locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Što je kupaonska sanitarija? Što je uključeno u nju?

Objavljeno: 2022-04-20 09:58:15
Kategorija: Blog

 

Uređenje bilo koje kupaonice zahtijeva odgovarajuću kombinaciju podnih i zidnih pločica, keramičkog kupaonskog namještaja i, naravno, slavina. Sve zajedno trebalo bi činiti koherentnu i elegantnu cjelinu. Danas vam želimo reći više na temu kupaonske sanitarije. Što je to, kako je odabrati, montirati i s čime je kombinirati. Naši stručnjaci pripremili su pregled najzanimljivijih modela i noviteta 2022. godine. Svakako provjerite koje će se kupaonske slavine najbolje uklopiti u izgled kupaonice, i postati funkcionalan dekorativni element.

U našim trgovinama pronaći ćete najkvalitetnije kupaonske elemente – slavine za umivaonik, slavine za kadu, slavine za tuš, pa čak i slavine za bide! Nemojte čekati, provjerite što vam treba i odaberite već danas!

 

Što je kupaonska sanitarija? Od čega se sastoji?

 

Često se susrećemo s pitanjima o tome što je kupaonska sanitarija i što je u nju uključeno. Počnimo s kratkim objašnjenjem i definicijom kupaonskih sanitarija.

Kupaonska sanitarija nije ništa drugo nego slavine za umivaonik i kadu, slavine za tuš, slavine za bide, stropni tuševi i drugi ugradbeni elementi. Ukratko – sve što u kupaonici služi za kupanje, pranje ruku ili tuširanje. Ovdje je vrijedno spomenuti da je kupaonska sanitarija više od funkcionalnog završnog elementa. To je često najveći ukras i dekoracija kupaonice.

Opremanje kupaonica proizvodima napravljenim s najvećom pažnjom i dizajnerskim ukusom postalo je važan dio planiranja i uređenja interijera.

 

 

Kupaonske slavine - različite vrste i primjene

 

Rastuća tržišna konkurencija znači da se proizvođači još uvijek natječu u stvaranju novih, dizajnerskih i funkcionalnih rješenja. Zahvaljujući tome, ponuda opreme raste svake godine, pružajući gotovo neograničene mogućnosti uređenja. Može vam se zavrtjeti u glavi od tako širokog raspona uzoraka, boja i modela i zbuniti vas. Jer kako između toliko različitih atraktivnih proizvoda odabrati onaj koji će se savršeno uklopiti u izgled kupaonice? Evo dokazanih savjeta koji mogu pomoći u pronalaženju savršene slavine za kupaonicu.

 
Slavine za umivaonik savršeno usklađene s umivaonikom


Pojedinačni modeli sanitarija razlikuju se ne samo po stilu i izgledu, već i po načinu montaže. I ovo je prva značajka na koju treba obratiti pažnju kada tražite idealna rješenja. Slavine za umivaonik mogu se podijeliti na zidne, nadpultne  i ugradbene. Prije nego što odaberete, provjerite koji vam je model potreban.

Drugi važan parametar je veličina i visina slavine. Previsoko montirana slavina uzrokovat će prskanje vode svaki put kad perete ruke. Prenisko montirana učinit će korištenje umivaonika neugodnim. Zato je prije kupnje jako važno izmjeriti umivaonik i njegovu udaljenost od zida. Novost na tržištu su pokretne slavine, koje olakšavaju korištenje umivaonika i prilagođavaju visinu potrebama svakog korisnika.

 

 

Kako odabrati savršenu slavinu za kadu?

 

Kupaonske slavine za kadu, poput slavina za umivaonik, mogu se podijeliti prema obliku i načinu montaže. Razlikujemo: zidne slavine, ugradbene ili samostojeće slavine, koje su u posljednje vrijeme stekle ogromnu popularnost, postajući svojevrsni jednako nakit moderne samostojeće kade.

 

Setovi za tuš

 

Govoreći o kupaonskim sanitarijama, ne možete zaboraviti na tuš. U asortimanu trgovina možete pronaći i pojedinačne predmete kao što su: slavina za tuširanje ili stropni tuš, kao i gotov set za tuširanje, kombinirajući oba elementa. Ovdje se čini da je najvažniji kriterij način montaže. Klasične slavine za tuš sa slušalicom montirane su na zid. Međutim, to nije jedino rješenje. Drugi, jednako popularan je stropni tuš montiran na stropu i ugrađena zidna slavina. O takvom rješenju treba odlučiti već u fazi izgradnje ili pri provođenju opće obnove kupaonice.

Važno je napomenuti da su neki modeli slavina za tuširanje opremljeni prikladnim sustavom koji vam omogućuje podešavanje temperature vode individualnim potrebama i željama.

 

 

Funkcionalnost koja ide ruku pod ruku s dizajnom

 

Kupaonski pribor nije samo funkcionalni element završne obrade kupaonice, već je i dizajnerski ukras, a ponekad i najveći ukras kupaonice. Zbog toga izbor slavine nikada ne bi trebao biti slučajan. Vrijedno je razmotriti razne mogućnosti, provjeriti dostupne proizvode i odabrati one koji će kupaonicu učiniti ugodnom. Proizvođači nude široku paletu modela koji će se lako uklopiti u dizajn interijera, praktički u bilo kojem stilu!

Koje je trendove sa sobom donijela 2022. godina! Koji su proizvodi hit sezone?

Dekorateri interijera sve se više usredotočuju na boju u unutrašnjosti kupaonice. Vremena kada su srebrne slavine dominirale kupaonicama odlaze u zaborav! Iako još uvijek možete pronaći sanitarije u boji kroma, one više nisu vodeće. Moderni dizajni, aranžmani inspirirani minimalizmom ili industrijalizmom čine da kupci sve češće biraju nestandardne modele, crnu, zlatnu ili boju mjedi.

Slavine su ukras kupaonice, zato ih se pomno bira kako bi se savršeno uklopile u njezin interijer. Neobični proizvodi koji sve više ukrašavaju umivaonike, kade i tuševe daju karakter cijeloj prostoriji i pretvaraju je u ekskluzivni spa salon.

 

 

Kako uskladiti slavine sa stilom kupaonice?

 

Izbor slavina mora biti promišljen! Moraju odgovarati stilu i karakteru interijera. Loše odabran model - čak i ako je elegantan i moderan - učinit će da kupaonica izgleda groteskno. Evo nekoliko primjera povezivanja slavina sa stilom interijera.

Bijela, nježna kupaonska slavina izvrstan je izbor za moderne minimalističke kupaonice. Ova vrsta slavina lijepo će se uklopiti s prirodnim drvom različitih nijansi, pločicama nalik drvu ili velikim zrcalnim pločicama.

Uz hladni mramor savršeno se uklapa krom ili crna. Hladne boje pločica u kombinaciji s armaturom u hladnoj nijansi recept je za elegantan, moderan interijer. U prostorijama završenim pločicama nalik betonu, lijepo izgledaju kameni umivaonici i kade, ukrašene srebrnim ili crnim slavinama. Baš kao i bijela, crna kupaonska oprema izvrstan je izbor za moderne interijere!

Za kupaonice uređene u stilu glamour, najbolji izbor bit će slavine u zlatnoj boji, koje će uvesti raskoš i karakterističan za stil, sjaj. Kada tražite savršene proizvode, vrijedi odabrati cijelu seriju, tako da se svi elementi armature međusobno usklade, stvarajući koherentnu cjelinu.

Za ljubitelje retro stila preporučujemo stilizirane mjedene kupaonske slavine, dok za ljubitelje interijera loft, bakrene kupaonske slavine.

Zaista postoji mnogo mogućnosti, kako ih koristiti u potpunosti ovisi o vašoj mašti!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!