locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Udobna vrtna stolica – krenimo u potragu!

Objavljeno: 2022-06-23 11:58:33
Kategorija: Blog

 

Vrt je više od mjesta za uzgoj spektakularnih biljaka. Mjesto je za opuštanje, organiziranje obiteljskih okupljanja ili roštiljanje s prijateljima. Vrt u proljeće i ljeto, postaje dnevni boravak na otvorenom, provodimo puno vremena u njemu, naravno, pod uvjetom da aranžman to dopušta. Svatko tko ima čak i malo zelene površine, dobro zna da nema udobnog vrta bez dobrog namještaja i vrtne opreme. Među njima, postoje elementi koji čine osnovu ugodnog odmora - vrtne stolice – o kojima govorimo. Uredite svoj vrt, balkon ili terasu i možete ih pretvoriti u kraljevstvo opuštanja u trenu.

Plastične vrtne stolice, vrtne stolice od ratana ili ipak od umjetnog ratana? A drvene vrtne stolice? Koje su najbolje? Kako odabrati one savršene za svoj vrt? I na kraju, najvažnije pitanje, funkcionalnost ili estetika? Zavirite u članak jer ćemo vam pokušati dati odgovore na ova pitanja.

 

Vrtne stolice kao neizostavan element opremljenosti zone za opuštanje u vrtu

 

Vrt je ljetni dnevni boravak oko kojeg je obiteljski život koncentriran u tim danima. Postoji li netko tko ne voli roštiljati, večerati na otvorenom i ispijati kave s prijateljima, a da su uz to okruženi prekrasnim biljkama? Da biste uživali u ugodnom odmoru u vrtu, najbitnije je pravilno opremiti zonu za opuštanje. Trebala bi biti opremljena ergonomskim i udobnim proizvodima. A što drugo može ispuniti ta očekivanja nego udobne vrtne stolice?

Vrtni stolovi i stolice su važni jer se ljeti domaća jela jedu na svježem zraku. Prilikom odabira vrtnog namještaja potrebno je uzeti u obzir ne samo njihovu veličinu, već i njihovu trajnost. I da ne okolišamo, vrtni namještaj je skupa investicija. Zbog toga je, pravilnom brigom i održavanjem, vrijedno osigurati da prežive do nekoliko sezona i pruže maksimalnu udobnost.

Vrtne stolice zauzimaju centar pozornosti. Udobnost je važna jer se koriste tijekom obiteljskih okupljanja i gozbi i po nekoliko sati.

 

 

Različite vrste vrtnih stolica

 

Širok asortiman vrtnih stolica je zadivljujući. Pojedinačni modeli međusobno se razlikuju po uzorku, boji, materijalu i otpornosti na promjenjive vremenske uvjete. I kako pronaći najbolju među toliko mogućnosti? Neće biti lako, ali će vam pomoći pregled najzanimljivijih modela.

 

Plastične stolice za vrt

 

Plastične vrtne stolice godinama su vrlo popularne. Jeftine su i otporne na prljavštinu, kišu, visoke i niske temperature, sunčevu svjetlost, pa čak i mraz. Osim toga, ne zahtijevaju posebno održavanje i impregnaciju. Mirno će "prezimiti" u vrtu prekrivene zaštitom koja omogućuje sigurno skladištenje vrtnog namještaja. I premda ne odišu velikom elegancijom, još uvijek pronalaze svoje pristaše i pojavljuju se kao element uređenja vrta, terase ili balkona.

Treba imati na umu da vrtne stolice od plastike nisu osobito udobne. Ali uz pomoć vrtnih jastuka, tom ćete problemu stati na kraj, a koji osim praktične funkcije, djeluju i kao dekorativni i stilski element.

 

 

Metalne stolice za vrt

 

Metalne vrtne stolice su najtrajnija i najmasivnija sjedala. Iako se na prvi pogled mogu činiti hladnim i surovima, osvajaju srca svojim modernim dizajnom i neobičnim oblicima. Prilikom odabira metalne stolice, treba imati na umu da je metal sklon koroziji. Nakon završetka sezone uporabe vrtnih stolica od metala, pokrivači će ih dugo držati u dobroj formi.

 

Vrtne stolice od ratana

 

Za ljubitelje prirode, stolice od ratana bit će izvrstan izbor. Stolice od prirodnog pletiva, izdržljive su i potpuno otporne na različite vremenske uvjete, a dodatno se lako čiste. Odabir vrtnih stolica od ratana je pun pogodak, u slučaju vrtova uređenih u boho ili retro stilu. Osim toga, uklopit će se i u modernim vrtovima i art deco prostorima, kao i u klasičnom stilu.

Kada kupujete vrtnu stolicu od ratana, provjerite možete li kupiti stol koji će odgovarati uz nju. Namještaj u setu zadivit će i vas i goste.

 

 

Drvene stolice za vrt

 

Drvene vrtne stolice nalaze se na samom vrhu kada se govori o izboru vrtnih sjedala. Nije iznenađujuće da je drvo već desetljećima najpopularniji materijal za namještaj. Jedinstvena atmosfera i toplina koju pruža, omogućuje vam da uredite zelenu površinu oko kuće na atmosferski i izuzetno šarmantan način. No zapamtite da drveni namještaj zahtijeva redovito održavanje i impregnaciju, što će ga učiniti otpornijim na vanjske čimbenike, uključujući uglavnom kišu.

Stolice od drva savršeno će se uklopiti u rustikalne vrtove, kao i u uglovima potkrovlja i u skandinavskom stilu.

 

Vrtne stolice od umjetnog ratana

 

To su plastične stolice koje nalikuju prirodnom ratanu. Kupujući stolice od umjetnog ratana, možete se kladiti u eleganciju, moderan dizajn i funkcionalnost, što je za mnoge prioritetno pitanje. Materijal nije samo izdržljiv, već je i relativno jednostavan za održavanje i čišćenje. Ne zahtijeva impregnaciju i bojanje, a pravilno zaštićen zimi, poslužit će u više sezona.

 

 

Funkcionalne i udobne vrtne stolice

 

Dani kada je vrtna stolica bila ograničena na svoju osnovnu funkciju, daleko su iza nas. Trenutno je vrtni namještaj dizajniran da bude udoban. Imajte na umu da nisu svi vrtovi veliki i prostrani. Tamo gdje nema ogromnog prostora, jednostavnost je na prvom mjestu. Stoga je dobra ideja imati elemente ili jedna koji se može koristiti na više načina. Vrtna stolica koja se može rastvoriti tako da se opustite u ležećem ili poluležećem položaju jedan je od primjera. Moderne vrtne stolice također mogu imati podnožje ili policu, korisnu pri čitanju knjiga. Lagane su, pa su jednostavne za nošenje, ali i stabilne i sigurne. Učinit će odmor čak i u malom vrtu ugodnijim.

 

Imajući na umu mališane!

 

Nemojmo zaboraviti da vrtne stolice koriste različiti ljudi. Zbog toga se u ponudi nalaze i vrtna sjedala za najmlađe. Budući da je, za djecu, sigurnost najvažnija u vrtu, moraju biti usklađeni po veličini i visini. Neki od njih mogu biti opremljeni sigurnosnim elementima. Vrtne stolice se mogu koristiti i za zajedničko jelo i za odmor u dvorištu. Prije kupnje provjerite valjanost certifikata kvalitete.

Sklopive vrtne stolice mogu se koristiti ako sjedala obavljaju sekundarnu funkciju, na primjer, dekorativnu. Također možete koristiti vreće za sjedenje, ležaljke ili fotelje, kao i sofe i vrtne kutne garniture. Namještaj na terasi uvijek treba prilagoditi potrebama i željama korisnika. Nema sumnje da bi ljeti vrtni prostor trebao pružiti idealne uvjete za opuštanje, odmor i obroke.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!