locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Sklopive vrtne stolice - plastične ili drvene. Koju odabrati?

Objavljeno: 2022-01-28 13:33:21
Kategorija: Blog

 

Kada zima završi i sunce sramežljivo izađe iza oblaka, slobodno vrijeme češće provodimo na terasi i u vrtu. Izvlačimo namještaj za odmor; vrtne fotelje, vrtne ležaljke, vrtne ljuljačke i sofe koje će nam služiti tijekom cijelog ljeta. A ako nemamo vrtni set, započnite potragu za onim koji će se savršeno uklopiti u uređenje vrta i pružiti nam trenutke blaženog opuštanja.

Podrazumijeva se da vrtni namještaj treba biti čvrst, praktičan i izrađen od kvalitetnog materijala. Otporan na najteže vremenske uvjete. Drveni namještaj od ratana, pruća, aluminija ili možda plastike? Kako odabrati pravi i koji je najbolji? Koje drvene vrtne stolice odabrati?

Prijedlozi!

 

Drvene vrtne stolice

 

Drvo već dugi niz sezona uživa veliku popularnost. Drveni vrtni namještaj je elegantan i funkcionalan, te zahtijeva sustavno održavanje kao i pravilno čuvanje. Drvene stolice najbolje je i držati na natkrivenoj terasi ili u sjenici, gdje neće biti izložene prekomjernim nepovoljnim uvjetima, odnosno kiši, snijegu, vlazi i sunčevom zračenju. Međutim, to ne znači da definitivno morate odustati od korištenja istih na otvorenom, u vrtu ili na balkonu. Vodite brigu o njihovoj redovitoj impregnaciji, a nakon završetka uporabe pospremite ih ili pokrijte pokrivačem i uživajte u njihovoj upotrebljivosti dugo vremena. Novost na tržištu su vrtne stolice od egzotičnog drva iz Afrike ili Južne Amerike, u odnosu na ostali materijal, mnogo je otporniji na vlagu. Nažalost, to je također mnogo skuplje. Međutim, ako stavite kvalitetu materijala na prvo mjesto, setovi namještaja od egzotičnog drva sigurno će ispuniti vaša očekivanja.

 

Plastične stolice

 

Plastične stolice prikladna su alternativa drvenim proizvodima. Vremena kada je plastika bila povezana s kičem odlaze u povijest. Danas proizvođači nude plastični namještaj koji je izgledom i funkcionalnošću u rangu s drvenim namještajem, a između ostalog je jednostavan za održavanje, udoban i praktičan, te ne zahtijeva održavanje ili redovito bojanje. Izuzetno su lagane, što omogućuje da ih se lako postavi i posloži. Plastični proizvodi uklapaju se u različite aranžmane jer su  proizvedeni u različitim bojama i nijansama. Cijeli setovi plastičnog namještaja su vrlo popularni. Set namještaja daje vam mogućnost stvaranja jedinstvenog aranžmana za balkon, terasu i vrt. Ako se odlučite za stolice od plastike, onda ne morate brinuti o cijeni. Ova popularna sjedala su relativno jeftina.

 

Stolice od ratana i tehnorattana

 

Kada tražite vrtne stolice, vrijedi obratiti pažnju na namještaj od ratana i tehnorattana.

 

Namještaj od ratana

 

Vrtni namještaj od ratana izgleda elegantno i idealan je za opuštanje. Imaju prirodan izgled i moderne oblike, što ih čini vrlo popularnim.  Nažalost što se tiče otpornosti, ratan nije jako otporan na štetne vremenske uvjete.

 

Tehnorattan namještaj

 

Ako tražite izdržljiv, moderan i elegantan vrtni namještaj, savršeno rješenje može biti vrtna stolica od tehnorattana. Tehnorattan je materijal koji savršeno oponaša ratan, u isto vrijeme je vrlo izdržljiv i otporan na najnepovoljnije vremenske uvjete. Izgleda sjajno u mnogim aranžmanima, pa ukoliko želite da vaš vrt oduševi goste, možete odabrati vrtnu garnituru od ovog materijala. Kombinacija je elegancije i kvalitetne izrade.

 

Ostali vrtni namještaj

 

Vrtni namještaj sada se proizvodi od različitih materijala. Gore spomenuti nisu jedini, treba spomenuti još neke. Među njima su metalni i aluminijski namještaj. Iako metal nije povezan s udobnošću i luksuzom, proizvođači metalnog vrtnog namještaja pokušavaju razbiti ovaj stereotip. Proizvodi od metala i aluminija ne ustupaju mjesto, ratanu, drvenom ili plastičnom namještaju. Štoviše, oduševljavaju svojom formom i bogatim dizajnom. Aluminijski setovi i vrtne stolice s sjedištem od tkanine ukrašenim zanimljivim tekstilom mogu stvoriti jedinstveni aranžman na terasi i ukrasiti mnoge vrtove.

Među vrtnim namještajem, cijeli niz asortimana su viseće mreže, viseće stolice i stolice za ljuljanje. Platnene viseće mreže izrađene su od nekoliko različitih materijala. Pamuk će cijeniti ljubitelji prirodnih, ugodnih na dodir tkanina. Ovisno o težini i tkanju, pamučne tkanine mogu izdržati različita opterećenja.

 

Sklopive stolice ili ne?

 

Prilikom odabira seta stolica za vrt, pogledajte jesu li to sklopivi modeli vrtnog namještaja ili ne. Prvo, bit će prikladnije za skladištenje, jer kada se sklope, lako ih možete pospremiti u sjenici, podrumu ili garaži. One neće zauzeti puno prostora. Neki, osobito preporučeni vrtni setovi, nemaju sklopivu funkciju.  Tako će im trebati više prostora za skladištenje ili čuvanje pod posebnim pokrovom. To neće biti veliki problem ako imate vrtnu kuću ili spremište.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!