locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Što objesiti iznad kreveta u spavaćoj sobi?

Objavljeno: 2021-11-30 22:38:57
Kategorija: Blog

Uređenje spavaće sobe u skladu s načelima Feng shuija zahtijeva organizaciju interijera koja će prirodno usmjeriti pozornost na prostor oko kreveta. Uostalom, to je središnja točka svake spavaće sobe i stoga bi trebao biti pravilno postavljen. Izvorni, elegantan i udoban raspored zida iznad kreveta čini da se interijer mijenja do neprepoznatljivosti. Često određuje karakter spavaće sobe i definira njezin stil.

 

Krevet u spavaćoj sobi - što objesiti na zid iznad njega?
 

Što objesiti iznad kreveta u spavaćoj sobi? Kakav bi trebao biti raspored zida koji čini uzglavlje? Koji će ukrasi interijeru dati eleganciju, lakoću i udobnost? Imamo neke dokazane načine koje želimo podijeliti s vama.

 

Zid spavaće sobe - zanimljive ideje za uređenje
 

Uređenje zida u spavaćoj sobi jedna je od najvažnijih faza uređenja cijelog interijera. Osim namještaja za spavaće sobe, tekstila i rasvjete, izgled zidova igra ključnu ulogu u cijeloj stilizaciji. Pravilno odabrana boja ili materijal mogu unutrašnjosti dati lakoću i eleganciju. Uređeni zid iznad kreveta može biti najveći ukras cijelog prostora, zato treba dobro razmisliti o njegovom izgledu. Postoje različiti koncepti i ideje o tome kako bi prostor iznad kreveta trebao izgledati.

Najzanimljiviji su:

• drveni zid,

• tapecirani zid,

• tapeta na cijelom zidu,

• pločice nalik cigli,

• ugradbena stijena/ugradbeni namještaj,

• zrcalni zid.

Uređenje zida trebalo bi započeti odabirom odgovarajuće završne obrade. Slijedeći korak bit će izbor ukrasa, pribora i dodataka koji će visjeti na zidu iza kreveta.

 

Pamtiti!
 

Spavaća soba nije samo namještaj, zidovi, tepisi, dekoracija prozora i tekstil, već i rasvjeta. Uvjerite se da u unutrašnjosti postoji nekoliko neovisnih izvora svjetlosti. Odaberite viseće svjetiljke, podne svjetiljke, zidne svjetiljke i noćne svjetiljke.

 

Slike i tekstil na zidu spavaće sobe mogu biti odlična ideja
 

Jedan od najčešćih ukrasa koji se pojavljuju na zidu iznad kreveta su slike. Mora se priznati da njihova upotreba, spavaću sobu čini ugodnom i elegantnom. Male i velike slike raspoređene iznad kreveta mogu se odnositi na stil u kojem je soba uređena. Takvo ukrašavanje zidova jeftin je, ali i vrlo učinkovit način uvođenja boja, omiljenih motiva, ali i jedinstvenih umjetničkih djela u interijer.

 

Što objesiti u spavaćoj sobi iznad kreveta - obiteljske fotografije, uspomene s odmora...
 

Na zidu u spavaćoj sobi mogu biti i obiteljske fotografije, uokvirene u elegantne okvire. Bez obzira na vrstu ukrasa, uvijek je vrijedno imati dobro osmišljen koncept cjeline i držati se postavljenog plana tijekom uređenja.

Nažalost, često se događa da u fazi odabira ukrasa i dodataka napravimo najviše pogrešaka u uređenju. Zato predlažemo da se uvijek držite načela - "manje je bolje". Izuzetak su glamurozni interijeri, koje obično karakteriziraju zasićenost, glamur i sjajan izgled.

 

Pamtiti!
 

Namještaj za spavaće sobe kao što su komode, police za knjige, toaletni stolovi, ormari, noćni ormarići i kreveti uvijek bi trebali formirati jedinstvenu cjelinu. Za uređenje bi trebalo odabrati cijele kolekcije namještaja koji će biti elegantan i funkcionalan.

 

Macrame stilski dekorativni element! Idealan detalj za prostor iznad kreveta u spavaćoj sobi
 

Vrlo zanimljiva ideja za uređenje spavaće sobe su pleteni makrami. Macrame (macramé) na arapskom znači vezani ukras. U Hrvatskoj, riječ macrame također opisuje sam čin izrade različitih predmeta pomoću tehnike vezanja. Za izradu makramea koriste se žice različitih debljina, drvene kuglice i perje. Macramei se savršeno uklapaju u interijere u rustikalnom i boho stilu, dajući im idiličan i ugodan karakter.

 

Macrame - savršen ukras boho stila
 

Važno je naglasiti da tkanje macramea uopće nije teško. Na internetu možete pronaći mnogo videozapisa s uputama koji pokazuju kako izvesti pletena čuda korak po korak. Važno je naglasiti da tehnikom makrame možete napraviti mnogo različitih elemenata za uređenje spavaće sobe, odnosno tepiha, jastuka ili čak zavjesa!

Uz mali financijski izdatak, možete sami napraviti lijepe ukrase, koji će postati dio spavaće sobe.

 

Tapecirane ploče su pravi hit!
 

Što objesiti iznad kreveta u spavaćoj sobi kako bi interijer bio udoban? Drugi prijedlog su tapecirane ploče. Ovi ukrasni jastuci pričvršćeni na zid mogu djelovati kao elegantan naslon za glavu i istovremeno elegantan ukras.

Tapecirane ploče mogu se postaviti na cijelom zidu, s obje strane kreveta ili samo u određenom dijelu. Ova vrsta ukrasa za spavaće sobe dobro će funkcionirati u glamuroznom, modernom i klasičnom stilu. Konstrukcija izrađena od tapeciranih ploča bit će i dizajnerska i udobna.

 

Moderno i funkcionalno: polica iznad kreveta
 

Postoje spavaće sobe, čiji vlasnici vole čitati i teško im je zamisliti večer, bez čitanja knjige ili novina. Udoban krevet nije samo odlično mjesto za odmor, već i za čitanje. Mnogi Hrvati priznaju da najčešće čitaju u spavaćoj sobi, neposredno prije spavanja.

Budući da spavaća soba ponekad mora poslužiti kao knjižnica i čitaonica, možete razmisliti o postavljanju praktične police za knjige, časopise, naočale i noćnu svjetiljku iznad kreveta. U spavaćoj sobi u retro stilu, kao policu, možete koristiti stare daske koje će interijeru dati rustikalnu atmosferu.

 

Ogledalo na zidu iznad kreveta u spavaćoj sobi
 

Ogledalo iznad kreveta u spavaćoj sobi može promijeniti karakter cijele sobe. Poznato je da ogledalo osvjetljuje i optički povećava prostor. Izvrsno će pristajati u maloj i slabo osvijetljenoj sobi, ali i u prostranim spavaćim sobama.

Veliko ogledalo u sjajnom okviru izvrstan je ukras zida u spavaćoj sobi. Ako želite da interijer dobije plemenit izgled, obojite zid iza kreveta u intenzivnoj boji, tamno zelenoj, mornarsko plavoj ili elegantnoj tamnocrvenoj.

 

Ogledalo na stropu spavaće sobe
 

U posljednje vrijeme postalo je moderno objesiti ogledalo ne samo na zidove spavaće sobe, već i na strop iznad kreveta. Ogledalo i njegova pravilna rasvjeta odbijaju sunčeve zrake i osvjetljavaju unutrašnjost spavaće sobe, zahvaljujući čemu postaje svjetlija i toplija. To moderno rješenje se uklapa u različite stilizacije, dakle, ako volite stvarati nove trendove, možda bi ih vrijedilo odabrati!

 

Uređenje zida spavaće sobe u potkrovlju - koristite svijetle boje
 

Dekoracije spavaće sobe u potkrovlju trebaju biti usklađene s karakterom interijera. Potkrovlja su često slabo osvijetljena, nemaju velike prozore i daju dojam da su mnogo manja nego što stvarno jesu. Kako u ovom slučaju urediti zid iznad kreveta? I ovdje je izvrsno rješenje veliko osvijetljeno ogledalo koje će uljepšati i osvijetliti interijer, čineći ga mnogo većim i prostranijim.

 

Sažetak - kako dekorirati zid u spavaćoj sobi
 

U svakoj stilizaciji trebalo bi voditi brigu o detaljima, ukrasima i dodacima. Zid iza kreveta je savršeno mjesto za njihovo postavljanje. Na vama je hoćete li odabrati hvatače snova, slike, dekorativnu rasvjetu, ogledala ili male police za spremanje sitnica. Spavaća soba je soba koja bi s jedne strane, trebala biti udobna, a s druge strane praktična, vrijedi se prisjetiti toga prilikom stvaranja svog stila.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!