locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Tepisi - u kojim prostorijama su potrebni, a gdje ih treba izbjegavati?

Objavljeno: 2022-03-18 14:59:35
Kategorija: Blog

 

Ima svoje pristaše i žestoke protivnike. Svaki od njih ima svoje razloge. S jedne strane: udobnost, pahuljastost i slobodno gledanje filma na podu, a s druge - problemi s usisavanjem kao i mrljama. Usprkos svemu u svakom domu susrećemo barem jedan tepih - čak i maleni i neprimjetni. Kakav tepih treba uzeti u obzir kada niste ljubitelj ove vrste ukrasa? Gdje ga izbjegavati pod svaku cijenu?

 

Krenimo od kraja: koje tepihe ne bi trebali odabrati?

 

Ne volite tepihe. Mrzite ih usisavati i općenito: da možete, ne biste imali niti jedan. U tom slučaju, nemojte birati tepihe kao što su shaggy (s dugim dlakama) i vuneni tepisi, neće biti dobra ideja. Među širokim rasponom tepiha, velika skupina je onih koji zahtijevaju malo napora za čišćenje i održavanje da izgledaju dobro.

 

Kupaonski tepisi i prostirke

 

Tepih koji se nalazi u kupaonici je prilično očigledan izbor - prikladno je izaći iz kade ili tuša bez da se kližete pločicama. Osim toga, kako biste ih održavali čistima, ne zahtijevaju mnogo truda, a to je njihova velika prednost. Naravno, prostirke za kupaonice nisu nužne, ali postoje i druga rješenja – tepih. Malo je skuplji i kompliciraniji za održavanje i potrebno ga je s vremena na vrijeme usisati. 

 

Tepisi za dječju sobu

 

Tepih za dječju sobu bi se mogao i činiti kao loša ideja, ali to nije istina - ukoliko mudro birate i pristupate svemu s distancom. Prostor za igranje s kockicama bit će puno ugodniji na tepihu, utrke po ulicama tepiha ili čak padovi koji će biti nešto blaži na tepihu - sve to ide u prilog ovog dodatka u sobu djeteta. Kako bi odabrali tepihe koji ne samo da će se svidjeti djeci, već su i dostupni po stvarno niskoj cijeni, zavirite u webshop Emmezete. A zahvaljujući tome, njihova moguća zamjena neće biti povezana s visokim troškovima.

 

Tepih u spavaćoj sobi

 

U spavaćoj sobi malo je lakše s tepisima: ovdje se manje jede i pije, manje ulazi u cipelama, djeca ovdje provode manje vremena. Činit će vam se ugodno nakon ustajanja iz kreveta, ne dotaknuti hladan pod golom nogom. Otuda i naša velika ljubav prema tepisima pored kreveta, koji imaju svoju časnu funkciju, i daju udobnost spavaćoj sobi što je njihova supermoć!

 

Tepih za dnevni boravak - zašto ne!

 

Tepih za dnevni boravak je viši stupanj mistike za njegove protivnike. Uostalom, tepih u dnevnoj sobi nije potreban - i općepoznato je da je lakše očistiti parket ili panele od svakodnevne prljavštine. A prljavština u dnevnoj sobi nastaje izuzetno jednostavno, uostalom, u njoj se provodi puno vremena! Još ako se tepih nalazi u sredini dnevnog boravka, između kutne garniture i fotelje, gdje se pije i jede, a onda, svaki put (pogotovo kada u kući ima maloljetnika) sve nekako dospije na njega. Tepih u dnevnoj sobi može obavljati dvije funkcije (u nekim slučajevima čak i u isto vrijeme): može dati udobnost vašem dnevnom boravku. Pored tople deke i jastuka postavljenih na kauču, mekih zavjesa i svijeća. Moderan i originalan tepih, s druge strane, može biti ogledalo vašeg stila i ukusa u uređenju interijera. A gdje ga pokazati bolje nego u dnevnoj sobi? 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!