locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Stvorite rustikalni stil u dnevnoj sobi

Objavljeno: 2022-04-14 11:37:29
Kategorija: Blog

 

Umorni ste od svakodnevnog trčanja, stresa i napetosti. Tražite mir i tišinu, a vikend izleti izvan grada u prirodu često se pokažu neučinkovitima – potrebno vam je sve više tišine i popodnevnih, idiličnih trenutaka. Prisjećajući se radosnih dječjih posjeta selu i mira bakine kuće, želite da se sve to vrati u vaš život. Iz tih i mnogih drugih razloga, mnogi su sve spremniji urediti svoje interijere u rustikalnom stilu. Da vidimo što ih tjera na to i kako sami možete uvesti rustikalni stil u interijeru vašeg doma.

 

Rustikalni stil - što, s čime i kako?

 

Može se, općenito rečeno, opisati kao dekor koji ima značajke aranžmana koji se koriste u seoskim kućama. Ruralna gradnja postoji već stoljećima, međutim, stil kao zaseban način uređenja pojavio se u dizajnu interijera tek na prijelazu iz devetnaestog u dvadeseto stoljeće. To je, između ostalog, bilo povezano s velikom krizom, tijekom koje su nedostatak novca i dostupnost sofisticiranih materijala prisilili ljude da traže jednostavna, prirodna i jeftina rješenja. Stil je stvoren kao ležeran, idiličan, koristeći veliku količinu drva, a istovremeno je bio dekorativan, skladan i lijep.

 

 

Gdje će se najviše uklopiti?

 

Kuće s rustikalnim interijerima često nalikuju idiličnim seoskim kolibama. To, međutim, ne znači da ovaj stil možemo izložiti samo u malim, obiteljskim kućama. Pogledajmo gdje će rustikalni stil biti najučinkovitiji i najprikladniji.

Naravno, stare, seoske kuće bit će idealno mjesto koje se mogu urediti u ovom stilu. Kuća naslijeđena od bake, kupljena kućica na selu ili čak ljetnikovac izvan grada - to su mjesta izravno stvorena kako bi se uredila rustikalnim stilom.

Rustikalni aranžmani također će izgledati dobro u obiteljskim kućama u predgrađima. Možete urediti jednu prostoriju ili cijelu kuću, a rustikalni stil može vladati i u vašem vrtu – u ovom slučaju cijelo imanje će biti idilično i prijateljsko.

Mali elementi rustikalnih aranžmana također se mogu uvesti u stanove, u obiteljske kuće ili čak u stanove u zgradama. Međutim, ovdje će biti mnogo osjetljiviji i vrijedi ga kombinirati s industrijskim ili loft stilom.

U uređenju rustikalnim stilom u unutrašnjosti, važni su konzistencija, osjećaj za ukus i sposobnost kombiniranja ovog stila s ostalima, možda drugačije uređenim, interijerima vaše kuće.

 

 

Stvorite rustikalni stil u dnevnoj sobi s nama!

 

Samostalno stvaranje vlastite dnevne sobe u rustikalnom stilu uopće ne mora biti teško. Sve što trebate je malo volje, sredstava, vlastitog rada i ideje koju ćete uvesti u vaš interijer. S nama će vam biti lakše!

 

Zidovi i podovi

 

Važan element u uređenju rustikalnog stila je izgled sobe koju želite urediti. Podovi moraju biti izrađeni od drva i po mogućnosti da je zrno dasaka jasno vidljivo. To mogu biti podne daske, nešto moderniji laminati i vinil ploče. Posljednje dvije opcije pokazat će prirodni crtež drva, a istovremeno će se lako očistiti i bit će cjenovno pristupačnije.

Zidovi prostorije trebali bi biti u pastelnim, toplim bojama. U postizanju prave nijanse na zidovima pomoći će vam gotove boje za zidove. Također se možete odlučiti za bijele boje za zidove što je dah modernosti u stilu.

 

 

Drveni namještaj

 

Rustikalni stil je prvenstveno namještaj od prirodnog drva. Može poprimiti različite oblike. Od teških, grubo obrađenih predmeta, pa sve do finog, više dekorativnog i estetskog namještaja. U svim opcijama, međutim, važna je topla nijansa drva i zanimljiv uzorak godova. U našoj trgovini možete pronaći namještaj idealan za uređenje ugodne, idilične rustikalne dnevne sobe. Dnevni boravak s namještajem izrađenim od daski, ali i uzoraka i boja alpske smreke savršeno će odražavati duh rustikalnog stila.

 

Dodaci – jer je vrag u detaljima

 

Rustikalni stil su isto tako i odgovarajući dodaci. Dnevna soba se može zagrijati debelim pokrivačima u nijansama bež i smeđe boje. Vrijedi odabrati lan, pamuk ili vunu – to su prirodni materijali koji će naglasiti ruralni karakter interijera i povećati udobnost korištenja, npr. kauča ili fotelje.

Tekstil je vidljiv i u obliku salveta i čipkastih stolnjaka na stolovima, ormarima i komodama. Osim toga, za dekoraciju namještaja, možete koristiti ukrasne staklenke za slatkiše, staklene vaze ili obiteljske fotografije sa sepia filterom. Također je dobro staviti u vaze svježe, poljsko cvijeće, a za zimsko razdoblje napraviti bukete od suhih biljaka.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!