locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vodič za kupnju televizora

Objavljeno: 2023-02-16 12:33:45
Kategorija: Blog

 

Najviše korišten uređaj u kućanstvu zaslužuje kvalitetno odrađenu kupnju i određeni budžet. Ovo je dugoročna investicija za cijelu obitelj.

 

 

Prvi parametar veličina


Kod odabira veličine ekrana treba uzeti u obzir udaljenost od sjedećih mjesta u dnevnoj sobi. Za 3 do 4 metra daljine najbolje je odabrati televizor s ekranom od 48 do 55 inča ili 65 inča ako imate veći budžet na raspolaganju. Najčešći izbor su modeli od 55 inča (140 cm) jer taj model daje najbolji omjer cijene i veličine televizora.

 

Drugi parametar razlučivost


Ako danas idete u kupnju novog televizora, 4K je preporučena kvaliteta slike koju želite imati i standard koji se uglavnom nudi. HD Ready (1280 x 720p) minimalna je kvaliteta slike, slijedi ju Full HD
(1920 x 1080p) i zatim 4K Ultra HD (3840 x 2160p), a najbolja kvaliteta koja se nudi na tržištu jest razlučivost od 8K Ultra HD (7680 x 4320p) koja je predviđena za raskošnije budžete.

 

Treći parametar tehnologija zaslona – Pitanje je kupiti LED ILI OLED?


Suvremene tehnologije zaslona nastoje ukloniti i najmanje vidljive nedostatke. Kvaliteta ekrana mjeri se prvenstveno po njegovoj mogućnosti reprodukcije crne boje. OLED televizori po tom pitanju nemaju konkurenciju. OLED-i su bolji po pitanju kontrasta, oštrine slike i pružaju bolji doživljaj gledanja od LED TV-a. Visoki standard reprodukcije boja i kontrasta posebno će cijeniti ljubitelji sportskih programa i akcijskih filmova za koje je ovakav model stvoren. Još je jedna prednost OLED TV-a što imaju izuzetno tanak dizajn dok LED televizori koriste pozadinsko osvjetljenje koje utječe na debljinu zaslona i kvalitetu slike.

 

Sony XR55X90KAEP Ultra HD LED TV

 

Ekran: 139cm
Rezolucija: 3840×2160p, Ultra HD
Google Smart TV
PVR snimanje
DVB-T2/C/S2 HEVC
Energetska klasa: G 
DTS digital surround
4xhdmi, 2xusb, lan
Wi-Fi, bluetooth, CI-slot

 

1.449,99 € (10.924,95 kn)

TCL 58P635 Ultra HD LED TV

 

Ekran: 146cm
Rezolucija: 3840×2160p
Ultra HD
Android Google TV
DVB-T2/C/S2 HEVC
Energetska klasa: E
3xhdmi, 2xusb, lan, Wi-Fi
bluetooth

 

 

529,99 € (3.993,21 kn)

Samsung QE75Q60BAUXXH Ultra HD QLED TV

Ekran: 189cm
Rezolucija: 3840×2160p , Ultra HD
mega kontrast
Smart TV
usb PVR snimanje
Dolby Digital
DVB-T2/C/S2, HEVC
Energetska klasa: E
3xhdmi, 2xusb, Wi-Fi
CI-slot, lan, optical, bluetooth

 

1.399,99 € (10.548,22 kn)

 

Vodič za kupnju televizora

 

Danas gotovo nema kućanstva koje nije opremljeno televizorom. Najpopularniji elektronički uređaj na svijetu zabavlja ukućane svaki dan i zato je prije kupnje ključno informirati se o osnovnim karakteristikama, razlikama i mogućnostima koje danas televizori nude.

 

TV stalak ili nosač?                    


Kupujete li novi televizor, trebate razmisliti i o njegovoj poziciji u prostoru. Novi tanki dizajn televizora omogućuje njihovu montažu na zid. Ovo je opcija koju svakako trebate uzeti u obzir imate li malu djecu ili kućne ljubimce, ali nemojte zaboraviti na žice i kabele koje ćete trebati spretno sakriti kako cijeli zid ne bi izgledao neuredno.

TV stalak možda je jednostavnije rješenje jer ostavlja praktičan pristup priključcima i može dobro doći za audio-video uređaje, igraće konzole ili pohranu drugih stvari. Kod odabira TV stalka pazite na njegovu visinu, širinu i funkcionalnost. Stalak može imati otvorene ili zatvorene police i ladice. Otvorene police mogu djelovati prozračnije, ali ako imate puno stvari, zatvorene police i ladice ostavit će dojam urednosti u prostoriji. Još jedna vrlo važna stvar pri kupnji TV stalka jest nosivost. Provjerite nosivost odabranog modela i usporedite s televizorom koji ste kupili.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!