvrsno rješenje klizni element na kotačima koji se po potrebi može izvući i povećava radnu površinu. Police koje imaju ladice i koje se mogu nasloniti na stol kako bi napravile jednu kompoziciju, štede mnogo prostora. Prikladni su za spremanje knjiga, a prostoru daju neobičnu dimenziju. Ako u prostoru nema dovoljno svjetla, potrebne su stolne lampe, a zajedno mogu biti vrlo zanimljiv detalj koji se ističe u prostoru. Odabir radne stolice vrlo je važan i zahtijeva posebnu pažnju, stolica mora biti udobna i izrađena od kvalitetnog materijala, a ako ima moderan dizajn, daje radnom prostoru moderan izgled. Zbog manjeg prostora, boja radnog namještaja trebala bi biti svjetlija, u prirodnim tonovima kako bi se otvorio prostor i učinilo ugodnijim za učenje i boravak.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!