locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Top 5 najpopularnijih ideja za prekrasne zidove

Objavljeno: 2022-07-19 12:48:04
Kategorija: Blog

 

Donedavno je uređenje zidova u našim domovima bilo ograničeno na izbor boje ili tapeta. Danas postoji mnogo više mogućnosti, a uređenje zida postalo je prava umjetnost. Dekorateri i stilisti još uvijek predlažu nove, zanimljive i dizajnerske načine ukrašavanja zida. Dekorativni beton, opeka, ukrasni zidni paneli, daske ili drvene ploče, žbuka, štukatura, 3D paneli – samo su neki od prijedloga. U trendu, moderna i neobična rješenja nadahnjuju i motiviraju na promjenu dizajna interijera.

Ako ste željni promjene, umorni ste od dosadnih i bezukusnih zidova u dnevnoj sobi, kuhinji ili spavaćoj sobi, svakako provjerite kako možete osvježiti sobu promjenom izgleda zidova.

Predstavljamo najzanimljivija i najmodernija rješenja u dizajnu interijera koja se uklapaju u interijere i aranžmane u različitim stilovima. Kako ukrasiti zidove i kako koristiti odabrane završne materijale da bi interijer dobio karakter?

 

 

Kraljica potkrovlja - cigla na zidu

 

Opeka je vrlo zanimljiv završni materijal. Polako se sve više vraća u interijere, mijenjajući njihov trenutni izgled. Vlada u dnevnim sobama uređenim u industrijskom kao i rustikalnom stilu. Ali također se može uspješno koristiti u drugim interijerima kao što su moderni, klasični pa čak i skandinavski. Iako na prvi pogled ostavlja dojam sirovosti, u sobu uvodi prirodni karakter i savršeno se stapa s drugim materijalima.

 

 

S čime kombinirati ciglu?

 

Opeka se savršeno usklađuje s drvom, kamenom, staklom i čelikom. Ovisno o boji, u crvenoj verziji upada u oči i zagrijava interijer, a u bijeloj verziji optički povećava i osvjetljava prostor i uvodi mu ugodnu, skandinavsku atmosferu.

 

 

Ukrašavanje zida uz korištenje cigle

 

Opeka se može pojaviti u unutrašnjosti u dva oblika - kao ukras ili izloženi dio starog zida. Prvi se koristi u modernoj gradnji ili stanovima s konstrukcijom od velike armiranobetonske ploče. Drugo rješenje rezervirano je za ljude koji žive u povijesnoj stambenoj kući, staroj kući izgrađenoj od crvene opeke ili postindustrijskim stanovima. Nakon što je opeka izložena, mora se pažljivo očistiti i impregnirati, ali krajnji rezultat je definitivno vrijedan truda.

 

 

Zapamtite!

 

Opeka je izvrstan završni materijal koji skriva neravnine zidova.

 

 

Elegantne i stilske - tapete

 

Ovo je jedna od najstarijih zidnih obloga. Ako mislite da je zastarjela, varate se. Danas se pojavljuje u interijerima u modernoj verziji, oduševljavajuća i inspirativna. Tapete se koriste u gotovo svakoj sobi. Možete ih pronaći u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, dječjoj sobi, u hodniku, pa čak i u kupaonici. Mogu pokriti cijeli zid, od poda do stropa, ili se pojaviti u kombinaciji s elegantnom lamperijom. Vrijedi iskoristiti njihove kvalitete oblažući zid iza televizora, iza moderne sofe ili elegantne komode. Odgovarajuće tapete usmjerit će svu pozornost na namještaj i naglasiti njegove prednosti.

 

 

Tapete - tradicionalni način ukrašavanja modernih zidova

 

Odabir uzorka tapete vrlo je individualna stvar. Trenutno su na vrhu tapiserije i zidne naljepnice s velikim cvjetovima, lišćem egzotičnih biljaka, geometrijskim uzorcima, imitacije drva, kamena ili mramora. Nemojte zaboraviti ni foto tapete koje će uspješno ukrasiti, na primjer, spavaću ili dječju sobu. Zidni murali mogu biti šareni i stvoriti razigranu atmosferu. S druge strane, omogućit će vam da izgradite dramatičnu, kazališnu, a ponekad čak i tamnu atmosferu u unutrašnjosti.

 

 

Zapamtite!

 

Zidovi obloženi tapetama i zidnim naljepnicama zasigurno su način uređenja modernih zidova i stvaranje jedinstvenog dekora.

 

Ukrasni kamen na zidu

 

Prirodni kamen je ekskluzivno i, nažalost, relativno skupo rješenje. Međutim, cijena je u potpunosti opravdana i svakako vrijedna krajnjeg rezultata. Kamena ukrasna obloga impresionira svojom izdržljivošću, jedinstvenom bojom i oblicima. Uklapaju se u razne stilizacije, iako najbolje pristaju u aranžmanima u minimalističkom i modernom stilu.

 

 

Koje su karakteristike kamenih obloga?

 

Kamene su obloge otporne što znači da pravilno zbrinute mogu preživjeti desetke ili čak stotine godina. O tome najbolje svjedoče povijesni interijeri crkva i palača koji se očuvani nalaze diljem svijeta.

Ogromno bogatstvo kamena za oblaganje omogućuje postizanje širokog spektra dekorativnih efekata. Između čega možete birati? Proizvođači nude: glatki polirani kamen, grubi kamen, brušeni kamen ugodan na dodir, s mat površinom ili grubo isklesan škriljevac. Jednako je važna i vrsta sirovine koja se koristi.

 

 

Drveni zid u dnevnoj sobi

 

Zid u dnevnom boravku da se urediti na mnogo načina pomoću drva ako volite interijere s karakterom i dušom. Prilikom ukrašavanja mogu se koristiti stare ploče koje će doprinijeti atmosferi, a stan će poprimiti ugodan, elegantan i očaravajući karakter. Sličan učinak postići ćete korištenjem stiliziranih ploča, odnosno podvrgnutih ručnoj obradi.

U unutrašnjosti, drvo se može pojaviti u obliku drvenih obloga. Njegova boja može se uskladiti s dizajnom interijera, nijansom namještaja ili vrstom poda. Dovoljno je obojiti obloge odgovarajućom bojom ili ju zaštititi mat prozirnim lakom. Takve gotove obloge učinit će dnevni boravak svijetlim i ugodnim nalik skandinavskim interijerima.

 

 

Betonski zid u dnevnom boravku

 

Zid u dnevnom boravku može biti ukrašen arhitektonskim betonom u obliku gotovih ukrasnih ploča. Jeftinije, ali i manje učinkovito rješenje je da koristite boje ili strukturnu žbuku koji površini daju karakterističnu grubu strukturu i sivu boju betona.

 

 

Letvice na zidu u dnevnoj sobi

 

To je praktično i estetsko rješenje u dnevnom boravku. Ne samo da krase interijer, već i štiti zidove od prljavštine i uništavanja. Raspoređene na središnjem dijelu zida, naglasit će odabranu zonu i postati njezin najveći ukras.

Drvene letvice savršeno se uklapaju u aranžman u minimalističkom i industrijskom stilu. Razbijaju monotonost i u čak štedljivo uređenom prostoru, bez mnogo detalja i ukrasa. Postavljaju se na zid i na strop, pa i međusobno povezuju čime optički povećavaju prostor.

 

 

Dokazane ideje za prekrasne zidove

 

Ideja za završnu obradu zidova u dnevnoj sobi ne nedostaje. Izbor obloga i zidnih ukrasa toliko je velik da će svatko pronaći nešto za sebe. Ako uređujete novi ili preuređujete stari interijer i sanjate o lijepoj, genijalno uređenoj unutrašnjosti, svakako isprobajte jedan od naših prijedloga.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!