locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Viseća mreža u vrtu

Objavljeno: 2022-02-03 15:21:27
Kategorija: Blog

 

Ljeto je u punom jeku, vrt mami blagim vjetrom, toplim zrakama sunca i sočnim zelenim bojama. Možete li zamisliti bolje mjesto za popodnevni odmor? Dobro je u blizini kuće imati takvo utočište mira i opuštanja. Dobro je opremiti ga udobnim namještajem i ugodnim tekstilom.

Vrtne viseće mreže, podrijetlom iz Južne Amerike doživljavaju pravu renesansu u posljednjoj sezoni. Ako cijenite mir, udobnost i opuštanje u vrtu, ovaj komad namještaja bit će pun pogodak. Učinit će odmor na svježem zraku zaista ugodnim i udobnim.

Gdje kupiti i kako objesiti savršene viseće mreže?  - Prijedlozi!

 

Kakvu viseću mrežu odabrati?

 

Na što vrijedi obratiti pažnju pri odabiru viseće mreže? Što slijediti kada tražite savršen model mreža za ležanje? Gdje kupiti vrtnu viseću mrežu?

Proizvođači nude viseće mreže izrađene od različitih vrsta materijala, različitih dizajna i oblika. Koji odaberete u potpunosti ovisi o vašem individualnom ukusu, potrebama i očekivanjima. Dobro odabrana, jamstvo je za opuštanje u vrtu.  

Prije nego što objesite svoju ljuljačku iz snova između stabala, provjerite nekoliko parametara:

1) koje je maksimalno opterećenje (uglavnom oko 100 kg)

2) koja je duljina i širina materijala

3) kakva je kvaliteta materijala

4) koji je način pričvršćivanja

5) ima li viseća mreža okvir

Ovi osnovni parametri vrtnih ležaljki omogućit će vam da pronađete proizvod ne samo elegantan, već i funkcionalan. Zapamtite da udobne viseće mreže moraju biti izdržljive i sigurne. To je osobito važno ako će viseću mrežu koristiti djeca. Kada tražite kvalitetan model, vrijedi odlučiti se na tradicionalnu viseću mrežu, izrađenu od pamuka. Imajte na umu da klasični model u kombinaciji s vrhunskom plastikom daje jamstvo sigurnosti i udobnosti. Možete razmisliti o odabiru modela dizajniranog za dvije osobe ili jednu osobu.

Vrtne viseće mreže mogu se kupiti i u našoj prodavaonici, Emmezeti.

 

Vrtne viseće mreže - kako ih objesiti?

 

Da biste u potpunosti uživali u opuštanju na visećoj mreži, morate se pobrinuti da bude sigurno i stabilno obješena. Postoji nekoliko dokazanih načina montaže na otvorenom, u nastavku predstavljamo nekoliko njih.

 

Viseća mreža pričvršćena za zid

 

Ako želite da vaša viseća mreža za ležanje visi na verandi ili terasi, možete je pričvrstiti za zid kuće. Druga točka može biti drvo, greda ili sjenica. Za stabilnu kuku u zidu, prstenasti vijak montiran u tiplu će biti idealno rješenje. Zapamtite da viseća mreža za vrt mora biti stvarno dobro pričvršćena, jer su sile koje djeluju na mjestu montaže veće od težine osobe koja leži na visećoj mreži. Da biste izbjegli neželjene nesreće, za montažu koristite kuke, užad i materijale najviše kvalitete.

Za pričvršćivanje viseće mreže u drvenu konstrukciju najbolje je koristiti čvor ili vijak za drvo s prstenom. Da bi se olakšalo vješanje i uklanjanje, na krajevima linija vrijedi pričvrstiti kopče ili lance.

 

Viseća mreža obješena na drvo

 

Jedan od najjednostavnijih i najmanje zahtjevnih načina pričvršćivanja vrtne ljuljačke je objesiti je između dva stabla. Prije nego što nastavite s montažom, provjerite je li udaljenost odgovarajuća i dopuštaju li njihove veličine sigurno vješanje. Premalo drvo ili previše savitljiva grana možda neće izdržati opterećenje i može se slomiti kada koristite viseću mrežu.

Kada vješate ljuljačku između stabala, pazite da ne oštetite koru. U tu svrhu koristite široke trake s petljama. Omotajte ih nekoliko puta oko debla ili grana, zahvaljujući kojima će ljuljačka biti sigurno montirana a kora stabla neće patiti.

Alternativa vrpci je debelo uže. Za vješanje viseće mreže na užad možete koristiti jednostavne čvorove. Kada koristite drveće kao prirodni okvir, izbjegavajte korištenje vijaka ili drugih vrsta pričvršćivanja, jer mogu nepovratno oštetiti koru i čak uzrokovati umiranje stabla.

 

Viseće mreže na okviru

 

Vrlo funkcionalno rješenje je kupiti okvir namijenjen visećim mrežama. Okvir vam daje mogućnost postavljanja viseće mreže bilo gdje na terasi ili u vrtu. Stalak za viseće mreže idealna je alternativa za one koji nemaju čvrsta stabla u vrtu ili mogućnost ugradnje na zid kuće.

Proizvođači vam daju izbor od dva modela okvira: drvenih i izrađenih od metalnih cijevi. Prije kupnje provjerite hoće li njegov raspon biti dovoljan za vješanje viseće mreže. Velika prednost visećih mreža na okviru je prvenstveno mobilnost. Okvir ne samo da se može premjestiti na različita mjesta, već i sklopiti i ponijeti na putovanje ili na odmor.

Zanimljiva značajka okvira je mogućnost pričvršćivanja nadstrešnice koji štiti od sunca i kiše.

 

Vrtna viseća mreža za djecu

 

Novost na tržištu su viseće mreže za djecu. Po izgledu i obliku nalikuju klasičnim visećim mrežama, ali su manje i bolje prilagođene potrebama malih korisnika. U slučaju visećih mreža za dijete, moguće je kupiti zajedno s okvirom koji osigurava jednostavno vješanje.

 

Brazilska viseća mreža

 

Brazilska viseća mreža, poznata i kao viseća stolica, alternativa je klasičnoj visećoj mreži.  To je sjedalo od tkanine koje se može objesiti na drvo, na terasu, balkon ili verandu. Njegova prednost je lijep oblik koji ne zauzima previše prostora.

 

Turistička viseća mreža

 

Turistička viseća mreža je, pak, model koji je idealan, na primjer, za šator. Rado ga koriste putnici, zbog jednostavnosti montaže i spremanja. Turističke ležaljke pogodne su za vješanje na raznim mjestima, obično na drveću i okvirima. Najnovije su s jedne strane lagane, a s druge vrlo izdržljive, zbog čega su idealna alternativa putnom krevetu ili madracu na napuhavanje.

Podsjetimo, viseće mreže u vrtu mogu zamijeniti vrtne trampoline.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!