locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Razlika između epilatora i IPL uređaja

Objavljeno: 2021-03-10 06:51:17
Kategorija: Blog

Zima je period kada se većina žena „opusti“ kada su u pitanju dlačice na tijelu. Sada kada je proljeće sve bliže, došlo je i vrijeme za haljine, kraće hlače, suknje i slično.

 

U slučaju da vam je britvica i brijanja „preko glave“, odlična solucija su IPL uređaji i epilatori. Uz malu školu uklanjanja dlačica na tijelu, bit ćete bezbrižne duže vrijeme.

Koja je razlika između epilatora i IPL uređaja?

 

Epilator je uređaj koji ima rotirajuće diskove koji služe za izvlačenje dlake s korijenom. Neki epilatori imaju mogućnost rada i pod vodom što će rezultirati manjom količinom boli. Takav način uklanjanja dlačica zna biti bolan, ali rast novih počinje tek za nekoliko tjedana. Ako na tijelu imate više dlačica koje su čvrste i debele, birajte epilator s više pinceta i više brzina. Za one s mekšim dlačicama, mogu poslužiti epilatori s manjim brojem pinceta. S ovakvim uređajem možete uklanjati dlačice s nogu, bikini zone, ruku, pazuha i lica, ovisno o broju nastavaka koje dobijete uz uređaj. Rezultat je vidljiv odmah baš kao i čupanje dlaka s voskom.

 

IPL (fotoepilacijski) uređaji koriste polikromatske zrake, odnosno zrake punog spektra za uklanjanje dlačica na tijelu. Prije same kupnje IPL-a bitno je provjeriti možete li ga koristiti. Bitno je znati da su takvi uređaji namijenjeni za osobe sa svjetlijim i tamnijim dlačicama, ali sa svjetlijom puti. Takve se dlačice lakše uklanjanju jer izrazito tamne dlake u kombinaciji s tamnom puti imaju jači pigment. Tamnopute osobe tijekom korištenja uređaja mogu imati nuspojave kao što su hiperpigmentacija, crvenilo ili opekline. Koristiti ga možete na svim dijelovima tijela, ovisno o nastavcima koji su uključeni u pakiranje. Za proces uklanjanja dlačica s IPL uređajem potreban je duži vremenski period u određenim intervalima kako bi vidjeli rezultat, stoga treba početi što prije.

Koji uređaj odabrati?

 

Ako ste tamnoputa osoba s tamnim dlakama – epilator je uređaj za vas. Ako ste netko tko nema strpljenja uklanjati dlake duži vremenski period – epilator je uređaj za vas. U drugim slučajevima birajte IPL.

 

Koji god bio vaš odabir – pogriješiti nećete.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!