locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Trikovi za organizaciju kupaonice

Objavljeno: 2020-10-20 12:30:56
Kategorija: Blog

Moje ime je Mari Domazet. Bavim se organiziranjem domova, stvaranjem funkcionalnih i praktičnih zona koje nam olakšavaju svakodnevno funkcioniranje i život. Bilo da se radi  o kuhinji, kupaonici, spremi ili podrumu cilj je uvijek isti; što lakše snalaženje u prostoru u kojem se nalazimo. Sve je krenulo sa Instagramom na kojem me možete pronaći pod imenom @organiziraj_se_i_ti_s_mari gdje objavljujem inspirativne slike organizacije prostora kao te savjete, ideje i proizvode koji nam u tome mogu pomoći. Također, dodatne informacije o organiziranju i galeriju slika sa projekata možete pronaći i na stranici www.organizirandom.com 

Kažu, po jutru se dan poznaje! Kakva su nam jutra? Većini užurbana i mamurna od snova.

Funkcionalna i dobro organizirana kupaonica mnogo nam znači ujutro pa smo tako olakšali i dobitnici naše nagradne igre i dodijelili mjesto svakoj stvari u kupaonici. Organiziranje je proces u kojem postojeću prostoriju ili dio doma oslobađamo suvišnih stvari, a onima koje ostaju dodjeljujemo praktična i funkcionalna mjesta. Lakše snalaženje, brže izvršavanje svakodnevnih aktivnosti i osjećaj ugode i mira koje nam organiziranost stvari donosi, neprocjenjivo je , a i zarazno. Brzo se naviknemo na red i činjenicu da znamo što imamo i gdje se što nalazi.

 

S kojim izazovima smo se suočili i kako smo ih riješili?

 

Nepreglednost zaliha u ormariću

UZROK -  pomiješane kategorije unutar ormarića, visoke police

RJEŠENJE - detaljan pregled i čišćenje viška, sortiranje prema kategorijama i nabava odgovarajućih spremnika kako bi što lakše dohvatili traženi proizvod.

Nepreglednost u ladici

UZROK - pomiješane kategorije

RJEŠENJE - čišćenje viška, sortiranje prema kategorijama i postavljanje odgovarajućih spremnika/separatora

Vizualni nered otvorenog tipa 

Ovakav slučaj često imamo na mjestima koja su nam pri ruci, sa stvarima koje često koristimo. Obzirom da na takvim mjestima stalno nešto uzimamo i vraćamo, ne mora nas čuditi, ali ni brinuti ovakav tip nereda.

UZROK - stalno uzimanje i vraćanje stvari, neadekvatan spremnik

RJEŠENJE - čišćenje, pokušati ostaviti zaista samo nužne stvari, nabaviti spremnik zatvorenog tipa (poklopac uvijek možemo postaviti ispod spremnika ako nam u nekim situacijama nije praktičan).

Kao što se može primijetiti, kod svake police ili ladice proces je isti. Prvo je potrebno sve dobro raščistiti, rješti se onoga čemu je istekao rok, što ne koristimo. Također, potrebno je obratiti pažnju i na neke stvari kojima mjesto možda uopće nije u kupaonici. Za njih sigurno postoji već neko drugo mjesto u kući, ali smo se navikli da su tu pa im nismo pridavali važnost. Na taj način možemo dobiti dodatna slobodna mjesta za ono što zaista koristimo u kupaonici.

U ovom organizacijskom procesu desilo se to da je nakon raščišćavanja i organiziranja jedna cijela ladica ostala prazna te će ona zasigurno poslužiti kao praktično mjesto za neki novi dodatak u kupaonici.

 

Proizvodi koji su korišteni za organiziranje:

Emmezeta nudi zaista puno korisnih proizvoda za organiziranje kupaonice. U ovom slučaju koristili smo ono što nam je bilo potrebno i što se uklapalo u zadane dimenzije.

Uz navedene proizvode, postoje još neki koji se svakako mogu istaknuti, a koji u ovom procesu nisu korišteni. 

Sklopiva kanta i posuda za rublje izvrsne su stvari za one koji nemaju dovoljno mjesta u kupaonici jer su jako malih dimenzija kada se sklope, debljine svega nekoliko centimetar. Kada nam zatrebaju jednostavno ih proširimo i koristimo.

Što se tiče spremnika od bambusa, dvoetažni rasklopni izvrsno je rješenje za držanje sitnijih proizvoda, nakita, šminke, manjih bočica i svakako je za otvoreni tip spremanja. Dok su bambus posude 3/1 izvrsne za zatvoreni tip spremanja, za police i ladice. Kutijice se mogu kombinirati prema potrebi, a njihova praktičnost dodatno je izražena u mogućnosti "klizanja" spremnika jednog po drugome što nam olakšava dostupnost stvari u spremniku ispod.

Držač toalet papira također može biti zgodno rješenje, ako je vaše trenutno spremište toalet papira udaljeno od same wc školjke. Na ovaj način uvijek su nam pri ruci.

Dobro organiziranu kupaonicu svatko može imati i stvoriti. Dobro organizirana kupaonica znači da svaka stvar ima svoje mjesto i da su usvojene neke korisne navike u njenom održavanju. U stvaranju najboljeg i funkcionalnog mjesta pomažu nam proizvodi, a u održavanju nam pomažu ponašanje i navike.

Korisne navike možemo sažeti kroz ova 3 savjeta:

1. Ne kupovati previše proizvoda i zaliha

2. Dva puta godišnje pregledati sve i izbaciti viškove i stvari kojima je istekao rok trajanja

3. Vraćati stvari na svoje mjesto

 

Dakle, kombinacija proizvoda i ponašanja ključ je uspjeha u stvaranju i održavanju funkcionalne i praktične kupaonice.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!