locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Što ima veliku ulogu u opremanju apartmana?

Objavljeno: 2021-04-02 07:59:30
Kategorija: Blog

Boba Blašković,

novinarka, stilistica, urednica, art direktorica, osnivačica i glavna urednica Dbloga te dugogodišnja urednica D&D-a te magazina Gloria Dom. Jutarnji list, Gloria, Globus, Grazia, 24 sata, Budi.in, Telegram... samo su neki od medija s kojima je Boba godinama surađivala te surađuje i stekla ugled autoriteta i influencera u svijetu dizajna i interijera.

Boba Blašković je i partnerica u platformi O'snova - lifestyle & experience radionice, članica međunarodnog novinarskog žirija za najbolje hotele Villegiature awards, suvlasnica tvrtke za dizajn interijera Design House te strastvena ljubiteljica apartmana i putovanja.

Vodimo vas u penthouse apartman s pogledom na more. Već smo vam pričali o razlozima zašto su svi apartmani u O'liveu u Bibinju vrlo slični kako bi tvorili jedan prepoznatljiv vizualni kod. Ta prepoznatljivost gostu je vrlo važna jer to je tip uređenja koji mu se svidio i kojeg je bookirao, a s druge strane takav pristup olakšava održavanje i vlasnicima. Ako se tijekom sezone nešto potrga ili uništi, vlasnik će vrlo lako zamijeniti, dopuniti taj predmet s nekim drugim iz drugog apartmana ili iz rezerve.

 

Naime, vrlo je mudro imati u rezervi par artikala koji se najčešće trgaju i prolijevaju - čaše, tanjuri, dekorativni jastuci, prekrivači, stolice. Dakle, važno je da su ti predmeti iz iste serije ili da su u paleti boja i materijala koji međusobno pašu i lijepo se nadopunjavaju.

Za O'live smo odabrali neutralnu paletu boja - sivo, bež, petrolej, konjak, maslinasto. boje koje međusobno odlično pašu jedna s drugom. Svakom apartmanu dodijelili smo jednu boju, no vrlo nježno i diskretno. Ako bolje pogledate primijetit ćete da su boje zidova svugdje iste, da su kreveti isti, iste komode za televizor, isti model kuhinje, pločice, iste stolice.

Ono što ćete primijetiti je da ovi jednoetažni apartmani na fotografijama djeluju prostranije od dvoetažnih, iako zapravo nisu. Kvadratura jednoetažnih i dvoetažnih vrlo je slična, a čak su jednoetažni malo manji - imaju nešto manje sobe i kupaonice. Kako bi se dobio dojam prostranosti i veličine, ovi apartmani puno su svjetliji od donjih.

 

Veliku ulogu napravio je svijetli model kauča, a s obzirom da su ovo malo povoljniji i mladenačkiji apartmani, trosjed u dnevnom boravku je na razvlačenje i može primiti još dvije osobe. Zbog toga je u dnevnom boravku bilo potrebno staviti i blackout zavjese kako bi se prostor mogao u potpunosti zamračiti. Istovremeno važno je staviti i prozračne zavjese koje mogu biti navučene cijelo vrijeme kako ne bi dolazile muhe i komarci.

Na našem webu pogledajte posebnu kategoriju APARTMANI kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima i njihovom opremanju.

 

Ondje možete također pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

Serijal o uređenju O'live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!