locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Viva Magenta - boja godine 2023.

Objavljeno: 2023-01-19 08:51:15
Kategorija: Blog

Boja godine 2023. je odabrana! Američki institut PANTONE objavio je boju koja će dominirati ovom sezonom. Ako vas, kao i nas, zanima moda i želite se odlučiti za najnovije trendove u svom stambenom prostoru, svakako provjerite izbor PANTONE-a. Koja je boja odabrana za boju godine za 2023.? To je Viva Magenta, lijepa, intenzivna nijansa inspirirana crvenom bojom košenila.

Pulsirajuća boja koja će oživjeti dizajn interijera i dati im jedinstven karakter. Pogledajte kako urediti interijere s ovom bojom, kako je kombinirati s drugim bojama i u kojem obliku se ova nijansa može pojaviti kod vas.

 

 

Viva Magenta boja godine 2023.
 

Institut PANTONE već više od dvadeset godina postavlja trendove u kolorističkoj modi. Svake godine najavljuje se nova boja, kojoj se u određenoj sezoni posvećuje pozornost. Godine 2022. vladala je mirna, nostalgična nijansa plave boje s primjesom ljubičaste – Veri Peri. Ove se godine Institut PANTONE odlučio za odvažniju nijansu.

Osim što je odrješita, intenzivna boja, Viva Magenta je jednako tako zanimljiva i poticajna. Pripada obitelji crvenih boja i inspirirana je crvenom košenila, koja je jedna od najjačih prirodnih boja poznatih ljudima.

 

Zanimljivost!

 

Košenil dolazi iz obitelji prirodnih boja, a dobiva se od insekata (između ostalog i od poljske košenile). To je jedno od najstarijih poznatih bojila. Ova je boja još u drevnim vremenima korištena za bojanje tkanina, slikanje ili ukrašavanje predmeta za svakodnevnu upotrebu.

Trenutno se košenil koristi za bojanje hrane (npr. želea ili jogurta), u farmaciji i za proizvodnju kozmetike. Još uvijek je u upotrebi za bojanje tkanina i rukotvorina.

 

Živahna i neustrašiva boja, inspirirana prirodom, Viva Magenta najavljuje nam da će u fokusu PANTONE-a sljedeće sezone biti slobodna, prirodna i jako energična rješenja. U boji Viva Magenta uređivat će se interijeri koji trebaju poticati, stimulirati dobro raspoloženje i pobuđivati naše unutarnje snage.

Boja 2023. godine PANTONE - 18 1750 Viva Magenta – ima prirodno podrijetlo. To je nijansa ukorijenjena u prirodi. U eri tehnologije sve više težimo posezati za prirodnim rješenjima, tražimo nešto što će nas približiti prirodi. Interijeri u nijansi Viva Magenta svakako će nam u tome pomoći!

 

 

Boja godine 2023. - neobična Viva Magenta
 

Viva Magenta spada u obitelj crvene boje, a u svojoj jedinstvenosti ona je istovremeno ekspresija toplih i hladnih nijansi. Stoga možemo reći da je univerzalna boja, koja se lako kombinira u interijeru, bilo da je uvodimo kao dominantnu ili kao atraktivan dodatak ili detalj.

Boja godine 2023 Viva Magenta je intenzivna, duboka crvena, koja s jedne strane dodiruje nježnu, romantičnu ružičastu, a s druge strane izražajnu bordo boju. Viva Magenta potiče unutarnju snagu i asocira na okrepljujuću, iskonsku materiju. Po mnogočemu je ovo vrlo inovativan i hrabar izbor.

 

Američki Institut PANTONE
 

Od 2000. godine Institut PANTONE postavlja kolorističkoj trendove. Izbor boje godine diktiran je ne samo brzim promjenama mode i prolaznih trendova, već i društvenim promjenama. Izbor boje trebao bi nadahnjivati dizajnere interijera i vlasnike stambenih prostora na promjene, poticati ih i buditi optimizam (kao u slučaju Viva Magente).

Odabir boje godine kompliciran je proces, koji je rezultat duge analize promjenjivih trendova. Potpredsjednica PANTONE-a Laurie Pressman ističe da je Viva Magenta ekspresija novog impulsa snage, koja priziva snagu prirode u naš stambeni prostor. Iz nje možemo crpiti inspiraciju, pogotovo kada nam je pojačano potrebna hrabrost i osvježenje.

 

 

Viva Magenta u uređenju interijera
 

Boja Viva Magenta je boja 2023. godine! U nadolazećoj sezoni izbor Instituta PANTONE učinit da će da u stanovima i kućama zavlada osvježenje, entuzijazam i povratak prirodnim motivima.

Viva Magenta je odvažna i intenzivna boja, stoga je uređenje enterijera u toj boji izazov, ali vam također omogućuje da se izrazite i okušate svoje snage u dizajnu. Boja 2023. godine Viva Magenta može se pojaviti u interijerima na nekoliko različitih načina.

Mnogi boju godine odabiru kao vodeći motiv, ali se vrlo intenzivna nijansa, poput Viva Magenta, može pojaviti i u dodacima i u takvom izdanju izgledat će sjajno.

 

Odvažni interijeri i boja 2023. godine Viva Magenta
 

Viva Magenta je intenzivna i vrlo ekspresivna boja. Trebala bi nam pomoći da osnažimo svoje unutarnje resurse i pomoći da sadašnji trenutak našeg života postane odvažniji i energičniji. Viva Magenta u interijerima može postati lajtmotiv.

Bojanje zidova najlakši je način za uvođenje ove boje. Međutim, dobro je imati na umu kako je boja godine PANTONE 18 1750 Viva Magenta vrlo intenzivna boja pa s njom u interijeru treba biti odmjeren. Bojanje svih zidova u Viva Magentu boju bit će najvjerojatnije loša ideja, ali uvođenje ove boje na jedan zid može se ispostaviti kao pun pogodak.

Isto tako, dobra ideja bit će uvođenje ove moćne boje preko namještaja. Moderan kauč u boji Viva Magenta zasigurno će postati jedinstveni komad u vašem prostoru. Boja godine na vašim presvlakama oduševit će svako oko i oživjeti svaki dnevni boravak.

 

 

Nježni dodaci Viva Magenta
 

Ne vole svi odvažna rješenja, no ako vas boja 2023. ipak osvoji, isplati se dati joj priliku i uvesti je u svoj interijer. To se može učiniti i na delikatan način – dodavanjem odgovarajućih dodataka za uređenje prostora.

Viva Magenta savršeno će izgledati u obliku tekstila. Deke, jastuci i zavjese u ovoj intenzivnoj, odvažnoj nijansi zasigurno će oživjeti dnevni boravak, spavaću sobu ili druge prostore, a neće previše dominirati prostorom.

Viva Magenta se u interijeru može pojaviti u obliku vaza, lonaca ili grafika. Nježni motivi u ovoj boji cjelokupni će aranžman učinit zanimljivijim.

Mnogo je lakše izaranžirati moderan interijer pomoću dodataka, a pritom ne potrošiti bogatstvo na preuređenje i skupe promjene. Postavljanje odgovarajućih ukrasa i tekstila brz je i zanimljiv način mijenjanja interijera.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!