locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtne stolice od ratana

Objavljeno: 2022-01-27 10:00:36
Kategorija: Blog

 

Imate li prekrasan vrt, prostrani balkon ili terasu, ali vam nedostaje udoban namještaj za odmor i opuštanje? Kupite namještaj od ratana. Set namještaja od ratana uključuje elegantan kauč, udobne fotelje, a često i stolić za kavu i stolice. Vrtni namještaj od ratana je moderan, praktičan i izdržljiv. Imaju neutralnu i vrlo klasičnu boju. Zahvaljujući njima, stvorit ćete originalan aranžman i osvježiti unutrašnjost vrta. Ako trebate fotelje za odmor na terasi, set od tehnoratana savršeno će se uklopiti. Vrtne fotelje od ratana također su idealne za unutrašnjost ljetnikovca.

Pitate se ima li tehnorattan neke nedostatke? Pokušat ćemo pronaći odgovor na ovo pitanje.

 

Namještaj od ratana

 

Namještaj od ratana najbolje funkcionira na natkrivenim terasama i u zimskim vrtovima, u kombinaciji sa stolićem za kavu. Njihovi elegantni oblici, prirodan izgled i tople boje posljedica su materijala od kojeg su izrađeni. Ratan je potpuno prirodan materijal, proizveden od egzotične palme. Duga, elastična vlakna koriste se za izradu namještaja, koji, kada se pravilno zagrije parom, postaje fleksibilan i pogodan za oblikovanje, a istovremeno se ne lomi i ne puca. Nakon formiranja i sušenja zadržavaju svoj oblik i ne deformiraju se, što je njihova velika prednost.

Ukoliko se proizvodi od ratana koriste na otvorenom, noću ili kad pada kiša, sklonite ih pod krov. Nažalost, skloni su vlazi, kiši i visokoj sunčevoj svjetlosti. Zimi se pobrinite za njihovo skladištenje u suhoj i ne previše zagrijanoj prostoriji. Zbog visoke osjetljivosti namještaja od ratana, sve češće se koristi vrtni namještaj od tehnorattana  - jednako elegantan i mnogo otporniji na vremenske uvjete.

 

Rattan - materijal za fotelju

 

Kakve fotelje odabrati? Na što obratiti pažnju kod odabira stolice za vrt? Predlažemo. Idealna vrtna stolica je ona kojoj ne smetaju teški vremenski uvjeti, izrađene od izdržljivog materijala, udobne i lijepe. Ako razmišljate o kupnji fotelja od ratana, razmislite o tome gdje ćete ih koristiti. Ako će to biti natkrivena terasa ili balkon, možete sigurno odabrati ovu vrstu proizvoda. One će biti praktične za održavanje i korištenje. Nažalost, proizvod neće biti otporan na vanjske čimbenike, kao što su kiša ili vrućina.

 

Tehnorattan namještaj

 

Vrtni namještaj od tehnorattana - izrađen je od plastičnih vlakana ručno tkanih na metalnom okviru. Tehnorattan, je izdržljiv i ne zahtijeva komplicirane postupke njege. Vrtni set od tehnorattana kao i vrtne stolice od tehnorattana savršeno će izdržati i visoke temperature i vlagu.

Moći ćete ih koristiti u vrtu i na terasi. Zimi ih je najbolje pohraniti pod posebnim pokrovom ili u zatvorenom prostoru. Nažalost, one su također prilično skupe, zbog tehnike ručne proizvodnje.

Razlika između ratana i tehnorattana prvenstveno je trajnost proizvoda. Dakle, ako vam je stalo do funkcionalnosti i praktičnosti, odlučite se na proizvode od tehnorattana.

 

Vrste vrtnog namještaja

 

Rattan i tehnorattan nisu jedini materijal od kojeg se izrađuju vrtne stolice. Asortiman je zaista impresivan. Za koju vrstu materijala se odlučite treba ovisiti o dva čimbenika: funkcionalnosti i vašem ukusu. Ako možete posvetiti vrijeme redovitoj njezi i održavanju vrtnog namještaja i imate mogućnost pospremiti ih, možete odabrati fotelje od prirodnih materijala. Ako više volite manje zahtjevan set za terasu, kupite fotelje od tehnorattana, plastike ili aluminija. Mali prostor za pohranu trebao bi vas potaknuti da odaberete sklopive modele, koje u slučaju potrebe možete pospremiti i u kuću.

 

Drveni vrtni namještaj

 

Trenutno su najpopularniji drveni vrtni setovi. To mogu biti modeli izrađeni u cijelosti od drva ili setovi od čelika i drvenih dasaka. Ovaj drugi tip je stabilniji i čvršći. Drveni setovi u vrtu zahtijevaju redovito održavanje i njegu, a zimi ih treba pospremiti ili barem dobro zaštititi, npr. pokrovom. Iz tog razloga, mnogi se ljudi odlučuju za imitaciju drva od plastike.

 

Plastični vrtni namještaj

 

Vrtni namještaj od plastike možda ne zvuči baš dobro - jeftini uvozni setovi iz supermarketa nisu mu dali najbolju reputaciju. Međutim, morate znati da plastika nije jednaka plastici i da postoje tvrtke koje stvaraju čvrste proizvode. Prije donošenja odluke vrijedi pogledati oko sebe i istražiti tržište.

 

Namještaj od ratana, vrijedi li ga imati?

 

Da, ako cijenite jednostavnost korištenja i održavanja. Ne, ako tražite izdržljiv namještaj koji je otporan na kišu ili toplinu.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!