locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Što objesiti iznad komode - ideje

Objavljeno: 2021-11-26 13:55:08
Kategorija: Blog

 

Komoda je komad namještaja koji se najčešće koristi za dizajn interijera, dnevnog boravka, spavaće sobe, hodnika i ureda. Veliku popularnost duguje svojoj funkcionalnosti i eleganciji. Teško je ne složiti se s tvrdnjom da je komoda izuzetno dostojanstven komad namještaja. Postavljena u unutrašnjosti, gradi atmosferu i povećava estetske vrijednosti aranžmana.

Male i velike komode za blagovaonicu, komode za dnevni boravak, komode za spavaću sobu ili za predsoblje, zauvijek su se smjestile u našim domovima. Pitate se kako još više izložiti ovaj neobičan komad namještaja s dušom? Uredite zonu oko nje! Danas ćemo vam reći što objesiti iznad komode kako bi izgledala atraktivno, moderno i elegantno.

 

Ogledala iznad komode u dnevnom boravku

 

Ogledalo. To je jedan od najčešćih ukrasa zida iznad komode. Rado je birano kao ukras zida iz dva razloga. Prije svega, ogledala lijepo osvjetljavaju svaki prostor i optički povećavaju mali interijer. Kao drugo, daju vrlo suptilan i elegantan karakter cijelom aranžmanu.

Ogledalo iznad komode da se objesiti na nekoliko načina. Pravi hit dizajna interijera posljednjih godina je vješanje nekoliko ogledala različitih veličina u različitim okvirima, koji na zidu iznad komode stvaraju neku vrstu galerije. Takav ukras uspješno će zamijeniti slike ili fotografije i u tom slučaju sigurno neće biti dosadan.

Ogledalo kojemu manji elementi ogledala stvaraju elegantan okvir, bit će savršeno za moderan interijer. Bijeli zid, crna komoda i prekrasno ogledalo u crnom, bogato ukrašenom okviru, napravit će cijeli aranžman zida. S druge strane, nadopunjujući prostor iznad komode u glamuroznom stilu je ogledalo u trodimenzionalnom okviru sastavljenom od nepravilnih kristalnih rombova. Kada vaša komoda stoji nasuprot prozora ili svjetiljke, ogledalo iznad nje dodatno će raspršiti svjetlo koje se reflektira u njemu.

 

Galerija uspomena iznad komode u dnevnom boravku

 

Još jedan zanimljiv način ukrašavanja zida iznad komode je na primjer uređenje kutka s obiteljskim uspomenama. Prigodne fotografije u velikim okvirima obješene iznad komode ili postavljene na komodu stvaraju ugodnu, obiteljsku i jedinstvenu atmosferu. Veliki izbor oblika i boja okvira omogućit će vam stvaranje lijepe kompozicije iznad komode u dnevnoj sobi. Možemo ih odabrati tako da budu u skladu s namještajem ili da budu njegov nježni kontrast, ali u istom stilu kao i komoda. To mogu biti okviri za fotografije u ravnoj liniji, potpuno istih, ili umjetnički nered, odnosno različite veličine i različiti uzorci okvira. Za ležerniji sastav možemo odabrati okvir za fotografije, na koji su pričvršćene kopče. Fotografije u takvom okviru izgledaju vrlo slatko, od njih možete stvoriti prekrasan kolaž.

 

Dekorativni panel iznad komode u dnevnom boravku

 

Kompozicija nekoliko panela bit će vrlo zanimljiv ukras dnevnog boravka. Ako želite da to bude nježan dodatak, odlučite se za boju vrlo sličnu zidu na kojemu će visjeti, a ako želite jak učinak, usredotočite se na boju koja će biti u kontrastu sa zidom. Dekorativni panel u kombinaciji sa ogledalom može stvoriti stvarno zanimljiv zid.

 

Polica za knjige iznad komode u dnevnoj sobi

 

Zapravo, to nije samo za knjige. Takva opcija je idealna za ljude koji vole promjene. Lakše je promijeniti raspored police nego cijeli zid – zar ne? Na visećoj polici često se nalaze naše omiljene knjige, svijeće ili čak okviri s fotografijama. Raspored takve police ovisi isključivo o našem ukusu i raspoloženju.

 

Tapeta u okviru
 

To je vrlo impresivan dodatak. Sve što trebate je veliki okvir ili više njih što ovisi o individualnim potrebama i kompozicija je gotova. Ako je jedan zid obložen tapetama, savršen dodatak cijelom interijeru bit će "tapeta u okviru" na jednom od glatkih zidova. Za to će biti kao stvoreno mjesto iznad komode. Dnevni boravak će postati jedinstven, a slike će zasigurno oduševiti. Čak i ako niste pobornik tapeta, možda bi bilo dobro pokušati stvoriti vlastite slike.

 

 

Komoda ispod TV-a ili TV na komodi?

 

Obje opcije su prihvatljive, ovisi o tome koju komodu odaberete za dnevni boravak. Sve češće susrećemo takve aranžmane. Ukoliko će televizori stajati na komodi, možete odabrati veći, a kada će TV biti pričvršćen na zid i visjeti iznad komode, komoda mora biti niža.

 

Slike iznad komode u dnevnoj sobi

 

Slike su uvijek dobar izbor kada je riječ o zidu iznad komode. To bi mogla biti jedna velika slika ili kompozicija od nekoliko njih. Ako se odlučite za nekoliko slika, dobro bi bilo da imaju nešto zajedničko; temu, boju ili okvir. Boja okvira često određuje stil u koji će se slika uklopiti. Crni okvir uklapa se u industrijski stil – slika koja izgleda kao slika grada stvorena je čak i za sirovi zid iznad komode. Bijeli okvir je skandinavski stil, a drveni je rustikalni. Ali sjetimo se da okvir ne definira u potpunosti stil slike, već sam sadržaj. Slike na zidu dobar su izbor.

 

Kako ukrasiti zid iza komode?

 

Dekorativne žbuke vrlo su popularne već nekoliko sezona. Ovo je sjajan način ukrašavanja zida iza komode. Crna sjajna komoda izgleda savršeno na pozadini koja oponaša prirodni beton ili sedre, a bijela komoda se može kombinirati sa svjetlucavim premazom. Komoda u dnevnoj sobi izgleda još bolje ako nešto visi iznad nje. To može biti veliko ogledalo, koje se poput komode uklapa u svaki interijer i bezvremenski je ukras. Zid iza komode također može biti ukrašen modernom foto tapetom sa zanimljivim cvjetnim motivom ili grafikom.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!