locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Viseće fotelje - činjenice o omiljenom komadu namještaja

Objavljeno: 2022-05-11 11:47:33
Kategorija: Blog

 

Viseća fotelja jedno je od najomiljenijih i najpopularnijih sjedala, koja se pojavljuju ne samo na balkonima, terasama i vrtovima, već i u interijerima kuća. Idiličnim opuštanjem koje nudi, viseća fotelja u obliku čahure mami i odrasle i djecu koji vole provoditi vrijeme odmarajući u kući i u vrtu. Čak i u hladnim i kišnim danima, kada ne možete uživati na otvorenom, viseća fotelja odvest će sve u svijet bezbrižnog opuštanja. Naši kupci se, u potrazi za savršenim sjedalom za vrt, balkon, terasu ili unutrašnjost kuće, često pitaju kakva je udobnost viseće fotelje? Isplati li se ulagati u ovu vrstu sjedala? Pokušat ćemo vam dati odgovore na ova pitanja.

Posjetite webshop i pogledajte asortiman visećih fotelja koje nudimo i odaberite savršen model za svoju sobu!

 

Jesu li viseće fotelje udobne? Činjenice i mitovi o visećim sjedalima

 

Teško je ne složiti se s izjavom da su viseće fotelje jedno od najudobnijih sjedala. To je vrtni namještaj, ali i namještaj za interijer koji obara sve rekorde popularnosti. Koji je njihov fenomen? U velikoj mjeri u načinu profiliranja i obliku samog sjedala. Model i dimenzije namještaja profilirani su tako da najbolje odgovaraju potrebama korisnika. Podsjećajući na čahure insekata, one obavijaju korisnika te tako jamče udobnost korištenja. Sjednite i prepustite se trenucima blaženog opuštanja. Dodatna prednost su jastuci od mekane pamučne tkanine, koji maksimalno povećavaju udobnost.

Vrijedi dodati da je ovaj komad namještaja izuzetno otporan na mehanička oštećenja i promjenjive vremenske uvjete, odnosno vlagu, niske temperature, UV zračenje. Plastika, koja se koristi u proizvodnji sjedala, zadovoljava najviše standarde izdržljivosti. Već je dugo poznato da je namještaj od umjetnog ratana jamstvo funkcionalnosti i udobnosti.

Neki ističu da je najveći nedostatak visećih fotelja veliki okvir. I kao rezultat toga, neće svaka prostorija, balkon, terasa i vrt biti dovoljno velika lokacija za njezino postavljanje. Zapravo, često cijeli montažni set zauzima puno prostora, ali alternativa ovoj vrsti konstrukcije su fotelje montirane na strop ili manje kompaktne brazilske fotelje.

Zapamtite, međutim, da se viseća fotelja ne može pričvrstiti na strop od gips ploča. Spušteni strop nije prikladan za ljuljačke i viseće fotelje.

 

 

Viseća fotelja u obliku čahure za sobu – ugodno opuštanje u tišini doma

 

Viseće fotelje do sada su bile povezane s uređenjem uglavnom balkona, terase i vrta. Sve se više, međutim, pojavljuju u interijerima kuća, postajući njihov sastavni dio i neizostavan element opuštanja. Koriste se za uređenje dnevnog boravka, spavaće sobe, dječje sobe i gostinjske sobe.

Savršeno se uklapaju u otvorene prostore, gdje vam slobodna i neograničena površina omogućuje vješanje fotelje na strop.

Sjedalo izrađeno od plastične pletenice ili od prirodnog ratana, montirano na poseban okvir, jamči udobnost i moderan dizajn.

 

Zašto vrijedi odlučiti se na viseću fotelju?

 

Nesumnjiva prednost viseće stolice je velika udobnost koju pruža meko sjedalo. Opuštanje u unutrašnjosti savršeno profiliranog sjedala zabavno je i za odrasle i za djecu. Zato proizvođači svake godine nude nove zanimljive modele visećih sjedala. Šarene, ljuljačke od tkanine namijenjene su najmlađim članovima kućanstva, dok su okrugla sjedala ili fotelje u obliku čahure na okviru stvorene za popodnevno opuštanje s knjigom.

Tržište obiluje namještajem i može se pronaći mnogo vrsta visećih fotelja. Među njima, to mogu biti fotelje u obliku čahure spuštene izravno sa stropa ili pak sjedala s čeličnim okvirom. Alternativa su viseće mreže ili klupe, sjedala od ratana ili platnene vrećice. Dakle, koju odluku donijeti i čime se voditi pri kupnji?

 

Viseća fotelja u dječjoj sobi – udobnost i moderan dizajn

 

Najzanimljiviji oblik viseće fotelje je sjedalo montirano na strop na metalni lanac ili debelo uže. Ovo rješenje daje neograničenu slobodu u korištenju ljuljačke, a najradije se koristi u uređenju dječje sobe. U takvoj fotelji dijete se može satima bezbrižno ljuljati, čitati knjigu ili odmarati.

Ali zapamtite da takva fotelja neće biti prikladna za svaki interijer jer prije svega treba dovoljno prostora. Za viseće sjedalo najbolje je odvojiti poseban dio, u kojemu neće biti drugog namještaja. Neki se odlučuju za ugradnju sjedala u sredinu prostorije, osiguravajući tako adekvatan prostor. Ljuljačke ne smijete postavljati u blizini prozora, staklenih vrata ili staklenih stijena kao ni blizu namještaja s oštrim rubovima. Uvijek stavite sigurnost mladog korisnika na prvo mjesto. 

 

 

Viseća fotelja za sobu i balkon

 

Prilikom odluke o kupnji sjedala za ljuljanje, treba se odlučiti na provjerenog proizvođača i voditi se visokom kvalitetom, što je povezano s čvrstom završnom obradom sjedala, stabilnim okvirom i izdržljivim prićvršćivačima. Kupujete li u online, nije vrijedno kupiti jeftinu fotelju nepoznatog proizvođača i s nepouzdanog izvora. Ako ipak kupujete u trgovini, fotelja s klimavim stalkom, izrađena od materijala loše kvalitete, trebala bi probuditi vaše sumnje već u fazi kupnje.

 

Koliko košta takva fotelja?

 

Prosječna cijena viseće fotelje ovisi o obliku sjedala i materijalima od kojih je izrađena. Najjeftinije su brazilske viseće fotelje izrađene od materijala ili pletene od špage. Najskuplje su pune fotelje s konturiranim sjedalom ili one u obliku mjehurića – cijena takvih vrtnih stolica može stvoriti vrtoglavice.

 

Kupujemo viseću fotelju! Evo 5 najvažnijih karakteristika proizvoda!

 

Najbolja viseća stolica je ona koja se savršeno uklapa u dizajn interijera ili otvoreni prostor i ispunjava sva očekivanja korisnika. Viseće fotelje razlikuju se po:

·         obliku,

·         boji,

·         materijalu,

·         izradi

·         i načinu pričvršćivanja.

Ako se pitate koju viseću fotelju odabrati, uzmite u obzir ove parametre.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!