locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vodič kroz Emmezeta madrace

Objavljeno: 2020-02-12 14:26:07
Kategorija: Blog

Svaki Emmezeta madrac pružit će vam dugotrajnu kvalitetu po najpovoljnijim cijenama – jer mi vjerujemo da kvaliteta ne mora biti skupa. U našim dućanima nudimo vam madrace koje za nas proizvode renomirani proizvođači, a prema idejama naših stručnjaka i potrebama i željama naših kupaca. Ako usporedite svojstva, materijale i način izrade s usporedivim madracima na tržištu, uočit ćete bitno nižu cijenu za istu razinu kvalitete.

Tržište nas zasipa golemom količinom informacija o madracima, vrstama, brandovima, i ponekad je teško snaći se i odabrati adekvatan madrac za sebe.

Stoga smo u ovom blog-postu odlučili na pristupačan i jednostavan način objasniti što su glavne odlike madraca i kako ih kupovati. Nadamo se da će vam tekst biti koristan.

 

Emmezeta madraci – opružni i od pjene

 

Prema glavnom dijelu madraca – jezgri – madrace dijelimo u opružne madrace i madrace od pjene.

Opružni madrac sastoji se od opruga u jezgri madraca, i slojeva tekstila koji mu daju čvrstoću, udobnost i željenu mekoću. Između opruga u jezgri madraca zrak može slobodno cirkulirati, pa je madrac ugodno svjež cijele noći. Zato ako vam je noću često vruće - svakako izaberite ovaj tip madraca.

Jezgra sastavljena od velikih metalnih opruga, kao u onim madracima koje su imali naši roditelji ili djedovi i bake, zove se bonell jezgra. Ovaj old-timer od madraca itekako ima puno za ponuditi mlađim generacijama! Prozračan i pouzdan madrac dopast će se mnogim spavačima novih generacija.

Novije generacije madraca razvile su tzv. đepićastu jezgru. To je niz malih opruga obučenih u tekstilnu navlaku, što im omogućava da se kreću neovisno jedna od druge. U prijevodu - ako vaš partner ima burne snove i puno se vrti po krevetu, džepičasta jezgra zadržava kretanje na njegovoj strani, dok vaša ostaje mirna.

Madraci od pjene ugodni su ljudima koji vole toplinu i mekoću. Memory pjene posebno su ugodne jer se pod utjecajem topline prilagode spavačevu tijelu, podupiruće svaki dio tijela. Neki madraci od pjene izliveni su u više zona, prilagođenih obliku i građi sedam zona našeg tijela, dok drugi imaju i masažni profil.

Zahvaljujući kombinaciji opružnog madraca i gornjeg sloja od pjene možete dobiti najbolje od obje vrste madraca.

Naš madrac Black edition No2 jako je popularan - odlična je kombinacija masažne pjene i mini džepićaste jezgre, kvalitetnih antibakterijskih i antialergijskih materijala, koji vam nudi najbolja svojstva oba tipa madraca - dobar oslonac, stabilnost džepićaste jezgre i ugodnu mekoću pjene.

 

Tvrd, srednje tvrd ili ugodno mek madrac?

 

Madraci su nerijetko sastavljeni od više vrsta pjene, kombinacija opružne jezgre i pjena, pa svaki od njih ima jedinstvenu kombinaciju mekoće i čvrstoće oslonca.

Iako postoje skale tvrdoće i gustoće madraca, naš je savjet da pri procjeni ugodnosti, mekoće i podrške madraca vašem tijelu najviše vjerujete – sebi! U našim salonima slobodno lezite desetak minuta na odabrani madrac, isprobajte različite položaje spavanje i odmaranja. Kao što prilikom kupnje auta idete na probnu vožnju, tako je i prilikom kupnje madraca potrebno madrac temeljito isprobati.

Emmezeta madraci - provjereno najbolji omjer visoke kvalitete i povoljnih cijena.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!