locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Udobna sofa s funkcijom svakodnevnog spavanja

Objavljeno: 2021-10-27 12:37:27
Kategorija: Blog

 

Već je dugo poznato da mali stanovi zahtijevaju dobar raspored i neobična rješenja koja će olakšati svakodnevno funkcioniranje svih članova kućanstva. U malom prostoru mora postojati dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, spavaća soba, garderoba, a često i ured. Kako bi zadovoljili prohtjeve vlasnika malih stanova, proizvođači svake godine plasiraju novi, zanimljiv namještaj za dnevni boravak, kako bi pomogli u uređenju malih interijera. Jedan od takvih komada namještaja je sofa s funkcijom svakodnevnog spavanja. Stvoren za studije i male apartmane u kojima nema zasebne spavaće sobe. U takvim kompaktnim interijerima dnevni boravak postaje višenamjenska soba: dnevna-blagovaonica-ured-spavaća soba. Udobna sofa za dnevni boravak opremljen funkcijom svakodnevnog spavanja garancija je ugodnog odmora i opuštanja.

Ako ste vlasnik malog interijera i tražite savršen komad namještaja s funkcijom spavanja, pozivamo vas na izlet u svijet sofa na razvlačenje. Reći ćemo vam na koje elemente treba obratiti pozornost pri odabiru sofa za svakodnevno spavanje. Sve to kako biste se osjećali ugodno u svom malom stanu.

 

Kauč na razvlačenje za spavanje

 

Već na početku vrijedi napomenuti da su sofe s funkcijom spavanja podijeljene u dvije kategorije:

·        sofe s funkcijom povremenog spavanja

·        sofe s funkcijom svakodnevnog spavanja

Kada tražite savršeno usklađenu sofu, sofu na razvlačenje za dnevni boravak, na početku vrijedi odgovoriti na pitanje hoće li se namještaj koristiti za svakodnevno spavanje ili samo povremeno - i uzeti ovaj kriterij kao polazište za daljnju potragu.  Zašto je to tako važno? Budući da se određeni namještaj međusobno razlikuje po konstrukciji i funkcionalnosti. Kupnja sofe s funkcijom povremenog spavanja i svakodnevno korištenje uzrokovat će brzo trošenje i deformacije. Štoviše, ova vrsta sofe bit će definitivno manje udobna, a ipak je udobnost sna prioritet. Važno je biti svjestan da su razlike između obje skupine namještaja stvarno velike, pa ih je dobro proučiti prije posjeta trgovini namještajem.

 

Kauč na razvlačenje s funkcijom spavanja - što trebate znati

 

Postoji nekoliko značajki na koje vrijedi obratiti pažnju pri odabiru sofe za dnevni boravak s funkcijom svakodnevnog spavanja. Ove značajke mogu vam pomoći da donesete odluku i pronađete savršen komad namještaja koji odgovara vašim potrebama.

Dimenzije

Nije bez razloga da počnemo s ovom značajkom namještaja. Mali dnevni boravak ili mali studio apartman zahtijeva vrlo precizan odabir namještaja. Međutim, lako je pogriješiti da umjesto udobne, praktične sofe, odaberete prekratak komad namještaja. Čak i za stvarno malu sobu, sofe za dnevni boravak s funkcijom spavanja moraju biti dovoljno velike. Pod pojmom "veliki" mislimo na odgovarajuću duljinu i širinu. Ako će jedna osoba svakodnevno koristiti namještaj, dovoljna je sofa u kompaktnoj verziji – jedna ili dvije osobe. Ako spavate s partnerom, za udobnost i praktičnost vrijedi odabrati širi dvostruki kauč ili čak model s tri sjedala. Udobna sofa znači udoban san!

Ne zaboravite provjeriti dimenzije sofe i prije i nakon rasklapanja. Obratite pozornost na to hoće li sofa stati u dnevni boravak, da kada se otvori, neće zauzeti sav slobodni prostor.

Vrsta punjenja

Sofe dizajnirane za svakodnevni san ispunjene su oprugama ili pjenom. Oba punjenja mogu biti bolja ili lošija, više ili mane izdržljiva. Kako odabrati najprikladniji? Pitajte savjetnike i stručnjake. Trgovine namještajem kao što je Emmezeta nude profesionalnu pomoć u odabiru pravog komada namještaja. Zaposlenici službe za korisnike rado će vam reći o pojedinačnim modelima, vrstama punjenja i njihovoj funkcionalnosti. Ne moraš sve znati, za to smo mi! Savjetovat ćemo i pomoći kupcima pružiti 100% zadovoljstvo.  Imamo, za vas u ovom trenutku, jedan savjet. Bez obzira na vrstu punjenja, ako ne koristite madrac za spavanje u talijanskom stilu, vrijedi koristiti dodatni odnosno tanki nadmadraca. Zašto je to vrijedno raditi? Sjedala nekih sofe sastoje se od nekoliko elemenata i utora koji ih povezuju. Korištenje madraca ili nadmadraca poboljšat udobnost i povećati ugodnost uporabe, kao i površinsku zaštitu.

 

Metode rasklapanja

Važno je naglasiti da je udobna sofa za spavanje također onaj koji se lako rasklapa. Na tržištu je dostupan namještaj koji je opremljen različitim načinima rasklapanja:

Sistem kotačića

Sofa za spavanje sa sustavom kotačića ima uvučeni modul ispod sjedala, na koji se rasklapa poseban madrac. Ako se odlučite za ovu vrstu sofe, obratite pozornost na kvalitetu izrade - u najjeftinijim modelima kotačići mogu biti vrlo nestabilni, mogu se pokvariti i zaglaviti. Vrijedi potražiti modele opremljene visokokvalitetnim mehanizmom koji će biti funkcionalan tijekom svakodnevne uporabe.

DL sistem

To je jedan od najpopularnijih i ujedno najjednostavnijih sistema - sastoji se od izvlačenja sjedala i sklapanja naslona. U takvim modelima površina za spavanje je ravnomjerna i iznimno udobna. Po našem mišljenju, DL rješenje je jedno od najboljih u kontekstu namještaja za spavanje.

Delfin sistem

Delfin sistem najčešće se nalazi u kutnim garniturama. Rasklapane je vrlo jednostavno - samo izvucite ladicu ispod sjedala i stavite madrac na njega. Sustav brzog rasklapanja i odvojeni madrac za spavanje također su dobro rješenje, iako se preporučuje za povremeno spavanje.

Talijanski sistem

To je izuzetno udobno i funkcionalno rješenje u talijanskom stilu. Karakteristična značajka mu je potpuno odvojen madrac za spavanje, koji se skriva ispod sjedala. Odabirom kauča ili sofe s talijanskim sistemom, dobit ćete dva komada namještaja u jednom! Elegantan kauč za dan i udoban krevet za noć.

Klik-klak sistem

Svi ga znaju, iako možda odmah nije jasno što se događa. Sustav klik-klakova je rješenje koje se koristi u PRL sofama. Sustav brzog rasklapanja temelji se na podizanju sjedala do karakterističnog klika.  asklapanje kauča na ovaj način je brzo i lagano, a dobivena površina za spavanje je ravnomjerna i udobna. Sistem klik-klak  vrlo se često nalazi u sofama bez bočnih strana i karakterizira ga veliki spremnik za posteljinu. 

 

Spremnik za posteljinu

 

Funkcija spavanja dostupna na sofi ili kauču zahtijeva još jedan važan element - spremnik za posteljinu. U malom prostoru dnevnog boravka, kauč na razvlačenje sa spremnikom za posteljinu je komad namještaja zlata vrijedan. To jamči jednostavno i praktično skladištenje posteljine tijekom dana. Zahvaljujući spremniku, samo sjedalo će ostati uredno, kao i unutrašnjost sobe. Važno je naglasiti da sve popularne sofe, sa sklopivim sjedalom imaju dodatne spremnike za posteljinu. Ovo je već standardna oprema.

 

Sažetak

 

Prilikom odabira komada namještaja za spavanje, vodite se kvalitetom i veličinom kao i udobnošću. Moderne sofe na razvlačenje opremljeni funkcijom spavanja moraju biti udobni i praktični.  Dakle, obratite pozornost na to kako se rasklapaju i imaju li spremnik za posteljinu. Da biste osigurali udobnost, testirajte vrstu punjenja i pažljivo pogledajte materijal, jer njegova struktura mora jamčiti otpornost na mehanička oštećenja. Sofa s funkcijom svakodnevnog spavanja treba odlikovati čvrsta konstrukcija i elegantan izgled.  Udobna sofa za svakodnevno spavanje je komad namještaja koji će zadovoljiti sve uvjete, zbog čega se i tijekom spavanja i u sjedećem položaju ne može deformirati i ostaviti ružne udubine.

Emmezeta nudi popularne proizvode za uređenje dnevnog boravka najviše kvalitete po pristupačnoj cijeni.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!