locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Spavaća soba u modernom stilu - predlažemo odabrati noćni ormarić

Objavljeno: 2022-03-10 14:18:10
Kategorija: Blog

 

Hoteli s četiri zvjezdice najvišeg standarda naučili su nas da pored kreveta treba postojati noćni ormarić koji vam omogućuje pohranu malih sitnica. Suprotno izgledu, ovaj funkcionalni element uređenja spavaće sobe nije uvijek bio s nama, već je razvoj hotelijerstva u devetnaestom stoljeću učinio da ga zavolimo. Ormarić pored kreveta danas je normalan. Trenutno možete birati između stotina modela, inspiracija i ideje za uređenje. Kako se ne izgubiti u tome? Predlažemo! 

 

Spavaća soba kao u hotelu iz devetnaestog stoljeća - stara ideja za moderan noćni ormarić u najboljem izdanju

 

Noćni ormarić postavljen pored kreveta ideja je proizašla iz hotelskih standarda 19. stoljeća. Elegantne hotelske sobe nudile su svojim gostima brojne sadržaje i izvanredna dizajnerska rješenja. Tijekom vremena, oni su stekli prepoznatljivost kod kupaca i preneseni su u interijere kuća i stanova. To je povijest noćnog ormarića.

Gosti apartmana brzo su prepoznali mogućnosti koje nudi jednostavan noćni ormarić postavljen pored kreveta i počeli su ga koristiti za uređenje privatnih interijera. Tijekom vremena noćni ormarić postao je jedan od osnovnih elemenata opreme spavaće sobe sve do danas. Teško nam je zamisliti spavaću sobu u kojoj pored kreveta nema praktičnog noćnog ormarića.

Noćni ormarići XXI stoljeća dostupni su u potpuno drugačijoj, novoj verziji. Među suvremenim proizvodima možete pronaći mnoge reference na prošlost i jednako toliko dizajnerskih i modernih rješenja.

Moderna spavaća soba ili?

 

Moderan dizajn spavaće sobe rezultat je nekoliko ključnih elemenata, kao što su pravilno postavljanje kreveta, izbor ergonomskog i praktičnog namještaja, ukrasa i tekstila i, naravno, odgovarajućih noćnih ormarića. Oni su do sada bili zanemareni, ali danas izlaze iz sjene kako bi oduševili i inspirirali.

Već neko vrijeme namještaj za spavaću sobu ima ergonomski i iznimno elegantan noćni ormarić u setu. Svaki moderni noćni ormarić je kombinacija funkcionalnosti i dizajna. Raznolikost oblika je toliko velika da čak možete pronaći takve dragulje kao što je stolić s mramornim vrhom ili onaj u cijelosti izrađen od čvrstog, često egzotičnog drva. 

Minimalistički noćni ormarić pomaže u održavanju reda u spavaćoj sobi pružajući praktično mjesto za pohranu osnovnih predmeta kao što je knjiga ili naočale.

 

Moderan ormarić - mjesto za sitnice ili nakit

 

Noćni ormarić, postavljen pored kreveta u spavaćoj sobi, pohranjuje sve svakodnevne stvari koje koristite neposredno prije spavanja ili odmah nakon buđenja i čini da budu na dohvat ruke. U isto vrijeme, postoji red oko kreveta, jer su sve male stvari pospremljene unutar namještaja. Kakav je moderni noćni ormarić dobro odabrati za modernu spavaću sobu? Evo nekoliko savjeta koje treba imati na umu prilikom odlaska u kupovinu za uređenje spavaće sobe.

Moderni noćni ormarići - namještaj u novoj verziji

 

Moderni noćni ormarić je komad namještaja jednostavnog oblika. Neće imati razrađenu štukaturu ili ukrase na prednjim stranama. Minimalistički noćni ormarić najbolji je prijedlog za jednostavne, moderne interijere spavaćih soba.

 

Moderan noćni ormarić, elegantan noćni ormarić - kakav bi trebao biti funkcionalan komad namještaja?

 

Kakav bi trebao biti idealan noćni ormarić? Prije svega, trebao bi biti prilagođen potrebama i navikama korisnika. Na tržištu je dostupan razni namještaj koji će se savršeno uklopiti u dekor spavaće sobe, bez obzira na to hoće li biti uređena u na primjer skandinavskom, glamuroznom, art deco ili modernom stilu.  

Svaki noćni ormarić ima određeni izgled i parametre na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira namještaja za spavaću sobu.

 

Boja i dizajn - noćni ormarić usklađen s interijerom

 

Noćni ormarić svojom bojom bi se trebao uklopiti u raspored spavaće sobe. Ne smije odvlačiti pozornost ni bojom ni teksturom od drugih elemenata dekoracije - osobito namještaja kao što su toaletni stolovi, ormarići ili ormari za spavaću sobu. Noćni ormarići u nekim verzijama mogu se montirati na zid - ovo izvorno rješenje omogućuje moderno uređenje spavaće sobe.

 

Materijal

 

Ormarić može biti izrađen od različitih materijala, iako je najčešće šperploča ili MDF prekriven furnirom na bazi drva. U prodaji je sofisticiraniji i ekskluzivniji namještaj u cijelosti izrađen od drva, stakla ili mramora. Iako mramorni nisu najjeftiniji, izgledaju posebno elegantno. Oni će biti izvrstan ukras interijera u stilu glamura. Drveni namještaj je, u ovom slučaju, idealan izbor za spavaće sobe u skandinavskom, rustikalnom, klasičnom i boho stilu.

 

Dimenzije - odgovarajuća visina i širina

 

Da bi noćni ormarić pomogao u održavanju reda u spavaćoj sobi, mora biti odgovarajuće veličine. Prilikom uređenja spavaće sobe vrijedi odrediti veličinu namještaja i njegovu završnu obradu. Stolić s ladicom treba biti iznad razine madraca kreveta za najmanje 15 cm.

Prilikom odabira noćnog ormarića obratite pažnju na dizajn namještaja i u njemu dostupnih ormarića i ladica, koji olakšavaju organizaciju. Važno je da se mogu lako otvoriti i zatvoriti bez potrebe za ustajanjem iz kreveta. Najčešći modeli su oni s jednom ladicom i jednim ormarićem. Naravno, možete pronaći i druge kombinacije koje odgovaraju stilu interijera i potrebama vlasnika.

 

Koje su funkcije noćnih ormarića?

 

Moderan noćni ormarić ne bi trebao biti samo elegantan, već prije svega, funkcionalan. Potražite namještaj koji ima dodatne elemente poput rasvjete i ogledala. Sve zajedno treba tvoriti ergonomsku i skladnu cjelinu.

Ako uređujete svoju spavaću sobu, svaki detalj se računa, svaki komad namještaja ima utjecaj na interijer, zato ni jedan element dekoracije ne smije biti odabran slučajno.

 

Jedan ili dva noćna ormarića?

 

Odgovor na ovo pitanje je jako jednostavan. Jedan noćni ormarić pored kreveta za jednu osobu, dva pored bračnog kreveta. Prema principu da svaki korisnik spavaće sobe treba imati svoj moderni noćni ormarić.

Oni su zanimljiv element aranžmana koji često ukrašava spavaću sobu, dajući joj izražajan karakter. Ako tražite pravi moderni noćni ormarić, trgovina Emmezeta priskočit će vam u pomoć. Pozivamo vas da se upoznate s našom ponudom.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!