locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Sezona roštilja je započela! Pronađite savršen model za sebe

Objavljeno: 2022-05-06 13:34:07
Kategorija: Blog

 

Vrtni roštilji postali su iznimno popularni zbog velikog interesa za roštiljanje i ovog oblika provođenja slobodnog vremena. Uz roštilj se možete susresti sa znancima, obitelji i prijateljima – roštiljanje na otvorenom savršen je način opuštanja i provođenja vikenda. Kako biste pronašli najzanimljivije vrtne roštilje zavirite u našu ponudu, pogledajte što ih karakterizira i odaberite pravi model za vaše potrebe.

                        

Vrtni roštilj za okućnicu

 

Vrtni roštilji omogućuju vam pripremu ukusne hrane koja će imati jedinstven okus i izgled. Pogledajte različite vrste proizvoda - ne zaboravite da se vrtni roštilji mogu razlikovati po konstrukciji i, prije svega, po vrsti goriva. Pojedini modeli također se razlikuju po veličini, vrijedi odabrati veličinu roštilja prema vašim potrebama, tako da veličina rešetke omogućuje pripremu odgovarajućeg broja porcija hrane. Ukoliko roštilj ne možete postaviti u vrtu, odaberite one koje se može postaviti na balkonu ili terasi.

Uz vrtni roštilj provest ćete ugodno vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima kod kuće. Zapamtite da će biti korisni ne samo vrtni roštilji, već i odgovarajući pribor za roštilj. U našoj trgovini pronaći ćete i male, jeftine vrtne roštilje, ali i veće betonske vrtne roštilje.

 

Betonski vrtni roštilj - veliki vrtni roštilji

 

Možete odabrati vrtni roštilj kao betonski model. Ovaj veliki vrtni roštilj bi trebao omogućiti ugodno pripremanje hrane u udobnosti vašeg vrta. Morat ćete omogućiti stabilnu i čvrstu konstrukciju kako bi se postavio u bilo koji dio prostora, kako na otvorenom mjestu, tako i, na primjer, ispod sjenice. Betonski roštilj obično je roštilj na ugljen ili roštilj na drva. Treba napomenuti da će postupak roštiljanja biti lakši kada roštilj opremite dodatnim priborom. Što se tiče pribora za roštiljanje, prilikom odabira roštilja pažnju treba obratiti i na to.

To nije prijenosni roštilj, zbog svoje težine i dimenzija, tako da gdje ga postavite tu će biti tijekom cijele godine. U našoj ponudi pronaći ćete atraktivne modele s dvostrukom rešetkom ili dodatnim mjestom za pripremu hrane. Osim toga, većina betonskih roštilja također je opremljena dodatnim prostorom za drva ili vrećice s ugljenom.

 

Roštilj na ugljen za tradicionalno roštiljanje

 

Betonski roštilji posebno su veliki modeli roštilja na drveni ugljen. Međutim, ako vam se čine previše masivnima, bolje je da se odlučite za manju verziju roštilja na ugljen. Vrtni roštilj na ugljen omogućuje vam roštiljanje na otvorenom. Roštilji na ugljen zahtijevaju određeno gorivo, drvo ili ugljen, kako bi kuhanje na njima bilo moguće. S obzirom na vrste goriva, roštilji na drveni ugljen emitiraju veliku količinu dima tijekom pečenja, tako da će njihovo korištenje biti ograničeno u gradovima.

Izdržljivi roštilji od nehrđajućeg čelika jamstvo su dobre kupnje. Roštilj od lijevanog željeza nešto je skuplja opcija. Uz ovaj proizvod možete se odlučiti za drugačiji oblik rešetke - postoje opcije s pravokutnim ili okruglim rešetkama.

 

 

Električni roštilj - Jednostavno paljenje i uporaba

 

Električni roštilj izvrsna je alternativa roštiljima na ugljen. Prije svega, oni ne dime, tako da ih možete koristiti bilo da se radi o balkonu u gradu ili unutrašnjosti vlastite kuhinje. Proizvodi mogu imati neobičan oblik rešetke. Električni vrtni roštilji se vrlo brzo zagrijavaju, tako da ćete se moći pripremiti za roštiljanje u svega nekoliko trenutaka. Oni ne zahtijevaju potpalu ili dodatno gorivo, ali može se koristiti samo uz stalan izvor napajanja iz električne mreže.

 

Plinski roštilj – praktično roštiljanje u svim uvjetima

 

Posljednja opcija za koju se možete odlučiti su plinski roštilji. Plinski roštilji koriste plin kao gorivo za zagrijavanje. Mogu dobiti visoku temperaturu, a proces zagrijavanja roštilja je brz. Budući da je riječ o plinskim roštiljima možete se odlučiti za manje ili veće modele. Plinski roštilj ne proizvodi dim tijekom pečenja, pa se može, poput električnog roštilja, koristiti u gradovima. Tipičan oblik roštilja je pravokutan, ali možete pronaći i druge oblike rešetke za roštilj. Lijepi i estetski plinski i električni vrtni roštilji imaju jedinstven šarm, možete ih postaviti bilo gdje u vrtu, terasi ili balkonu.

 

Vrtni roštilj - kako se brinuti za njega?

 

Korištenje roštilja omogućit će vam pripremu mnogo toga na rešetki. Zapamtite, međutim, da bi okus jela bio jedinstven, a proces ugodnog pečenja zdrav, trebali biste dobro voditi brigu o vrtnom roštilju. Prije nego što se roštilj"pospremi", a nakon svakog korištenja roštilja temeljito očistite rešetku, a ako je potrebno i ostale elemente. Koristite odgovarajuća sredstva za čišćenje tako da ognjište bude čisto, a da se istovremeno ne ošteti.

Nakon završetka sezone i prije početka nove sezone, uvijek pažljivo pregledajte sve elemente roštilja i temeljito ga očistite da ne bi ostale tvrdokorne mrlje. Posebno vodite računa o električnim i plinskim roštiljima, jer neispravnost bilo kojeg dijela u ovom slučaju može biti opasna. Odmah zamijenite oštećene ili neispravne dijelove, tako da cijelo vrijeme možete uživati u savršenom roštilju.

 

Vrtni roštilj - koji model odabrati?

 

Gore naveden, vrlo jednostavan pregled vrtnih roštilja zasigurno će vam pomoći u odluci koji roštilj odabrati. Ako se dvoumite, vrsta roštilja i vrsta goriva zasigurno će biti najvažniji kriterij. Među proizvodima koje nudi trgovina Emmezeta, nesumnjivo ćete pronaći onaj koji će vam najviše odgovarati. Svakako provjerite dodatne elemente s kojima roštilj može biti opremljen kao što su termometar ili specijalan pokrov za pokrivanje roštilja izvan sezone. Oprema može imati, osim ognjišta i rešetke, i mjesto za kotao.

Osim roštilja, na raspolaganju su i drugi zanimljivi proizvodi kao što je vrtno ognjište koje će zasigurno biti posebno atraktivno. Uz ognjište ćete se moći opustiti u večernjim satima, a vaš će vrt postati ugodno i udobno mjesto pa čak i u hladnijem razdoblju. Ognjište na ugljen ili briket obično ima okrugli ili kvadratni oblik.

Adekvatni roštilji omogućit će vam pripremu ukusnih jela u društvu obitelji, prijatelja i poznanika. Da biste napravili najbolji izbor, svakako preporučamo vam da pogledate ponudu trgovine Emmezeta.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!