locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtna drvena ograda - zaštita i ukras vrta

Objavljeno: 2022-07-13 10:51:01
Kategorija: Blog

 

Dijeljenje prostora je korisno, omogućuje vam stvaranje manjih interijera. Koristi se ne samo unutar zgrada, već i vani, u vrtnim interijerima ili u javnim prostorima. Podjela prostora može se napraviti ma razne načine, a jedan od popularnih načina je korištenje vrtne ograde.

 

Kako izgledaju drvene vrtne ograde?


Drvene vrtne ograde su elementi koji su najčešće izrađeni od prirodnog drva. Ovi visoki zidovi često su dodatno ukrašeni i imaju zanimljive oblike. Njihov prirodni izgled oduševljava. Od drvenih elemenata često se stvaraju čitave ograde, a pojedinačni elementi ograda mogu se koristiti za podjelu prostora u vrtu.

Najčešće se izrađuju od borovog drva. Ovaj jeftini materijal je jednostavan za obradu i lako dostupan, tako da se ovakve ograde mogu izraditi brzo i prilično su jeftine. Među popularnim proizvodima nalaze se oblikom jednostavne, dekorativne i ukrasne ograde od drveta.

U ponudi naše trgovine možete pronaći mrežaste i pune modele ograda za vrt. To su visokokvalitetni proizvodi izrađeni s pažnjom, zahvaljujući čemu se odlikuju izdržljivošću i trajnošću. Ogradu možete sami obojati, zahvaljujući čemu ćete naglasiti njezinu prirodnu nijansu i uzorak prirodnog drva. Također možete koristiti bajc i dati drvu drugu nijansu ili obojiti u boju po vašem izboru.

Prilikom postavljanja drvenih elemenata sjetite se sustavne impregnacije za zaštitu drva. Zahvaljujući tome, vrtna ograda će biti izdržljiva i služit će vam dugi niz godina.

 

Gdje se koriste drvene ograde?
 

Drvena ograda prvenstveno se koristi da biste ogradili parcelu. Vrt dobiva na značenju kada je ograđen s drvenim elementima. Visoka, čvrsta i izdržljiva ograda od drveta bit će opcija za dugi niz godina. Među proizvodima u našoj ponudi vrlo je popularan zbog niske cijene te visoke kvalitete i trajnosti.

Drveni elementi ograde mogu se kupiti i kao puni modeli. Zahvaljujući tome, drvena ograda je izvrsna zaštita od pogleda ljudi koji prolaze ulicom ili od pogleda znatiželjnih susjeda. Visoka ograda može savršeno zaštititi parcelu, pružiti intimnost i privatnost članovima kućanstva. Također će biti izvrsna zaštita od uljeza.

Atraktivne ograde od drvenih elemenata vrlo su praktični proizvodi, koristi se ne samo kao ograda, već i kao zaštita. Pomoću njih također možete podijeliti prostor i ograditi vrtne interijere. Proizvodi će biti izvrsni za restorane na otvorenom, jer će odvojiti stolove jedne od drugih. Također je dobro znati o njihovoj ulozi na terasama i balkonima - uz pomoć drvenih elemenata ograda lako je stvoriti praktičnu zaštitu.

 

 

Kako podijeliti prostor u privatnim vrtovima?
 

Elementi drvene ograde su idealan proizvod za dijeljenje prostora. Vrtni interijeri savršeno se mogu odvojiti pomoću njih. Podjela prostora u vrtu pomoću drvenih elemenata bit će mnogo ljepša nego s mrežastom ogradom. Prirodno drvo uvijek se uklapa u vrtne interijere bez obzira na to koji se vrtni stil koristi.

Podjela prostora uz pomoć drvenih elemenata ograde omogućit će vam stvaranje skrovitih kutova i romantičnih interijera. To je posebno važno za francuske, engleske, provansalske i romantične vrtove. Ograda od drva može se lakirati ili obojiti u željenu boju, zahvaljujući čemu će se elementi lijepo uklopiti u konkretni aranžman.

Ograde sa zanimljivim uzorcima pomoći će naglasiti karakter određenog aranžmana. Za moderne vrtove odaberite jednostavne, ali elegantne elemente drvene ograde. U klasičnijim interijerima, bolje će pristajati oni modeli elemenata koji su  izrađeni na dekorativniji način.

 

Kako funkcioniraju elementi drvene ograde na terasama  kafića?


Popularne kategorije ograda od drveta također se koriste na terasama kafića. Na takvim mjestima ograde odvajaju stolove jedan od drugog, zahvaljujući kojima se gosti osjećaju mnogo bolje i opuštenije u vrtu restorana ili kafića. Također omogućuje da se smanji udaljenost između stolova, odnosno da se uštedi prostor i smjesti više mjesta za goste.

Elementi ograde takvim terasama mogu dati karakter restorana. Vrijedno je odabrati modele koji će naglasiti vodeći motiv prostora, zahvaljujući kojemu će sam proizvod naglasiti kojemu lokalu pripadaju koja mjesta. Potrebno je razmisliti o postavljanju logotipa ugostiteljskog prostora.

U ovom slučaju dobro je koristiti biljke kako bi nadopunili aranžman i učinili njegov izgled ugodnijim. Možete se odlučiti za sezonske biljke u teglama ili čak one egzotične. Ažurna ograda, pak, idealna je potpora za biljke penjačice. Dobro je ispod ograde staviti teglu sa zemljom i posijati u njega jednogodišnje biljke penjačice, na primjer - kobea, mirisni grašak ili nasturtium. Boje cvijeća raznih vrsta i sorti lako je odabrati kako bi odgovarale vodećim bojama restorana i tako još bolje naglasiti karakter restorana.

 

 

Što je s ogradom na balkonu?


Ograda od drvenih elemenata također je izvrstan način da zaštitite balkon od očiju stranih osoba. Elemente treba postaviti tako da pokrije balkon s desne i lijeve strane, osiguravajući pogled ravno naprijed. Zahvaljujući tome, također ćete si pružiti hlad i zaštitu od kiše i vjetra.

Drvene ograde za balkon donijet će notu idile i mira u urbanu džunglu. Ljepota proizvoda oduševit će i kada ga polakirate, ostavljajući prirodni uzorak i boju drva, pa i onda kada ga obojite u željenu boju. Popularno je bojanje drvenih elemenata u bijelo - bijela boja je univerzalna i vrlo je lako uklopiti je u različite aranžmane.

Za balkon možete odabrati pune ili ažurne modele ograde. Odgovarajući oblik proizvoda pomoći će vam da stvorite zanimljiv aranžman. Želite li se više odvojiti od svojih susjeda? Postavite punu ogradu. Čvrsta konstrukcija savršeno će zaštititi članove kućanstva od pogleda znatiželjnih očiju. Ažurne ograde su, pak, modeli koji su savršeni kao potpora za biljke penjačice, što će biti značajna atrakcija balkonskog uređenja. Ispod ograde postavite posude s zemljom - dobro je da su izrađene od istog drva i obojene isto kao i ograda.

U našem web shopu pronaći ćete atraktivne elemente drvene ograde koji će vam omogućiti stvaranje zanimljivog balkonskog aranžmana. Nudimo i ažurne i pune modele pomoću kojih lako možete stvoriti atraktivne aranžmane.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu ograda? Pogledajte ponudu naše grupacije u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Mađarskoj.

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!