locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Tapete za spavaću sobu - kako ih odabrati?

Objavljeno: 2021-10-22 13:34:38
Kategorija: Blog

 

Tapete u spavaćoj sobi - zašto ne? Glamurozno i originalno uređenje spavaće sobe mnogim se čini teškim, ali to uopće ne mora biti tako. Ove sezone u modi su tapete, a pitanje je kako ih odabrati za spavaću sobu. Ponekad podsjećaju na retro stil, koji je opet u modi. Tapete za spavaću sobu također će biti izvrsna za blago osvježenje interijera ili temeljitu obnovu. Također je jeftina i jednostavna za postavljanje, te vam neće oduzeti puno vremena. Ova dekoracija je vrlo izdržljiva, osobito ona zalijepljena na neku tkaninu. U našem članku ćemo vam reći koje će se pozadine uklopiti u vašu spavaću sobu i kako vješto odabrati ovaj element za dizajn interijera. Također ćete naučiti što treba imati na umu pri odabiru tapeta za spavaću sobu i druge prostore. Odaberite uzorak idealan za zid u spavaćoj sobi i zidove drugih soba. Ne morate se ograničavati! Pogledajte popularna i manje poznata rješenja koja će pojačati atmosferu interijera, oplemeniti zidove, a svijetle boje dekoracije učinit će vašu spavaću sobu neprepoznatljivom. I sve to po jeftinoj cijeni. 

 

Kako odabrati tapete za zid? Mini vodič pomoću kojega možete osvježiti sobu

 

Trenutno su moderne tapete i to one koje ne prekrivaju sve zidove. Na primjer, tapeta s određenim motivom na jednom od zidova sobe izgleda vrlo elegantno. Prilikom odabira prave tapete za vašu sobu, imajte na umu prije svega veličinu i stil sobe. Svijetle tapete svakako će optički povećati ako je spavaća soba mala i dodati joj malo svjetline, pogotovo ako preostali zidovi imaju tamnu boju. Ako imate veliku spavaću sobu, ništa vas ne sprječava da kupite izuzetno impresivnu tapetu s jakim, prepoznatljivim motivima. Veliki cvjetni motivi, cvijeće, geometrijski oblici izgledat će lijepo na odabranom zidu vaše spavaće sobe. Zapamtite da ostali elementi dekoracije ne bi trebali biti previše upadljivi kako ne bi preplavili već izraženu zidnu dekoraciju, koja bi trebala biti najjači element uređenja.

 

Tapeta za spavaću sobu na jednom zidu - kako učinkovito urediti prostor?

 

Tapetu s jasnim, specifičnim uzorkom trebalo bi odabrati za jedan zid spavaće sobe, pokušajmo je ne pokriti ormarićima, kako ne bi poremetili cijelu koncepciju. Na takvoj pozadini, krevet će izgledati dobro. Prirodno drvo zasigurno će naglasiti ljepotu tapeta, a okvir kreveta  doći će do izražaja. Tapeta u svjetlijim nijansama, koja neće preplaviti prostor, odlično će pristajati u malim sobama. U malim spavaćim sobama također izbjegavajte tamne boje, što može učiniti sobu čak i manjom. U takav interijer uklapaju se, na primjer, svijetle i diskretne boje te pravilni uzorci. Izbor tapeta za sobu pri uređenju interijera također ovisi o stilu vašeg stana.

 

Tapete u unutrašnjosti spavaće sobe - različiti stilovi, elegancija u vašem interijeru

 

Koju pozadinu odabrati za spavaću sobu u vašem domu? Moderni, geometrijski uzorci ili čak veći cvjetni motivi izgledat će dobro na zidu minimalističkih interijera (skandinavski stil je ovdje zanimljiv primjer) u spavaćoj sobi, dok će se ovi romantičniji, suptilniji bolje izgledati u francuskom ili provansalskom stilu. Kako odabrati pozadinu u spavaćem okruženju? Ako razmišljate o opremanju sobe u boho stilu, zanimljiv izbor može biti korištenje foto tapeta s prirodnim krajolikom ili tapeta s narodnim motivom. Bež i nježni uzorci također će dobro izgledati. Glatka tapeta također ima svoje pristaše. Idealna je za minimalističke interijere. S druge strane, ona sa sjajem izgledat će savršeno u sobi uređenoj u glamuroznom stilu. Također razmislite o tapetama od tekstila, izuzetno su elegantne i najčešće imaju nenametljiv motiv. pomoći ćemo vam sa savjetima kako odabrati pozadinu za spavaću sobu.

 

Foto tapeta? Otkrijte mnoge mogućnosti tapeta, zahvaljujući kojima će interijer doći do izražaja

 

Već znate da će u vašoj spavaćoj sobi tapeta izgledati savršeno i dati karakter prostoru, ali još uvijek oklijevate koju odabrati? Možda će za uređenje spavaće sobe foto tapeta biti pravo rješenje za vas? Prilikom odabira imate stvarno veliku slobodu, jer ju možete napraviti čak i iz vlastite fotografije. Odlučite li se za foto tapetu ili drugu izražajnu pozadinu u odabranim bojama, zapamtite da najbolje izgleda u velikoj sobi ili eventualno na najdužem zidu male sobe. Također imate vrlo velik izbor uzoraka tapeta, tako da ćete sigurno pronaći nešto što će se savršeno uklopiti u vaš interijer. Izuzetno impresivne, iako prilično skupe također su 3D tapete - pitanje je budžeta da li ćete ih odabrati u spavaćoj sobi. 

 

Tapeta u spavaćoj sobi u starom stilu - klasik s notom modernosti.

 

Velika je ponuda za vrste tapeta. Vrlo moderne u posljednje vrijeme su retro tapete. Tapete ovog tipa zasigurno će se svidjeti tradicionalistima ili ljudima koji vole izvorne kombinacije. Ako se ne bojite miješanja klasike s modernošću, možete urediti interijer s ukusom, retro tapeta će zasigurno biti ideja vrijedna razmatranja. Retro tapete može pronaći s velikim brojem uzoraka koje ćete naglasiti dodacima u sličnom stilu. Zahvaljujući njima, vaša spavaća soba će izgledati stvarno posebno.

 

Nije bitan samo uzorak - plastika, papir, prirodne ... Učinkoviti i izdržljivi zidni ukrasi!

 

Vaša soba će sigurno lijepo izgledati odabirom prave tapete s prekrasnim uzorkom. Razmislite o tome kako primijeniti ovaj element. Koje se tapete lako lijepe i koje će bit najtrajnije? Najpopularnije tapete za spavaću ili drugu sobu su plastificirane i papirnate. Plastificirane tapete su izdržljivije, papirnate su jeftinije. Obje varijante mogu imati zanimljive uzorke i boje koje možete odabrati i izgledat će jako dobro, lijepe se na tekstil, tako da možete biti sigurni u kvalitetu i trajnost.

 

Tapete za svaki zid i svaku prigodu. Samo za sobu u kojoj spavate? Ne nužno!

 

Tapeta u spavaćoj sobi iznimno je dobar i praktičan izbor. Spavaća soba s tapetama izgledat će jednako dobro kao i dnevni boravak s tapetama samo na nekim zidovima. Tapete su trenutno vrlo moderne i zidovi vaših interijera zasigurno će lijepo izgledati. Elegantna kombinacija namještaja od tamnog drva i svijetlih tapeta - ili obrnuto - sigurno će dati eleganciju vašem dnevnom boravku. Dnevni boravak će sigurno izgledati vrlo dobro. Također razmislite o tapetama za kuhinju. Na tržištu ćete pronaći mnoga zanimljiva rješenja. Pogledajte naše tapete i obratite pažnju na to kako jedinstveno izgleda zidni ukras i sigurno nećete biti razočarani! Imamo proizvode prilagođene svačijem ukusu – moderne, originalne i klasične. Uz takvu pozadinu namještaj vaše spavaće sobe,  dnevnog boravka  ili kuhinjski namještaj izgledat će još  bolje. Prilikom uređenja spavaće sobe odlučite se za naše noćne ormariće ili toaletne stolove.  Također pogledajte odjeljak s inspiracijama  i... inspirirajte se promjenama!   

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!