locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vodite računa o zdravom snu! Odaberite nadmadrac za dodatnu udobnost!

Objavljeno: 2022-07-20 14:13:16
Kategorija: Blog

 

Zdrav san je osobito važna stvar – pravilan san osigurat će vam potpuni odmor, obnovu energije i učiniti da svako jutro ustanete odmorni i spremni za sve što sljedeći dan donosi. Dobar san osiguravaju prvenstveno: udoban madrac i stabilan okvir kreveta. Međutim, madrac ima svoj vijek trajanja i često s vremenom gubi najbolja svojstva, a kupnja novoga i zamjena staroga uzrokuje glavobolje. U takvim situacijama u pomoć uskaču nadmadraci.

 

 

Što je točno nadmadrac?

 

Nadmadrac je proizvod koji izgleda kao vrlo tanak madrac. Primarna mu je uloga da osigura poravnanje površine za spavanje, a zahvaljujući odgovarajućoj tvrdoći ili mekoći, u skladu s time također je u stanju promijeniti karakteristike glavnog madraca.

Obično je nadmadrac izrađen od termoelastične pjene ili lateks pjene, a koristi se i visoko elastična pjena. Pruža veću udobnost spavanja. Dobro odabran nadmadrac izjednačava površinu za spavanje i pretvara neudoban krevet u udobnu zonu spavanja.

Prednost je njihova niska cijena i sposobnost brze promjene karakteristika glavnog madraca.

Nadmadraci su izvrsno rješenje za neugodne kauče na razvlačenje, kutne garniture ili sofe. Tapecirani namještaj s vremenom može postati manje udoban, pogotovo kada spavate na njemu svaki dan. U takvim situacijama spas u zadnji čas su upravo nadmadraci. Pružaju veću udobnost prilikom spavanja i praktičnost noćnog odmora. Svakako je vrijedno razmotriti ideju kupnje ako ste vlasnik stanova i apartmana koje iznajmljujete. Nećete trebati previše ulagati u opremu, a dobit ćete ugodno mjesto za spavanje.

 

 

Kada se koristi tvrdi nadmadrac?

 

Nadmadrac tvrde površine je proizvod koji se polaže na glavni madrac kako bi se ne samo izravnala površina za spavanje, već i povećala tvrdoća. Madraci s vremenom mogu izgubiti na tvrdoći pa ćete polaganjem nadmadraca pomoći da se ta svojstva vrate i ponovno učine san ugodnim.

Nadmadrac od termoelastične ili visoko elastične pjene može učinkovito povećati tvrdoću davno kupljenog madraca. Umjesto da kupujete novi madrac, brzo i po mnogo jeftinijoj cijeni, vratit ćete primarnu udobnost.

 

 

Kada se koristi mekani nadmadrac?

 

Poput slučaja povećanja tvrdoće, nadmadrac se također može koristiti kako biste povećali mekoću. Pretvrdi madrac ne odgovara svima pa će kupnja nadmadraca biti kvalitetno rješenje tog problema. Zahvaljujući pravilno odabranom nadmadracu, san će biti ugodniji.

Nadmadrac položen na tvrdu površinu madraca učinit će ga prikladnijim za potrebe osobe koja spava. Ovo je idealno rješenje posebno za djecu kada im je madrac pretvrd, iz razloga što kasnije premekani madraci mogu biti neudobni za stariju djecu, ali i odrasle.

 

 

Kako nadmadrac poboljšava udobnost spavanja?

 

Nadmadraci pružaju visoku udobnost odmora ne samo kada mijenjaju tvrdoću ili mekoću madraca. Podešavanje mjesta za spavanje zahvaljujući nadmadracima također znači izravnavanje površine za spavanje. Izravnavajući nadmadraci izrađeni su od termoelastične ili lateks pjenene i ne moraju biti debeli, a polažu se na osnovni madrac. Zahvaljujući tome, takav uklonjivi element u obliku nadmadraca pružit će čvršću potporu kralježnici i tijelu.

 

 

Zašto bi alergičari trebali koristiti nadmadrac?

 

Nadmadrac trebaju koristiti i ljudi koji imaju probleme s alergijama. Dobro odabran model nadmadraca učinit će udobnost spavanja većom u slučaju alergičara. Izvrsno rješenje bit će model koji je izrađen od hipoalergenskih vlakana zahvaljujući kojem površinski madraci neće akumulirati alergene na svojoj površini, a što će i značajno ograničiti razvoj grinja.

Zahvaljujući nadmadracima, lakše je voditi brigu o higijeni spavanja. Tanki nadmadraci od termoelastičke pjene, poliuretanske pjene ili visoko elastične pjene stoga su vrlo praktični proizvodi. Njihova antialergična svojstva osigurat će visoku udobnost spavanja za osobe koje pate od alergija.

Pri kupnji antialergijskog nadmadraca posebno je važno odabrati pravu veličinu madraca tako da pokriva cijeli osnovni madrac. To će pružiti stabilnu potporu tijelu, na taj ćete način osigurati visoku udobnost bez brige da će vam spavanje pokvariti curenje iz nosa ili otežano disanje.

 

 

Kako odabrati dobar nadmadrac?

 

Ako osjećate da vam je stari madrac pretvrd, uložite u vrhunski nadmadrac koji će riješiti taj problem. Isto vrijedi i ako vaš madrac nije dovoljno mekan - za ugodan san dobro je kupiti madrac meke površine.

Prilikom kupnje madraca ne zaboravite odabrati nadmadrac prave duljine i širine. Najbolje je odabrati nadmadrac veličine osnovnog madraca koji već imate. Zahvaljujući tome, bit će lakše odabrati pravi proizvod prilagođen individualnim potrebama.

Zanimljivi proizvodi u kategoriji nadmadraca zasigurno će biti oni od memorijske pjene, koji se savršeno prilagođavaju obliku tijela i pružaju visoku udobnost noćnog odmora.

Uklonjive navlake za madrace i nadmadrace, kao i sami nadmadraci značajno će poboljšati udobnost sna, osobito u situacijama kada ne želite potrošiti mnogo novca na nove proizvode. Stoga je idealna opcija i u iznajmljenom stanu, gdje krevet koji imate možda nije baš najudobniji i želite ga prilagoditi vašim potrebama.

Visokokvalitetni proizvodi bit će izdržljiviji, pa je vrijedno odabrati proizvode provjerenih tvrtki.

 

 

Koji su nadmadraci dostupni?

 

U našoj internetskoj trgovini možete kupiti vrhunske nadmadrace odgovarajuće veličine i tvrdoće ili mekoće ovisno o osobnim željama i potrebama. Pravilno odabran nadmadrac koji možete maknuti ili staviti kada vam je potreban, jamstvo je udobnog spavanja, a time i – odlična opcija za stari madrac ili neugodan kauč na razvlačenje.

Ponude uključuju proizvode koji su također prilagođeni potrebama alergičara. Antialergijski nadmadraci pružaju visoku udobnost odmora. Svakako je vrijedno razmotriti ovo rješenje čim primijetite da vam krevet odnosno madrac postaje neudoban i neugodan.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!