locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Slatki stol - kako ga napraviti?

Objavljeno: 2022-01-08 13:19:26
Kategorija: Blog

 

Slatki stol ili Candy Bar, sve je popularnija atrakcija na raznim događajima. Bit će savršen za dječje proslave – od Baby Showera, do rođendana, kao i za vjenčanje. Atrakcija je koja će privući pažnju svih, čak i najzahtjevnijih gostiju. Stol koji će se savijati pod težinom raznobojnih slatkiša zasigurno će ostaviti dojam – naučite kako napraviti vlastiti Slatki stol za proslave.

 

Kako planirati Slatki stol za zabavu?

 

Vjerojatno već i znate kakvu zabavu planirate. Prije svega, razmislite o tome koliko će ljudi biti pozvano. Ako su gosti odrasli, Candy Bar uopće ne mora biti velik. Dovoljno je da bude raznolik i da se tematski odnosi na prigodu. Kada na zabavi ima puno djece, morate osigurati dovoljno slatkiša, jer će mladim sudionicima manifestacije oduzimati dah i zasigurno će biti njezina glavna atrakcija.

 

Kako napraviti Candy Bar?

 

Priprema slatkog stola vrlo je naporna i njegova priprema sigurno neće trajati dan ukoliko želite sve sami pripremiti. Morate ne samo pripremiti slatkiše i pića, već i ukrasiti slatki kutak. Također možete pripremiti dekor slatkog stola, a slatkiše kupiti ili ih naručiti u slastičarnici, pa će priprema takvog slatkog stola biti mnogo jednostavnija. Također možete naručiti gotove ukrase kako biste uljepšali svoj slatki stol. Lakše je pripremiti takvu atrakciju za malu zabavu, slučaj je drugačiji kada je u pitanju stol za vjenčanje. Ovdje morate posvetiti mnogo više vremena, rada. Za veliku zabavu možete unajmiti vanjsku tvrtku za pripremu slatkog stola.

 

Tema zabave

 

Prilikom planiranja proslave možete odlučiti hoće li slatki kutak biti šaren ili će se njegov stil usredotočiti na određeni motiv i odabranu shemu boja. Ako se odlučite za određenu boju ili temu, bit će vam mnogo lakše odabrati slatkiše za rođendan ili vjenčanje. Ukrasi za slatki stol mogu biti sličnih boja. Kada organizirate Baby Shower za dječaka, boja vodilja može biti plava, za djevojčicu - ružičasta. Za svadbeni stol bolje je držati urednu, elegantnu bijelu što je karakteristično za vjenčanje.

 

Slatki stol za dječji rođendan

 

Očaranost slatkim stolovima stalno raste. Slatki stolovi za rođendansku zabavu obično su vrlo šareni i imaju temu koji voli dijete. To može biti omiljeni lik iz bajke ili omiljeni sport. Ovdje bi Slatki stol trebao izgledati djetinjasto, šareno i veselo. Na slatkom stolu trebalo bi se pojaviti mnogo raznih vrsta slatkiša poput bombona, žele bombona, lizalica, puslica i muffina. Također dodajte zdrave grickalice, kao što su voće, pa čak i slani čips i štapići. Za dječje rođendane dobrodošli su bogati slatki stolovi, jer će kaos i bogatstvo boja zasigurno privući djecu. Također možete vezati balone od helija za noge stola, što će dodatno oduševiti i jamčiti zapanjujući efekt.

 

Slatki stol za vjenčanje

 

Slatki svadbeni stol sve je korištenija atrakcija na vjenčanjima. Ukrasi koji se koriste u Candy Baru moraju biti u skladu s ostatkom ukrasa u dvorani. Prilikom ukrašavanja slatkog stola za vjenčanje, znajte da ukras nije samo ono što leži na njemu. Element dekoracije, ovisno o temi vjenčanja, može biti čak i cvijeće koje visi preko slatkog stola. Baloni od helija pričvršćeni na kutove stola također će izgledati sjajno. Takav jedinstveni stol na vjenčanju zasigurno će izgledati lijepo i oduševit će svatove.

 

Bolje više ili manje?

 

Što manje to bolje, odnosno, što su slatkiši manji, to bolje. Nemojte stavljati na tapkalice i posuđe velike komade kolača. To neće biti prikladno za goste. Bolje je podijeliti na sitne komadiće i staviti ih na veliku tanjur ili etažer. Apsolutno ne mora biti toliko komada koliko ima gostiju. Na stolu će biti puno slatkiša, tako da će gosti imati puno izbora. Bolje je puniti tijekom prijema nego sve iznijeti na početku, pa će kasnije izgledati prazno. Obratite pažnju na činjenicu da pretrpani stol može poremetiti sklad po kojem su Candy Barovi poznati. Trebalo bi biti više jedino posuđa, tako da se slatkiši podijele na nekoliko tanjura, umjesto da ih sve slažete na jedan. Posuđe na stolu možete rasporediti simetrično, s obje strane, a u sredini postaviti tortu. Na prednjoj strani možete postaviti nekoliko istih tanjura s poslasticama.

 

Kako treba izgledati Slatki stol

 

Prilikom slaganja Slatkog stola treba postaviti posuđe na različite visine. To mogu biti, na primjer, tri visine etažera za slatkiše. Što se tiče njihovog rasporeda, dobar način je na prvu liniju postaviti tanjure s kolačima i kolačićima, zatim srednje etažere, i na kraju najviše, tako da će sve biti dostupno.

 

Pribor za slatki stol

 

Slatki stol neće izgledati zapanjujuće kada se na njemu nalaze samo ravni tanjuri, okruglo posuđe i etažeri. Najbolji učinak dobit ćete miješanjem različitih oblika i visina posuđa. Ako je potrebno, svakako koristite žlice ili hvataljke kako bi gosti mogli staviti slatkiše na tanjure, a u blizini Candy Bara stavite tanjure, vilice i žličice. U trgovinama možete kupiti razne tematske dodatke za Candy Bar. Kao bazu za slatkiše možete koristiti blagovaonske ili kuhinjske stolove. To može biti jedan stol ili nekoliko stolića koji će biti pokriveni jednobojnim stolnjacima. Candy Bar  na kolicima postalo je vrlo popularan na vjenčanjima. Može se prekrasno urediti i uklopiti u svaki aranžman.

 

Što staviti na Slatki stol?

 

Svakako odaberite slatkiše koji mogu dugo stajati na stolu, i koji se po potrebi mogu lako nadopuniti. Izbor slatkiša ovisi, naravno, o vrsti i prigode.

Najbolji prijedlozi za rođendane su kolači narezani na male komadiće, mini kolači, mini deserti, razni kolači i kolačići. Deserti u čašicama ili složeni na žlice, macaron, lizalice, bomboni, žele bomboni, princes krafne, mini krafne, topli sladoled, pa čak i vata na štapiću također dobro izgleda, kao i voće i šalice s pićem.

Za vjenčanja, dobar izbor bit će kremasti kolači, torte, makaroni, puslice, praline, mini deserti, krema od limuna, šaum role - samo vas mašta ograničava.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!