locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Setovi kuhinjskog namještaja. Kada ga treba odabrati?

Objavljeno: 2021-12-29 14:47:14
Kategorija: Blog

 

Funkcionalno i elegantno uređenje kuhinjskog interijera za mnoge od nas pravi je izazov. Prilikom planiranja ovog pothvata razmatramo različite mogućnosti, uzimajući u obzir inspiraciju i ideje koje bi omogućile stvaranje savršene kuhinje po pristojnoj cijeni. Jedan od elemenata bez kojih je teško zamisliti ergonomsku kuhinju je kuhinjski namještaj.

Brojni blogovi, savjeti profesionalaca, inspiracije dekoratera interijera vrlo se često temelje na namještaju po mjeri u kuhinji. Međutim, ne žele svi i ne mogu si priuštiti takvu investiciju. Dakle, ako tražite ideju za praktično i elegantno uređenje kuhinje bez izrade namještaja po mjeri, imamo zanimljiv prijedlog za vas - kuhinju iz snova koja koristi gotove setove namještaja u kuhinji!

Svaka kuhinja zaslužuje postati interijer s dušom.

 

Setovi kuhinjskog namještaja

 

Na izlozima DIY trgovina i trgovina namještajem često možete vidjeti mali, kompaktni namještaj koji je savršen za uređenje malih prostora. Neki od njih su gotovi setovi namještaja. Što je set namještaja? To nije ništa drugo nego gotov set, koji se sastoji od stajaćih i visećih ormara koji vam omogućuju uređenje male kuhinje ili čajne kuhinje. Setovi uključuju: ormariće za sudoper i štednjak, klasične stajaće ormariće, viseće ormariće, stupove, a ponekad i police.

U nekim slučajevima, setovi se mogu sastojati od modula koje kupac odabire i sastavlja se po vlastitom nahođenju, potrebama i veličini kuhinje.

Setovi namještaja izvrsno su rješenje za uređenje malih interijera, da se kombinira kuhinja s dnevnim boravkom ili čajnim kuhinjama.

 

Gotovi kuhinjski setovi - vrste

 

Kakve vrste setova postoje? Kako odabrati kuhinjski set? Da biste odabrali pravi set, morate se upoznati s oblicima - set namještaja može imati jedan od tri oblika:

Jednostavan - to je set ormarića u obliku slova I. Sastoji se od 6 ili 8 elemenata, što vam omogućuje izgradnju prostora na jednom od zidova kuhinje. Set ovog tipa izrađen je od MDF-a, materijal otporan na pojavu gljivica, ima različite boje, uzorke i veličine. Nedostatak malih setova je nemogućnost ugradnje hladnjaka ili pećnice. Prednost kuhinjskog seta - kompaktnost i funkcionalnost, kao i mogućnost kombiniranja radne ploče s drugim elementima uređenja interijera, odnosno stolovima i stolicama, komodama, ormarićima ili otocima.

 

STRUČNJAK SAVJETUJE!

Modularni setovi namještaja dat će vam velike mogućnosti uređenja. Uz njihovu pomoć organizirat ćete i funkcionalno urediti i najzahtjevniji interijer!

 

Kutni - u obliku slova L, set dizajniran za vrlo male i dosadne prostorije koje zahtijevaju dobro osmišljenu konstrukciju i funkcionalno korištenje kutnog prostora i radne površine. Uklopit će se kao element čajne kuhinje odvojene u blagovaonici, u malim stanovima u zgradi, studijima ili kuhinjama otvorenih prema dnevnom boravku.

Modularni set – pruža najveće mogućnosti uređenja. Omogućuje vam projektiranje i izradu kuhinje prilagođene potrebama i mogućnostima prostora. Osim toga, dostupan je širok raspon boja i dizajna.

 

Koliko košta set kuhinjskog namještaja?

 

Koliko morate platiti za set namještaja? Potrebno je uzeti u obzir njegovu veličinu, vrste ormara, broj ladica, vrstu materijala od kojeg su izrađeni korpusi i fronte za ormariće. Za jednostavan set od 5 ormarića trebalo bi izdvojiti oko 1200 KN. Primjer je Irma blok kuhinja u modernoj sivo bijeloj boji, a za kutni set oko 6000 KN.

Naravno, među ponudama namještaja za kuhinju u setovima možete pronaći i mnogo skuplje proizvode. Međutim, treba naglasiti da ovdje uz cijenu ide kvaliteta, bolja izrada, zanimljiviji detalji. Kada tražite savršen namještaj za kuhinju, vrijedi razmotriti različite mogućnosti. Zanimljiv proizvod je blok kuhinja Malmo.

Kombinacija crne mat i tople nijanse drva stvara elegantan i dizajnerski aranžman za elegantnu i odvažnu kuhinju. Cijena seta je oko 7500 KN. Međutim, nesumnjivo je vrijedno novca. Ne samo iz estetskih, već i iz funkcionalnih razloga. Izvrsni sustavi klizanja, tiho zatvaranje, pećnica i teretni sustavi koji se koriste tijekom proizvodnje povećavaju kvalitetu i vrijednost namještaja.

Za ljubitelje klasike i jednostavnosti pripremili smo prijedlog za bijelu ugodnu kuhinju Patricia, dostupnu po cijeni od 4500 KN. Gotove blok kuhinje ove serije odlikuju se jednostavnošću izgleda i funkcionalnošću. Patricia je primjer bijelog namještaja koji nikada ne izlazi iz mode i još uvijek uživa istu popularnost među našim kupcima. Veliki broj ormara za pakiranje čini set, iako na prvi pogled ne prevelik, zapravo vrlo praktičan i prostran. Treba naglasiti da je namještaj izrađen od visokokvalitetne ploče.

Kada tražite set za svoju kuhinju, morate obratiti pažnju na nekoliko problema. Za početak, razmislite o tome sanjate li o urednom, modernom interijeru ili želite šarene ormare i traku pločica s uzorkom ispod njih. Dobro odabran kuhinjski set promijenit će interijer i učiniti čak i mali prostor lijepim i funkcionalnim.  

Namještaj u standardnim veličinama zasigurno će biti jeftiniji od onoga po narudžbi. Osim toga, vrijeme isporuke bit će mnogo kraće. U trgovinama možete kupiti cijele setove proizvoda, ali i odabrati samo neke od njih: one koji vam se sviđaju i odgovaraju veličini sobe i vašoj ideji za dizajn interijera.

 

Gotovi setovi - vrijedi li ih imati?

 

Setovi namještaja imaju i svoje pristaše i protivnike, što je prilično razumljiva stvar. Svakako, svugdje gdje su zbog malog prostora, potrebna jednostavna i provjerena rješenja, kuhinjski set bit će idealan. Međutim, neće se nužno uklopiti u veliki interijer koji zahtijeva veliku kuhinju.

Set uvijek treba odabrati mudro. Niska cijena posljedično može značiti lošu kvalitetu proizvoda, pa prije nego što odaberete, pažljivo provjerite opis proizvoda, razgovarajte s konzultantom, posjetite trgovinu i pogledajte namještaj uživo. Ova jednostavna pravila omogućuju vam da izbjegnete mnoge pogreške i razočaranja.

Tražite li inspiraciju za zanimljiv raspored moderne i funkcionalne kuhinje? Kako odabrati kuhinju? Kako odabrati pravi kuhinjski set? Prostrani kuhinjski namještaj? Ili ste možda zainteresirani za kuhinjski set? Ako je tako, posjetite jednu od naših trgovina, jer imamo mnogo izloženih kuhinjskih setova među kojima ćete pronaći kuhinjski namještaj za male i velike interijere. Isto tako, stolove i stolice zahvaljujući kojima je svaki interijer usklađen i glamurozan. 

Pogledajte naše proizvode i odaberite one koji najbolje ispunjavaju vaša očekivanja. Moderna elegantna kuhinja vam je na dohvat ruke!

Pozivamo vas u kupovinu!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!