locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Svjetiljka iznad ogledala u kupaonici - top 5 za kupaonicu

Objavljeno: 2022-02-11 14:40:08
Kategorija: Blog

 

Kupaonica je prostorija koja kombinira estetska i praktična razmatranja. Nezamjenjiv element opreme u ovom interijeru je funkcionalna rasvjeta kupaonice iznad ogledala. Dobra svjetiljka trebala bi biti izvrsne kvalitete i otporna na vlagu. U ovom članku saznat ćete koja će svjetiljka biti najbolja za vašu kupaonicu.

 

Osvjetljenje ogledala u kupaonici – odlučite se na izdržljive kupaonske svjetiljke!

 

Važno je znati da rasvjeta za kupaonice treba davati relativno snažno svjetlo, omogućujući potpuno udobno korištenje kupaonice. Mnogo aktivnosti koje zahtijevaju preciznost izvode se pred ogledalom, zato je važno odabrati pravu svjetiljku.

Prilikom uređenja kupaonice možete odabrati kupaonsko ogledalo opremljeno svjetiljkama ili odabrati svjetiljke prilagođene potrebama. Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir. Ovdje su važni veličina sobe, dizajn interijera, raspored namještaja i navike članova kućanstva.

 

Kakvo bi trebalo biti dobro osvjetljenje iznad ogledala?

 

Kao što je ranije spomenuto, svjetiljka iznad ogledala mora biti prvenstveno funkcionalna. Ovisi o njenim parametrima hoćete li se moći precizno našminkati ili se obrijati. Prilikom uređenja kupaonice, osim gore navedenih praktičnih vrijednosti, vrlo su važne i značajke izgleda. Prilikom odabira rasvjete kupaonice ne morate odlučiti što je važnije, funkcionalnost ili izgled zidnih svjetiljki. Rasvjeta za kupaonicu mora biti otporna na vlagu, jer kupaonica ima visoku vlažnost. Kada kupujete zidnu svjetiljku, obratite pažnju na boju svjetla koje žarulja daje. U idealnom slučaju, ne bi trebalo biti ni previše toplo ni prehladno, već što sličnije dnevnom svjetlu, što će vam biti najprirodnije za oči. Ako kupaonicu tretirate samo kao kućni spa, onda će najbolje rješenje biti topla boja.

 

Izvor svjetlosti iznad ogledala – kupaonica u vašem stilu

 

Jedinstvene svjetiljke u kupaonici nisu samo praktično rješenje, usmjereno na olakšano svakodnevno funkcioniranje. Pravilno postavljena zidna rasvjeta u kupaonici može biti savršen dodatak dekoru vašeg interijera, dodajući klasu prostoriji.

U klasičnim interijerima tradicionalna zidna lampa koja se nalazi iznad ogledala izgleda sjajno. Dostupne su u različitim verzijama - užim ili širim i različitih duljina. Stropne kupaonske svjetiljke također su moderne. U tom slučaju morate odabrati nekoliko komada proizvoda kako biste postigli zadovoljavajući učinak. Stropne svjetiljke su svojevrsno osvjetljenje za moderne kupaonice, uređene u minimalističkom stilu. Dobro se uklapaju s cijelim rasporedom kupaonice. Njihova posebnost je minimalistički oblik, idealan za ovu vrstu interijera. Drugo rješenje bit će korištenje crne zidne svjetiljke, koja će biti savršena za kupaonicu u industrijskom stilu, u kombinaciji s modernom tamnom slavinom ili umivaonikom. Isto tako možete odabrati tanku zidnu svjetiljku s visećim kristalima, to će sobi dati glamurozan stil. Stil glamura ima iznimno elegantan karakter. Morate sami odlučiti kako želite da vaša rasvjeta iznad ogledala izgleda. Sve ovisi o vašim osobnim preferencijama.

 

Osvjetljenje kupaonice iznad ogledala - top 5

 

Trenutno na tržištu postoji širok raspon zidnih svjetiljki. Pogledajte kako možete podijeliti najbolje od njih!

 

Moderna rasvjeta

Moderne, svjetiljke iznad ogledala obično imaju vrlo pojednostavljen oblik. To su svjetiljke bez dekorativnih detalja. Zahvaljujući materijalima izrade, koji su u skladu s trenutnim trendovima, prvenstveno su ukras prostorije. Najčešće je to jako polirani metal, čelik ili aluminij, koji ima svojstvo reflektiranja svjetlosti. Ugradbena led rasvjeta i led traka je jako moderna. Odlično je rješenje za interijere uređene u najnovijim trendovima.

 

Tradicionalne svjetiljke za kupaonicu iznad ogledala

 

Takvi proizvodi dobro će pristajati u interijerima uređenim u tradicionalnom stilu. Ukrasne zidne svjetiljke pune su jedinstvenih ukrasa. Sjenila prilagođena oblikom, s motivom cvijeća, savršeno će se uklopiti u kupaonice stilizirane u vintage stilu. Takva klasična svjetiljka je za mjesto gdje se nalazi namještaj u ludwik stilu.

 

Svjetiljke s jednim sjenilom

 

Svjetiljke iznad ogledala mogu se razlikovati po broju sjenila. Dobro će pristajati u malim kupaonicama, gdje bi veće svjetiljke preplavile prostoriju. Takvo osvjetljenje za kupaonicu dobar je izbor za toaletne sobe, gdje se često nalaze mali umivaonici s ogledalima.

 

Svjetiljke sa nekoliko sjenila

 

One će biti idealne ako je kupaonice većih dimenzija, gdje je dobro osvijetljen prostor važan za svakodnevnu njegu. U slučaju velikih ogledala, koja zauzimaju veći dio zida, možete objesiti nekoliko svjetiljki s više sjenila, ili pak pojedinačnih, ali u većoj količini. To će omogućiti dobro osvjetljenje prostora ispod njih.

 

Ogledala sa stropnom rasvjetom

 

Ogledala s takvom rasvjetom vrlo su moderna. Takve elegantne LED svjetiljke koje vise sa stropa ili ukrasne žarulje imaju ogromne estetske vrijednosti. Međutim, one nisu jako funkcionalne, jer raspršuju svjetlost, što može biti problem na primjer kod šminkanja. Stropna rasvjeta kupaonice je dobra jedino kada to nije jedino svjetlo u ovoj prostoriji.

 

Kako pravilno montirati rasvjetu?

 

Rasvjeta ogledala može se montirati na mnogo različitih načina. Ovisno o odabranom modelu, proizvod se može uključiti i isključiti pomoću zidnog prekidača ili prekidača svjetiljke. Najmodernijim se može upravljati daljinskim upravljačem. Možete odabrati kupaonske zidne svjetiljke iznad ogledala s ugrađenom utičnicom.

Važni savjeti! Ogledalo bi trebalo biti ravnomjerno osvjetljeno, a ne zasljepljujuće. Idealno rješenje bit će jedna svjetiljka iznad ogledala, postavljena na sredini, ili dvije zidne kupaonske svjetiljke sa strane. S ovom vrstom svjetiljki vrijedi odabrati satenski proizvod s mliječnim staklom ili svjetiljku za kupaonicu sa zaslonom, usmjeravajući svjetlo na ogledalo. Dodatnu funkcionalnost pružaju kupaonske zidne svjetiljke, koje se mogu usmjeriti u različitim smjerovima.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!