locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Tuš kabina u modernoj kupaonici - dizajnerska, funkcionalna i praktična

Objavljeno: 2022-06-02 12:28:07
Kategorija: Blog

 

Tuš kabine su jedan od najpopularnijih i najvažnijih elemenata opreme u svakoj kupaonici. Omogućuju vam da se ujutro razbudite ili osvježite nakon napornog dana na poslu. Odaberete li osvježenje u tuš kabini umjesto večernjeg opuštanja u kadi koje vam u tom trenutku nije potrebno, zauzvrat ćete dobiti ekonomičnije upravljanje potrošnjom vode.

U kupaonici, udobnost bi trebala biti jednako važna kao i estetika, a funkcionalnost bi trebala ići ruku pod ruku s modernim dizajnom. Uostalom, ovo je mjesto predviđeno za opuštanje. Prilikom odabira tuš kabine morate uzeti u obzir ne samo svoja očekivanja, već i podudaranje sa stilom uređenja kupaonice, što uopće nije lak zadatak. Koje će se tuš kabine pokazati kao savršen odabir i dobro funkcionirati u modernoj kupaonici?

 

Što karakterizira modernu kupaonicu i moderan tuš?


Moderna kupaonica je prostorija u kojoj dizajn već neko vrijeme ima doista veliku ulogu. Ovdje je vrlo važno kombinirati moderan dizajn kupaonice s praktičnom primjenom pojedinih rješenja. Kada planirate uređenje moderne kupaonice, zapamtite da bi sav namještaj, oprema i dizajn trebali činiti koherentnu cjelinu. Interijer u kojem prevladava minimalizam, trebao bi biti usklađen. No to ne znači da mora biti strog i asketski.

Moderne tuš kabine karakterizira jednostavan oblik i nedostatak ukrasa. To znači da se mogu lako stopiti s bilo kojim stilom uređenja, ne nužno samo modernim. Takve tuš kabine u kupaonici su estetski lijepe, a i čine prostor optički većim prilikom boravka u njemu. Ovi proizvodi, zbog svoje jednostavnosti, postaju izuzetno prilagodljivi, a time i bezvremenski.

 

 

Kupaonica u modernom stilu


Kupaonice uređene u modernom stilu karakterizira minimalizam. Prevladavaju jednostavne linije i koriste se najkvalitetniji materijali. Ograničenje kod korištenja dekorativnih elemenata doprinosi da uvijek izgledaju čisto. Jednostavni oblici mogu se primijetiti u umivaonicima, kadama i tuš kabinama. Odlučite se za elemente opreme kvadratnog ili pravokutnog oblika koji daju unutarnji karakter.

U kupaonici, moderni stil se može dočarati i hrabrijim rješenjima. U slučaju završne obloge (glazure) zidova, podova i opreme u svijetlim bojama, kupaonicu možete oživjeti drugim bojama ukrasa, npr. ručnicima ili kupaonskim prostirkama. Izvorni prekid svijetle sheme boja također će biti zlatna ili crna slavina za tuširanje. Može se dodatno kombinirati i s crnim profilima zidova kabine od kaljenog stakla. Takav crni okvir zasigurno će privući pozornost i dodati modernu atmosferu, čak i u maloj kupaonici.

 

Moderne kupaonice s tušem u industrijskom stilu


Industrijski stil je također vrlo karakterističan za modernu kupaonicu. Tipično za stil je minimalizam, kontrastne boje i strogost. U takvoj kupaonici, fokus je na korištenje opeke, betona, drva i metala čija kombinacija daje osjećaj jednostavnosti i elegancije.

Staklena vrata tuš kabine bez tuš kade često će se naći ovim kupaonicama. Tuš kabina treba biti ukrašena okretnim vratima s kromiranim ili crnim profilima. Minimalistički interijer bit će ukrašen odgovarajućom opremom s crnim dekoracijama, velikim ogledalom i visećim kupaonskim namještajem. Kao što i priliči modernim aranžmanima, ovdje vladaju jednostavne linije namještaja, opreme i keramike u obliku kvadrata i pravokutnika.

 

Osnovne vrste tuš kabina


Suprotno izgledu, ponuda tuš kabina dostupnih na tržištu ne olakšava odabir ovih proizvoda. Pogotovo ako još uvijek imate dilemu odabrati tuš kabinu ili kadu, ili samo želite staviti tuš u malu kupaonicu. Upravo je iz tog razloga dobro upoznati se s osnovnim vrstama tuš kabina i mogućnošću odabira prikladnog, ali i najboljeg rješenja za vaše potrebe.

 

Tuš kabina s tuš kadom


Kabina s tuš kadom u modernoj kupaonici ima svoje prednosti i mane. Pristaše ove vrste, cijene ih zbog mnogo jeftinije i jednostavne ugradnje, bezbroj rješenja, a prije svega zbog posebno dublje tuš kade koja može poslužiti kao zamjena za klasičnu kadu. To je izuzetno korisno za male kupaonice, kada si ne možete priuštiti oboje, i tuš i kadu. Mana je jasna podjela površine poda, što smanjuje veličinu interijera. To znači da se izgled kupaonice može razlikovati od trenutno modernog trenda otvorenih prostora.

Koje će se vrste tuš kabina najbolje uklopiti u modernim kupaonicama? S velikim površinama, pravokutne tuš kade izgledat će elegantno i impresivno. Pravokutna tuš kada će zbog svoje veličine, također dobro funkcionirati za kupanje djece ili starijih osoba. Klasična kvadratna tuš kabina ili kutne kabine vrlo su praktične u slučaju manjih kupaonica jer su podesive. Jednostavan oblik kvadratne tuš kabine uklopit će se u različite stilove uređenja.

 

Tuš kabina u niši


Tuš kabina može se uspješno smjestiti u nišu, ako je kupaonica ima. To doprinosi funkcionalnosti kupaonice i stvaranju prostora za tuširanje. Također u ovom slučaju, nedostatak tuš kadeće biti prednost, a podni odvodi lako će položiti ispit. Za ograđivanje prostora između tuša i ostatka kupaonice dovoljna su samo ugrađena vrata montirana na zidove. Čak i klizna i vrata bez praga bit će vrlo elegantna i suptilna rješenja uređenja interijera.

 

 

Tuš bez tuš kade

 

Ako želite urediti unutrašnjost kupaonice u skladu s modernim trendovima, tada će sigurno tuš bez tuš kade biti savršen odabir. Nedostatak jasnih granica između zona, kaljeno staklo umjesto zidova i skriveni linearni odvod jamčit će vam osjećaj ne samo optičkog povećanja kupaonice, već će vam omogućiti i suvremeni karakter uređenja.

 

Walk-in tuš kabina


U uređenju modernih kupaonica trenutno prednjače walk-in kabine. Najčešće je postavljena u kutu prostorije ili u niši. Tuš je od ostatka prostorije odvojen staklenom pregradom. Najkarakterističnije i upadljivo je nedostatak vrata, što čini korištenje walk-in tuša izuzetno praktičnim. Prostor, tipičan za moderne kupaonice, je neograničen. Walk-in kabina je funkcionalna i udobna, ne samo u uporabi, već i u održavanju čistoće zbog jednostavnosti čišćenja.

 

Podni odvodi umjesto tradicionalne tuš kade


U modernim kupaonicama i kabinama, gdje tradicionalna tuš kada najčešće više nije potrebna, ugrađuju se linearni, točkasti ili lučni podni odvodi. Odabir takvog rješenja jamči moderan i estetski izgled kupaonice. Kabine bez tuš kade i walk-in s takvim odvodima omogućuju vam stvaranje ujednačenog rasporeda kupaonice bez prepreka.

 

Tuš kabina ne bi trebala biti samo moderna. Funkcionalnost i udobnost bi trebale biti na prvome mjestu. Odabir pravog modela mora odgovarati ne samo stilu, već prije svega vašim potrebama!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!