locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtne klupe za ugodan odmor u vlastitom vrtu!

Objavljeno: 2022-02-18 16:09:57
Kategorija: Blog

 

Topli, proljetni i ljetni dani potiču vas da se opustite na svježem zraku. Donosi se odluka o odlasku na odmor, odlasku na izlet izvan grada ili korištenju udobnosti vlastitog vrta. Privatni vrt pruža slobodu i intimnost, a savršeno odgovara potrebama vlasnika – zato se u njemu savršeno odmara. Da bi odmor bio potpuno udoban, trebalo bi kupiti vrtni namještaj, uključujući vrtne klupe. Pogledajte najpopularnije modele i za koje se dobro odlučiti.

 

Udobna vrtna klupa – savršen odmor u udobnosti vašeg vrta

 

Vrtne klupe su široka sjedala koja podsjećaju na parkove, trgove i vrtove na selu. Ovaj ugodan, udoban i vrlo elegantan namještaj često se postavlja u klasične vrtove, ali zbog svoje funkcionalnosti sve više i u moderne aranžmane zelenih površina. Klupe za vrt su praktične, mogu primiti više od jedne osobe, a njihova konstrukcija omogućuje odmor u sjedećem položaju, a često i u ležećem ili polu-ležećem položaju. Ovaj vrtni namještaj često je dio zanimljivih vrtnih setova, osim klupa, uključuju i vrtne stolove i vrtne stolice. Najčešće se, međutim, osobito na javnim površinama, vrtne klupe postavljaju kao neovisni elementi.

 

Vrtne klupe prilagođene vašim željama

 

Vrtna klupa je vrlo zanimljiv i koristan komad namještaja. Interes za klupe uzrokovao je da su stvoreni mnogi različiti modeli klupa. Prilikom odabira vrtne klupe, prije svega, obratite pozornost na materijal od kojega je izrađena.

 

Čvrste drvene vrtne klupe

 

Jedan od najpopularnijih izbora naših kupaca su drvene klupe. Drvene klupe mogu biti izrađene od različitih vrsta drva - kako autohtonih vrsta (smreka, ariš, hrast) tako i egzotičnog drva (tikovina). Pravo drvo imat će zanimljiv uzorak zrna ili neobičnu boju - pa vrijedi razmisliti o izboru pravog materijala. Zapamtite da svako drvo treba pravilno zaštititi lakom i zaštitom za drvo tako da nepovoljni vremenski uvjeti ne bi iskrivili drvo i uništili cijeli proizvod. Dobro zaštićeno drvo služit će vam dugi niz godina, zahvaljujući čemu će investicija biti uspješna drveni vrtni namještaj uvijek će oduševljavati svojim estetskim izgledom.

 

Vrtne klupe od metala

 

Klupe od lijevanog željeza rjeđe se postavljaju u privatnom vrtu i češće na javnim mjestima. Metalne klupe su izdržljive i vrlo čvrste. Kako bi se povećala udobnost sjedala i naslona, izrađene su od drvenih dasaka, koje se, ako je potrebno za obnovu klupe, lako uklone i zamijene novima. Kod metalnih vrtnih klupa češće se koriste metalni okviri i drvo za sjedala i naslone. Zahvaljujući tome, klupa je udobna i istodobno otporna na vanjske uvjete.

 

Jeftine plastične vrtne klupe

 

Plastične vrtne klupe izuzetno su jeftina opcija u vrtu i na terasi ili balkonu. Međutim, zbog svoje lakoće i niske trajnosti ne koriste se na javnim mjestima. Vrtna klupa od plastike nije toliko otporna na oštećenja i loše podnosi nepovoljne vremenske uvjete. Lako se čisti, pa je prljavu klupu dovoljno obrisati vlažnom krpom, a tvrdokorna prljavština uklonit će se blagim sredstvom za pranje.

 

Moderne vrtne klupe izrađene od umjetnog ratana

 

Vrtna klupa može biti izrađena i od moderne plastike – umjetnog ratana. Takve vrtne klupe su skuplji, ali vrlo praktičan izbor. Umjetni ratan je moderna plastika koja je proizvedena kako bi zamijenila prirodni ratan. Njegov uzorak i boje mogu se odnositi na ovaj materijal, ali sve su dostupnije otmjene boje namještaja od umjetnog ratana. Vrtna klupa izuzetno je čvrsta kao i izdržljiva opcija - materijal je otporan čak i na jaka mehanička oštećenja, nema problema s ostavljanjem namještaja vani ni u vrijeme nepogoda. Vrtni namještaj od umjetnog ratana može bez problema preživjeti zimu na otvorenom, a prije početka sezone dovoljno ga je oprati vlažnom, mekom krpom.

 

Odličan izbor za najzahtjevnije kupce

 

Vrtne klupe, drvene, plastične ili od umjetnog ratana udoban su namještaj koji vrijedi imati u svakom vrtu. Bit će korisne za provođenje slobodnog vremena ne samo tijekom praznika, već i za svaki dan. Drvena ili plastična klupa izgledat će lijepo u vrtnom prostoru, a pružiti će mjesto za opuštanje za više osoba. Može se kupiti sa ili bez naslona. Za one koji traže visoku razinu udobnosti, rukonasloni će biti velika prednost.

 

Vrtni jastuci za sjedalo otporni na vremenske uvjete

 

Da bi odmor na klupi bio što ugodniji, vrijedi uložiti u odgovarajući pribor. Provođenje slobodnog vremena u vrtu trebalo bi biti ugodno, pa stavite vrtne jastuke na klupu. Dobar izbor bit će takvi proizvodi koji će vam se jednostavno svidjeti. U našoj trgovini naći ćete jastuke različitih boja, uzoraka i veličina - s kojima će sjedala biti uistinu ugodna. Vrtni jastuci izrađeni su od materijala otpornih na vlagu, ali kako se ne bi prebrzo uništili, dobro ih je skinuti s klupa tijekom lošeg vremena.

 

Vrtni suncobrani za hlad

 

Intenzivno sunce i vrućina mogu biti ugodni, ali u prekomjernim količinama postaju neugodni. Onda tražite načine da se ohladite i sakrijete u hlad. Ne odustajte od opuštanja na klupama kada vani sja sunce – uložite u praktične suncobrane koji će vam osigurati hlad za vrijeme odmora.

 

Prekrasni vrtni aranžmani s klupama

 

Atraktivno uređen vrt u dvorištu omogućit će vam dodatan prostor za svakodnevni odmor. Posadite zanimljivo ukrasno drveće i grmlje te lijepo cvijeće. Postavljanje vrtnog namještaja također je važno - stavite ga u vrt tako da dobijete savršeno mjesto za opuštanje. U vrtovima odaberite skrovite kutove i tamo postavite klupe, stvorit ćete zanimljive kutke za odmor, čitanje knjige ili razgovor s prijateljima. Možete kupiti klupe za vrt od plastike, metala, umjetnog ratana ili drva. Klupe će biti dobar izbor za parkove, balkone i terase.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!