locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vanjska rasvjeta - svjetiljka sa senzorom pokreta za ugodniji i ljepši vrt

Objavljeno: 2022-06-10 12:06:34
Kategorija: Blog

 

Osvjetljenje vrta, terase ili fasade zgrade puno pomaže u svakodnevnom životu. Navečer olakšava kretanje i čini da se članovi kućanstva osjećaju sigurnije. Vanjske svjetiljke mogu se kupiti kao modeli sa senzorom pokreta ili sa senzorom sumraka. Pogledajte kako će takva pametna rasvjeta učiniti vaš vrt još ljepšim i ugodnijim mjestom.

 

Što su vanjske svjetiljke sa senzorom pokreta?

 

Vanjska svjetiljka sa senzorom pokreta element je rasvjete koji osim žarulje ima i senzor, zahvaljujući kojemu se svjetiljke automatski uključuju kada se u blizini netko kreće. Vanjska rasvjeta s ugrađenim senzorom popularno je rješenje ne samo za prednju fasadu, već i u privatnom vrtu. Vanjske svjetiljke sa senzorom pokreta jedinstveni su dodaci i svakako ih vrijedi proučiti.

Vrijeme osvjetljenja kod vanjskih svjetiljki sa senzorima može varirati i obično nema problema s podešavanjem vremena osvjetljenja prema osobnim željama korisnika. Popularni proizvodi mogu imati ne samo postavljeno vrijeme osvjetljenja, već i intenzitet i boju svjetla.

Ovakva rasvjeta često se koristila u proizvodnim halama na mjestu gdje se skladištila roba, gdje je ručno osvjetljenje i gašenje svjetla od strane zaposlenika bilo vrlo problematično. Danas se ova vrsta proizvoda koristi i u vrtu, na balkonu i terasi, ali i u unutrašnjosti kuće ili stana.

 

Zašto odabrati vanjsku rasvjetu sa senzorom za pokret?

 

Prekrasne vanjske svjetiljke su proizvodi koji vam omogućuju šetnju oko kuće čak i u sumrak. U našoj ponudi pronaći ćete najljepšu i najpraktičniju vanjsku rasvjetu.

Naša ponuda uključuje i atraktivne svjetiljke sa senzorom pokreta. Omogućuju vam da provedete vrijeme izvan kuće čak i kada je već mračno, olakšava kretanje duž vrtnih staza i prilaza i pruža osjećaj sigurnosti. Svjetlo je jedinstven, iako često podcijenjen element uređenja – uz njegovu pomoć možete stvoriti originalne vrtne interijere koji će oduševiti sve.

Ovakva vanjska rasvjeta vam može značajno olakšati život. Uključit će se kada ste u blizini, osvijetliti put, zahvaljujući čemu ćete lakše i sigurnije doći do ulaznih vrata ili do vrtne kućice.

Pozitivne strane rasvjete koja je opremljena senzorima pokreta su brojne. U našoj ponudi možete pronaći mnoge zanimljive proizvode iz ove kategorije, koje je vrijedno pogledati. Kakva vanjska svjetiljka sa senzorom će biti najprikladnija za ulazna vrata?

Proizvodi senzora pokreta su komponente koje mogu poprimiti različite oblike poput visećih svjetiljki, zidnih svjetiljki i rasvjetnih stupova. Tu su i moderna, ekološka rješenja – solarna rasvjeta sa senzorima, koja postaje sve popularnije.

Pored ulaznih vrata dobro je postaviti viseće ili zidne lampe. Viseći model idealna je opcija, pogotovo kada se iznad ulaznih vrata nalazi mali krov ili ako je okvir vrata smješten u udubljenje. Tada će viseća rasvjeta savršeno osvijetliti vrata i prostor ispred njih. Dobra ideja bit će postavljanje zidnih svjetiljki. Mali LED reflektori usmjereni prema ulazu, dobro će osvijetliti ulazni prostor.

Na prednjoj strani nemojte postavljati rasvjetne stupove ili stajaće svjetiljke, osobito male, jer njihovo svjetlo obično ne može dobro osvijetlili vrata.

 

 

Koja će svjetiljka sa senzorom pokreta biti najbolja u prostoru vrta?

 

S druge strane, u vrtnom prostoru savršeno će pristajati rasvjetni stupovi ili stajaća rasvjeta od nehrđajućeg čelika. Sve popularniji postaju modeli izrađeni u LED tehnologiji ili solarni modeli. LED rasvjeta sa senzorom za pokret jedinstven je i ekonomičan način atraktivnog osvjetljavanja vrta.

U vrt treba postaviti asortiman koji će izdržati oborine, promjenjivu temperaturu i mehanička oštećenja. U slučaju takvih svjetiljki, stoga će se računati izdržljivi visokokvalitetni materijali i pažnju proizvođača tijekom izrade proizvoda. Svjetiljku treba karakterizirati čvrstoća i nepropusnost, inače se u vanjskim uvjetima može brzo uništiti.

 

Zašto se isplati ulagati u svjetiljke opremljene senzorom sumraka?

 

Zahvaljujući ugrađenom senzoru pokreta, osvjetljenje se uključuje onog trenutka kada netko prođe. Međutim, postoje takvi modeli svjetiljki koji su opremljeni senzorima sumraka. Ovaj senzor osjeća kada se vani previše smrači i automatski aktivira vrtnu rasvjetu. U slučaju takvog proizvoda, važno je da žarulje štede energiju, jer kada svijetleći cijelu noć, troše električnu energiju.

 

Kako dobro dizajnirati fasadnu rasvjetu?

 

Lijepo i funkcionalno svjetlo poboljšava udobnost života stanovnika kuće i omogućuje korištenje vrta čak i po mraku. Prilikom projektiranja rasvjetnih točaka dobro je razmisliti koji zadatak bi svjetlo trebalo ispuniti - hoće li to biti samo dekorativni element ili će obavljati i praktičnu funkciju.

Na ulaznim vratima vrijedi postaviti svjetiljku koja će dobro osvijetliti ulaz. Također je dobro usmjeriti svjetlo tako da pada na stazu ili prilaz ka kući.

 

Kako postaviti vanjske svjetiljke u vrtu?

 

S druge strane, u vrtu se možete poigrati s ljepotom rasvjetnih proizvoda i stvoriti neobične aranžmane. Možete koristiti različite vrste svjetiljki, zbog čega je sloboda uređenja zaista ogromna.

Svakako provjerite asortiman koji imamo. Moći ćete postaviti atraktivno svjetlo ispod sjenice, nadstrešnice ili u kutak za sjedenje u vrtu. Jedinstvene boje, uzorci i verzije rasvjete pomoći će vam u odabiru proizvoda za karakter aranžmana kako biste naglasili prirodnu ljepotu prostora.

Zapamtite da treba odabrati proizvode namijenjene za vanjsku upotrebu. Asortiman, koji ima odgovarajuće certifikate, bit će izdržljiv, a svjetlo koje se koristi u vrtu neće se kvariti.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!