locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Tri savjeta za hedonizam na otvorenom

Objavljeno: 2020-10-20 12:28:26
Kategorija: Blog

Uređenje prostora na otvorenom je pravi izazov, bilo da je u pitanju dvorište, balkon, vrt ili terasa. Ali i to može biti pravo uživanje i prilika da probudite svoj kreativni duh. Pročitajte naših par savjeta koji će vam olakšati uređenje vanjskog prostora i stvoriti idealno mjesto za opuštanje ili pak druženje s obitelji i prijateljima.

Namještaj u skladu s prostorom

 

Najvažnija stavka pri uređenju dvorišta ili terase je prava odluka kod izbora namještaja. Ako imate mali prostor ne preporučamo masivnu garnituru, jer će vam ograničiti kretanje. Rješenje postoji, samo treba biti praktičan. Zaobiđite ljuljačke koje zauzimaju puno prostora, i opredijelite se za sklopive stolice i manji stol. Dodatni prostor upotpunite tabureom i podnim jastucima. Takvi komadi namještaja su lako prenosivi i uvijek možete promijeniti raspored u skladu sa trenutnom situacijom. To su ta slatka i praktična rešenja. Ukoliko imate dvorište, izbor je širi. Za manja dvorišta preporučamo vrtne garniture ili ležaljke, dok je za veće prostore zaista sve moguće. Ukoliko imate veću obitelj, volite druženja i okupljanja stol i set od šest ili osam stolica zadovoljit će vaše potrebe. Probajte i sami složiti kombinaciju kakvu želite! Stol, trosjed, fotelja i ljuljačka, zašto ne? Sve za udobnost i uživanje na otvorenom.

Izaberi boho stil

 

Uz namještaj i mnoštvo dekoracija, određeni prostor dobiva svoj karakter. Bitno da se u njemu osjećate lijepo, kako bi najljepše i najkreativnije momente proveli baš tu. Pošto je u pitanju ambijent u prirodi, pod otvorenim nebom, boho stil je trenutno najpopularniji i dopada se gotovo svima. Naglasak je na što više prirodnih materijala kao što su drvo, konop, juta i pamuk. Velika, udobna garnitura i tepih s orijentalnim šarama su dominantni komadi ovog stila.  Jastuci, jastuci, jastuci! Njih nikada dosta. Na garnituri, na stolici, na podu. Pleteni, šareni ili sa resicama. Ako imate dovoljno mjesta, ubacite ljuljačku, nećete pogriješiti. Rasvjeta je bitan detalj, nećemo je zaboraviti. Dekorirajte prostor girlandama i svijećnjacima raznih dimenzija i boja. Za dodatno svjetlo, tu je i podna lampa. Još samo malo cvijeća i zelenila i na korak smo do cilja. Dodajte cvijeće u raznim teglicama. Visećim, staklenim, keramičkim, kakve god zamislite. Hit su svakako viseće posude za cvijeće u kombinaciji sa konopom ili jutom.

Ako pak želite stvoriti svoj mali kutak za opuštanje. Nabavite ležaljku i poslužavnik koji će poslužiti za odlaganje pića, knjige ili kreme za sunčanje. Dekorirajte kutak pletenim spremnicima za odlaganje, u koji možete odložiti dodatni jastuk ili ručnik. To je mjesto za vas, gdje se možete opustiti i na kratko odvojiti od svih. Da biste pobjegli od pogleda, prijedlog je drveni paravan, koji je ujedno i dekorativnog karaktera. Na paravan objesite viseće biljke – kaktuse, sukulente ili neko drugo, vama omiljeno cvijeće. Ohladite vino, uokolo postavite svijeće ili mirisne štapiće da osjetite pravu zen atmosferu. :)

Sklad boja

 

Ako se nalazite u prirodi i okruženi ste prirodnim bojama poput zelene i boje drveta, koje su se pokazale kao savršene za odmaranje, nemojte pretjerivati sa istim tonovima, da ne bi došlo do monotonije. U tom slučaju poigrajte se i dodajte boje koje će razvedriti prostor, poput žute, plave ili ljubičaste. Ako ste pak na terasi ili dvorištu gdje nema mnogo zelenila i prevladava sivilo, popravite dojam uz pomoć prirodnih i zemljanih boja. Savjet je da plava i zelena u umjerenim količinama nikada nisu na odmet jer asociraju na prirodu, more, i djeluju potpuno opuštajuće. Odvest će vas, bar u mislima, na neku daleku tropsku destinaciju.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!