locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Savjeti za dekoraciju apartmana

Objavljeno: 2022-04-06 08:16:57
Kategorija: Blog

 

Vjerojatno ste stoput čuli rečenicu: "ma lako je uređivati interijer kada imaš neograničen budžet". No, jednako tako vrlo često budžet nije garancija lijepog interijera. Što učiniti u oba slučaja?

 

Evo važnih savjeta za styling iz prakse koji bi vam mogli pomoći u stiliziranju vaših interijera, a posebice apartmana:

 

 

- Prva faza svakog stylinga i staginga je micanje svega što smeta te što ne pristaje tom prostoru. Naime, to ponekad znači prefarbati zid u bijelo, nekada maknuti slike za zida, nekada maknuti glomazni komad namještaja koji odvlači pozornost...

 

- Prije početka dekoriranja napravite si moodboard s ugođajem kojeg želite postići i neka vam on bude šalabahter, odnosno podsjetnik na ciljani izgled.

 

 

- Boje, materijale i teksture usklađujte imajući konstantno na umu moodboard i ugođaj kojeg želite postići

 

- Najlakše je stilizirati i dekorirati neutralne prostore. Njima ćete dodavanjem par fotogeničnih detalja vrlo lako podariti osobnost i karakter. Kada god možete, birajte prirodnu paletu boja i materijala. Dakle, bijelo, crno, sivo, boja drveta, bež - odlična su baza kojoj treba dati karakter.

 

 

- Tepih nije sakupljač prašine, nego neizostavan rekvizit za "utopljavanje" prostora. Svaki prostor kojem dodate tepih i zavjese odjednom izgleda dovršeno.

 

- Kada kažemo da treba dekorirati apartman - većina pomisli na stavljanje jastučića na sofu i krevet, poneku sliku na zidu i eventualno zdjelu s voćem. Dekoriranje je puno više od zdjele s voćem i vaze s cvijećem. U dekoriranju apartmana vrlo je važno utopliti prostor, ali ga pritom i ne nakrcati osobnim stvarima sa sentimentalnom vrijednošću. Važno je ostaviti dovoljno slobodnog prostora da gosti mogu držati svoje stvari te osmisliti prostor kojeg će biti lako održavati. Čišćenje u par poteza, ali i prostor s karakterom i divnim detaljima koji će nas privući i izdvojiti se iz mase slika na booking stranicama.

 

 

- Vrlo važan savjet je - nemojte pretjerivati s dekoracijama, posebice ne sa staklenim i lako lomljivim. Sve što je lako lomljivo i osjetljivo treba izbjegavati ili stavljati na mjesta na kojima nisu toliko izloženi padanju.

 

 

- Nemojte zaboraviti na zidove. Vrlo često ljudi zanemaruju zidove apartmana te ih dekoriraju tek s pokojom slikom. Jedna slika nasred zida izgleda jako osamljeno i tužno. Puno efektnije će izgledati ako napraviti diptih ili triptih iznad kreveta ili sofe ili pak gallery wall. Dovoljan je jedan gallery wall u prostoru i on će u potpunosti privući svu pažnju na sebe. Gallery wall možete napraviti i sami i to kupnjom okvira iz iste serije, ali različitih veličina. Slike možete napraviti i sami, isprintajte neki motiv koji vam sve sviđa ili otkupite neku od stock fotografija ili postera.

 

 

Ogledala će podići izgled svakom interijeru. Kombinirajte ih i sa slikamama na gallery wallu te reflektirajte dijelove interijera koje želite istaknuti ili naglasiti. Vrlo efektno izgleda kada se u ogledalu reflektira neki lijepi komad rasvjete ili neka zanimljiva fotelja.

 

 

- Biljke oplemenjuju interijer. I naravno da su prirodne najljepše, ali sasvim ok će poslužiti i umjetne, suhe, dehidrirane ili poljsko cvijeće nabrano ispred kuće.

 

- Svaki interijer s cvijećem u vazi izgleda voljeno i paženo. Nevjerojatno je koliko male stvari čine veliku promjenu u interijeru. No, ne brinite, cvijeće u vazi ne mora biti ekskluzivno ni skupo. Izvrsno će poslužiti i poljsko cvijeće nabrano uz cestu, grna masline, lavanda iz vrta, grana smokve...

 

 

Sve što vidite na fotografijama je nabavljeno u Emmezeti. Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima ovdje i na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta. Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

 

Serijal o uređenju O'live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!