locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Spavaća soba za odmor iz snova

Objavljeno: 2020-02-12 14:19:33
Kategorija: Blog

Matea Halilović obožava uređenje interijera i od 2012 vodi uspješan instagram profil, a od nedavno piše na blogu "Little thing by Matea". Osim u uređenju interijera uživa i u malim stvarima, pripremi slasnih zalogaja i stvaranju ugodne atmosfere u svom, ali i u domovima svojih pratitelja. Njene fotografije najbolje dočaravaju tu strast za lijepim domom, a tekstovi na blogu često inspiraju brojne obožavatelje savjetom ili idejom kako da svaki dom bude funkcionalno, korisno i inspirativno uređen. Veliki je fan DIY filozofije pa se nadamo da će i nama otkriti kako osvježiti neke stare predmete ili napraviti nove iz sasvim neočekivanih materijala.

Zima je u punom jeku. Snježno, kišovito i tmurno vrijeme dio su naše svakodnevice u ovo doba godine. Stoga je važno pobrinuti se da imamo mjesto za opuštanje i odmor. Uz pomoć Emmezetinih proizvoda možete svoju spavaću sobu pretvoriti u pravu opuštajuću oazu.

Među velikom ponudom kreveta zasigurno ćete pronaći model koji vam odgovara. Ako živite u manjem prostoru i uvijek vam nedostaje mjesta za spremanje, razmislite o krevetu s podiznom podnicom i spremnikom, kao na slici. Ja sam osobno kupila model Misteria. Dugo sam ga snimala, i budući da kao i mnogi drugi modeli u ponudi može biti personaliziran, tj može se naručiti u raznim materijalima, od eko kože ili tkanine, odabrala sam svog favorita.

Kvalitetan madrac je uz krevet jedan od osnovnih uvjeta za dobar san. Ukoliko se na vašem madracu vide tragovi dužeg korištenja, poput udubina i izbočina te se budite nenaspavani i s bolovima u kralježnici, vrijeme je da razmislite o zamjeni istog.  U Emmezetinoj ponudi možete pronaći mnoštvo modela, a ukoliko se odlučite na kupovinu novog madraca, dobro ga isprobajte kako biste bili sigurni da ste odabrali idealan model za sebe.

 

Nemojte da vam bude neugodno, jer madrac nećete dobro isprobati rukom. Sasvim je u redu leći na njega u trgovini, madraci su zaštićeni folijama, pa ne morate brinuti da ćete ih uprljati cipelama. Probajte ležati što je moguće dulje, samo pazite ako ste sami da ne zaspite na jednom od njih! smiley

Najvažnije je da vam je na madracu ugodno, no bilo bi dobro obratiti pažnju i na položaj u kojem najčešće spavate. Za spavanje na boku, idealni su madraci s memorijskom pjenom koji nisu pretvrdi jer bi u suprotnom spavanje na boku brzo postalo neudobno. Za spavanje na trbuhu preporučaju se nešto čvršći madraci, a za spavanje na leđima srednja opcija, madrac koji je udoban, ali pruža i potrebnu čvrstoću. Isto tako, faktor na koji trebate obratiti pažnju kod odabira madraca je tjelesna težina. Madraci veće čvrstoće, sa džepičastom ili žičanom jezgrom preporučuju se osobama jače tjelesne građe. Osobe koje pate od alegrija ili astme trebale bi odabrati madrac s antialergijskim presvlakama koje smanjuju ulazak grinji u madrac te ga duže održavaju čistim.

 

Uz kvalitetne jastuke koji su također važni za dobar san, ubacite i nekoliko simpatičnih ukrasnih jastuka, a pored kreveta dodajte košaru u koju ćete ih premjestiti kada krenete na spavanje. Ako volite čitati u krevetu, na noćni ormarić stavite stolnu lampu.

Čista, nova posteljina, okvir sa zanimljivom printom, vaza svježeg cvijeća i romantične lampice detalji su koji će učiniti boravak u spavaćoj sobi ugodnijim, a cijeli prostor privlačnijim.

Zanimljiva knjiga i topla šalica čaja idealno su društvo u ovo zimsko vrijeme .

 

Do sljedećeg posta,

 

Matea Halilović

 

Ako vas zanima još inspirativnih priča poput ove potražite ih na blogu "Little things by Matea"

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!