locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Trodimenzionalni zidni paneli - moderna umjetnost dizajna interijera!

Objavljeno: 2022-06-30 10:30:57
Kategorija: Blog

 

Zidni dekorativni paneli u uređenju interijera trenutno su jedan od gorućih trendova koji uvodi jedinstvenu atmosferu u interijer. Njihovi dizajnerski trodimenzionalni uzorci nadahnjuju dekoratere interijera. Impresivni paneli savršeno se uklapaju prvenstveno u minimalističke i moderne interijere, ali naći će se i u interijerima loft. 3D paneli idealan su izbor za one koji vole nekonvencionalna rješenja, jer širok izbor teksture i uzoraka omogućuje stvaranje privlačnog stila. Stoga, ako se volite igrati teksturom, svjetlom ili bojom, onda su 3D zidni paneli ono što tražite, a samo vas mašta može ograničiti. Koje su vrste trodimenzionalnih ploča? Na što treba paziti prilikom odabira? Prijedlozi!

 

3D ploče za zid - što je to?

 

U 80-ima i 90-ima, zidni paneli od stiropora kao što su dekorativne ploče, bili su vrlo popularni. Trenutno su im izvrsna alternativa ukrasni 3D paneli, koji se nazivaju i 3D zidna obloga. Trodimenzionalne zidne ploče su pojedinačni dekorativni elementi izrađeni od materijala kao što su beton, gips, drvo, poliuretanska pjena, PVC ili MDF. Učvršćuje ih se na vertikalne ili horizontalne površine u interijerima. Zajedno spojene stvaraju uzorak, koji je izvorni ukras zidova u svakoj prostoriji. Veliki izbor veličina, tekstura i boja čini da pomoću ove vrste 3D dekorativnih panela dobijete zanimljiv prostorni učinak igrajući se s formom, što može promijeniti izgled ne samo kuća i stanova, već i uredskih prostorija, konferencijskih dvorana i javnih prostora.

 

Kakve ukrasne zidne ploče odabrati?

 

Ukrasne ploče mogu imati različite uzorke - moderne rombove, šesterokute, kvadrate, pravokutnike. Dekorativna ploča zanimljiv je način obnove ili oživljavanja prostora. Ako se pitate koju vrstu panela odabrati, vrijedi upoznati karakteristične značajke različitih skupina ovih proizvoda. To će osigurati da kupljenom robom nećete biti razočarani.

* 3D gipsane ploče izrađene su od tvrdog, ali i laganog materijala, što je gips. Njihova prednost je to što ih se može obojati u bilo koju boju, nakon prethodnog temeljnog premaza. Proizvodi od gipsa odlikuju se malom težinom i lakoćom postavljanja.

* MDF ploče izrađene su od visokokvalitetnih mljevenih laminiranih ploča. MDF ploče su izdržljive i otporne na mehanička oštećenja. Ovaj materijal vam omogućuje izradu ažurnih panela, koji se koriste kao paravani ili svijetli pregradni zidovi.

* PVC paneli izrađeni su od izdržljive, lagane i jeftine plastike. Karakterizira ih mnoštvo uzoraka i boja. Dostupni su u laminiranoj ili lakiranoj završnoj obradi, kao i u mat ili sjajnoj verziji. Mogu se čistiti kemikalijama, otporni su na vlagu. Takvim pločama mogu biti prekrivene velike površine, jer neće biti opterećenje za konstrukciju.

* 3D betonske ploče izvrsna su ideja za sirove interijere u industrijskom stilu. Izrađene su od arhitektonskog betona, jako su izdržljive i mogu se koristiti u zatvorenom i na otvorenom. Zbog prilično visoke otpornosti na temperaturu koriste se i za kućišta kamina.

* Mekani 3D zidni paneli, među kojima se ističu ukrasni drveni ili obloženi tkaninom zvučno-izolacijski paneli i specijalni akustični paneli od tehničke poliuretanske pjene, koji u potpunosti mogu zvučno izolirati prostorije.

 

 

Ukrasni paneli za moderne interijere

 

Dekoracija zidova više nije ograničena na šarene boje ili tapete s uzorkom. U modernom uređenju interijera mogu se vidjeti sve noviji i noviji koncepti. Korištenje 3D ploča daje karakter, naglašavajući stil uređenja i privlačeći poglede. Mogu pokrivati sve zidove sobe, ali izgledaju sjajno i na jednom zidu. 3D zidne ploče ne moraju biti ni na cijelom zidu, već mogu samo ukrašavati njegove dijelove. Dodirujući se elementi tvore vrlo zanimljive uzorke koje možete obojiti u bilo koju boju.

Trodimenzionalne ploče predivno lome svjetlost, zbog čega izgledaju drugačije u različito doba dana. Osim toga, odgovarajuća LED rasvjeta daje interijerima efekt dubine. 3D paneli postavljeni u prostorijama s minimalnom količinom dodataka i ukrasa su i sami po sebi ukras.

 

Trodimenzionalne ploče za dnevni boravak

 

3D paneli za zidove u dnevnoj sobi postaju hit dizajna interijera. Vlasnici modernih stanova sve se više odlučuju za ukrašavanje zidova šesterokutima, trapezima ili rombovima. U dnevnom boravku možete koristiti bilo koju vrstu 3D panela. Gipsani i betonski paneli obogatit će sirovi interijer, a ažurni i drveni možete postaviti svugdje gdje god si možete priuštiti kreativno ludilo. Zidne ploče u dnevnoj sobi koriste se kao originalna pozadina za kauč ili za zid s televizorom.

 

 

3D zidne ploče u spavaćoj sobi

 

U spavaćoj sobi trodimenzionalni paneli idealni su za zid iznad uzglavlja kreveta. Sve se više koriste i na vratima ormara. Interijer u skandinavskom stilu može se obogatiti jednostavnim dekorativnim betonskim pločama, dok će se u glamurozni stil uklopiti bogato ukrašene gipsane ploče prekrivene sjajnom bojom. U ekskluzivnim interijerima, paneli od prirodnog drva izgledat će lijepo. Da biste izolirali unutrašnjost, vrijedi razmotriti kupnju akustičnih panela.

 

3D zidne ploče za kupaonicu

 

3D zidne ploče mogu se isto tako postaviti i u kupaonici. Međutim, one ne mogu doći u izravan kontakt s vodom, pa će dobro pristajati na zidovima daleko od tuša, kade i umivaonika. Za takva mjesta mogu se koristiti samo pravilno impregnirane ukrasne ploče.

 

Paneli u kuhinji

 

U kuhinji se trodimenzionalne ploče koriste na zidovima između radne ploče i ormarića izrađene od odgovarajuće zaštićenog gipsa, arhitektonskog betona ili MDF-a. 3D drvene ploče zaštićene uljem također izgledaju zanimljivo. Drveni ili MDF paneli mogu se koristiti i za fronte kuhinjskih ormarića, što vam omogućuje da dobijete jedinstven i originalan namještaj.

 

Kako montirati 3D dekorativne zidne ploče?

 

Ukrasni 3D paneli mogu se postaviti na obojene, tapete ili ožbukane unutarnje površine. Podloga se mora očistiti, odmastiti i osušiti. Ukoliko je potrebno, mogu se nježno izribati brusnim papirom.

Postavljanje je vrlo jednostavno i brzo pomoću odgovarajućeg ljepila. 3D ploče također se mogu lako postaviti na strop, ali onda osim ljepila treba koristiti i dodatno mehaničko pričvršćivanje.

Ukrasne gipsane ploče dostupne su u mat bijeloj boji. Nakon postavljanja, zidne ploče mogu se obojiti u boju koja će odgovarati dizajnu interijera. Bilo za spavaću sobu, dnevni boravak ili bilo koju drugu prostoriju, možete koristiti širok raspon boja, stvarajući jedinstvene, izuzetne kompozicije boja.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!