locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Uredimo igralište prema dječjem uzrastu - top 5 igračaka!

Objavljeno: 2022-03-09 13:24:14
Kategorija: Blog

 

Vrt je savršeno mjesto za trenutke opuštanja i odmora u sunčanim ljetnim danima. To je zona opuštanja odraslima i bezbrižne zabave za djecu. Mnogo puta smo govorili o uređenju i opremi elegantnog i ekonomičnog vrta. Danas želimo spomenuti još jedno iznimno važnu stvar, najbolje igračke za vrt, zbog kojih će svako dijete zavoljeti zelenu površinu dvorišta i u njoj provoditi svo svoje slobodno vrijeme.

Kakve je igračke za vrt dobro odabrati uređenje igrališta? Predlažemo najzanimljivija rješenja i novitete 2022. godine.

 

Najbolje vrtne igračke za najmlađu djecu

 

Maloj djeci, više nego drugima, potreban je siguran prostor u kojem mogu koristiti beskrajne količine energije. To je stvarnost kojoj svaki roditelj svjedoči. Djeca stalno trče, urlaju, skaču, puštaju mjehuriće sapunice, skrivaju se i sretno iskaču iz skrovišta. U svakom trenutku ove bezbrižne zabave otkrivaju svijet, pa kako bi im pružili najbolje uvjeti za razvoj, za uređenje vrta vrijedi odabrati igračke najviše kvalitete. Koje bi elemente male vrtne arhitekture trebalo imati dječje igralište?

 

Vrtne kućice za djecu idealne su za igru na otvorenom

 

Vrtne kućice za djecu su asortiman koji se već dugi niz godina nalazi u ponudi vrtnih trgovina. Popularni su i manji i veći modeli i jedna su od najprodavanijih vrtnih igračaka.

Vrtna kućica daje nevjerojatne mogućnosti uređenja, a zbog svoje univerzalnosti mogu je jednako koristiti i dječaci i djevojčice. Uz malo kreativnosti vrtna kućica s može se pretvoriti u dvorac princeze iz bajke, vatrogasnu postaju ili vrtni klub prijatelja.

Vrtne kućice za djecu izrađuju se od dva materijala: drva ili plastike. Drvene vrtne kućice su konstrukcije znatne veličine, često dvoetažne, koje se mogu kombinirati s drugim elementima vrtne arhitekture kao što su tobogani, pješčanici, ljestve i ljuljačke. Takva kompletna drvena igrališta vrlo su popularna među djecom različite dobi, jer vrijeme provedeno na otvorenom obiluje dobrom zabavom.

Plastične vrtne kućice su nešto manje, namijenjene mlađoj djeci. Uglavnom su raznobojne, zahvaljujući čemu donose mnogo radosti u svaki vrt. Plastične kućice izrađene su prema nekoliko manjih ili većih modela. Ovisno o modelu, mogu biti dodatno opremljeni vrtnim namještajem za djecu ili klupicama.

Kućice su izuzetno praktične igračke za vrt, djeca se rado igraju u njima, provode vrijeme na otvorenom, a kada se igra završi, mogu pospremiti male vrtne igračke unutra.

 

Vrtni trampolini koje će svako dijete zavoljeti

 

Vrtni trampolini su igračke za vrt koje djetetu pružaju ne samo veliku zabavu, već i odgovarajuću dozu kretanja.

Većina modela dostupnih na tržištu prilagođena je dobi djeteta. Prilikom odabira vrtnog trampolina treba obratiti pažnju i na njegove parametre i namjenu. Najmlađoj djeci namijenjeni su manji trampolini, osigurani visokom mrežom. Mali modeli trampolina pružaju djeci sigurnost, i odličnu zabavu. Za stariju djecu proizvođači predlažu veće vrtne trampoline, omogućujući razne akrobacije i skokove u vis.

 

Vrtne ljuljačke, pješčanici i uređena igrališta za najbolju tjelesnu aktivnost

 

Možete biti u iskušenju da kažete da su ljuljačke vjerojatno najpopularnije igračke za vrt. Sastavni su dio mnogih prostora smještenih oko kuća, zgrada i nebodera. Pojavljuju se na svakom području gdje ima djece. Manji ili veći modeli namijenjeni za malu djecu kao i za stariju djecu, jamče odličnu zabavu i ugodno opuštanje.

U trgovinama vrtne opreme možete pronaći razne vrste vrtnih ljuljački, kao što su: ljuljačke za jednu osobu, klupe za ljuljanje za dvije ili tri osobe. Prilikom odabira ljuljačke za vrt, treba obratiti pažnju na veličinu i svrhu, jer su različiti modeli posvećeni različitim dobnim skupinama. Kako biste djetetu osigurali dobru zabavu i sigurnost, treba odabrati proizvod koji najbolje odgovara njegovim potrebama.

Važno je naglasiti da se vrtne ljuljačke, osobito drvene, poput vrtnih kućica, mogu kombinirati s drugim elementima, stvarajući fantastične zone igre. Ljuljačka, tobogan, pješčanik, ljestve ili stijena za penjanje postavljeni jedan do drugoga stvorit će kreativno mjesto za zabavu koje će svako dijete zavoljeti.

 

Vrtni bazeni su odlična zabava u vrućim danima

 

Nema većeg užitka od kupanja u hladnoj vodi u vrućim ljetnim danima. Takvo izvanredno opuštanje pružaju vrtni bazeni. Za najmlađe korisnike proizvođači su pripremili cijeli niz modela bazena na napuhavanje.

Manji i veći spremnici opremljeni su dodatnim elementima, kao što su tobogan, nadstrešnica za zaštitu od sunca ili udobno sjedalo na napuhavanje. Sve s ciljem udobnosti i praktičnosti najmlađih korisnika vrtnih bazena.

Veliki bazen s metalnom konstrukcijom odlična je ideja pod uvjetom da imate dovoljno velik vrt. Za manje vrtove preporučujemo nešto manje ekspanzijske bazene.

Proizvođači bazena svake godine pripremaju mnoštvo novih zanimljivih ponuda, pa ni ova sezona neće biti ništa drugačija. Najbolje vrtne igračke, uključujući bazene, već su se pojavile na policama trgovina, pa bi već sada trebalo razmisliti o kupovini bazena koji će djeca koristiti tijekom cijelog ljeta.

 

Viseće mreže i viseće fotelje za vrt - opuštanje na otvorenom

 

Naš posljednji prijedlog, koji može koristiti dijete u vrtu, je viseća mreža ili viseća fotelja u obliku čahure.

Viseće mreže su dodaci koji omogućuju ugodno opuštanje djeci, tinejdžerima i odraslima. Ako se odlučite za viseću mrežu za uređenje vrta, dobit ćete komad namještaja koji će služiti ne samo djetetu, već i ostalim članovima kućanstva.

Uz viseće mreže vrijedi spomenuti viseće fotelje za ljuljanje u obliku čahure, koje su apsolutni hit posljednjih godina. Mogu se koristiti i kao namještaj za vrt, balkon ili terasu. Zahvaljujući foteljama za ljuljanje,  slobodno vrijeme, koje provodite s djetetom u vrtu, proći će vam ugodno i mirno.

Zapamtite da opuštanje u vrtu nije samo zabava, već i trenutak blaženog ljenčarenja. Prilikom organiziranja prostora za dijete pored pješčanika, tobogana, bazena i trampolina za skakanje, vrijedi razmisliti o elementima dekoracije koji će djetetu omogućiti ugodan odmor. U toj ulozi sa sigurnošću se može naći mali stol s dvije klupice, ljuljačka ili viseća mreža.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!