locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zanimljive ideje za sjenice i vrtne kuće. Pogledajte naše prijedloge za 2022. godinu!

Objavljeno: 2022-05-05 06:40:14
Kategorija: Blog

 

Vrtne kuće i sjenice najpopularniji su element vrtne arhitekture. One ukrašavaju interijere vrtova i vikendica, pa čak i svakog funkcionalnog, rekreacijskog prostora.

Vrtne sjenice nisu samo idealno mjesto za opuštanje i odmor, obiteljska okupljanja i zabave na otvorenom, taj prostor može se iskoristiti i za spremanje vrtne opreme, vrtnog namještaja i pribora kao što su roštilji, vrtne ljuljačke ili viseće mreže.

Vrtna sjenica jedan je od najomiljenijih trendova nadolazeće sezone. Da biste odabrali onu po vašoj mjeri provjerite što proizvođači nude.

 

Što je vrtna sjenica i kada je treba odabrati za uređenje vrta?

 

Suvremena vrtna sjenica element je vrtne arhitekture koja se sastoji od krova i laganih, ažurnih zidova. Smještena u vrtu kod kuće, postaje zona odmora, susreta s voljenima, mjesto za roštilj i opuštanje.

Karakteristična značajka svake sjenice je lagana konstrukcija. Vrlo često, sjenica je samo krov koji se temelji na četiri noge, štiteći od sunca i nježne ljetne kiše. Moderne sjenice koje služe i za ukrašavanje vrta, sve se češće razlikuju po izgledu od tradicionalnih vrtnih kuća i poprimaju arhitektonski sofisticirane oblike. One postaju dekorativni i dizajnerski element, a ne prostor za spremanje vrtne opreme kao što su kosilice, vrtni roštilji, vrtna ognjišta, kao i vrtni namještaj, ljuljačke i viseće mreže.

Vrtna arhitektura, uključujući vrtne kućice za odmor, kao i sjenice, elementi su dekoracije koji mogu promijeniti i preurediti unutrašnjost vrta.

 

Kada odabrati sjenicu za vrt

 

Zbog svog izgleda, vrtne sjenice su mjesto za odmor i opuštanje u vrtu, a ne mjesto za skladištenje. Kako biste stvorili nevjerojatan izgled vrta ili vikendice preporučamo ih postaviti. Odaberite vrtnu sjenicu ako želite urediti zonu opuštanja na moderan dizajnerski način. Možete odabrati gotovu vrtnu sjenicu ili je pokušati napraviti sami. Posebno popularni modeli su oni s ažurnim zidovima. Takva vrtna sjenica s lijepim i njegovanim biljkama, pruža predah od vrućine i intenzivnog sunca ljeti.

U nadolazećoj sezoni u vrtnim trgovinama naći ćete sjenice u obliku kvadrata, pravokutnika, kruga, kao i peterokuta ili šesterokuta. Svi su stvoreni za uređenje vrta u elegantnom stilu.

Vrtna sjenica je vrijedna pamćenja!

Ako se odlučite za "uradi sam" izradu vrtnog ukrasa, zapamtite da je, prije svega, najvažniji dizajn sjenice. Potrebne su kreativne ideje, a točna izmjera i projekt pomoći će vam da savršeno uskladite model sjenice s vrtnim stilom. Nudimo širok izbor modela sjenica, vrtnih kuća, kao i konstrukcija kao što su, vrtni paviljoni ili pergole.

Samostojeća sjenica postavljena u vrtu, ne samo da će postati mjesto za odmor, već će postati i najveći ukras i ponos vlasnika.

 

 

Što je vrtna kuća i gdje će najbolje funkcionirati

 

Vrtne kuće su nešto veće i masivnije konstrukcije koje su vrlo često jedan od najvažnijih elemenata opreme za vrt i parcele. Češće imaju oblik sličan običnoj kući, također daju mnogo veće mogućnosti aranžmana i funkcionalnosti. Vrtne kuće izrađene su od raznih materijala i možemo ih podijeliti na: drvene kuće, metalne vrtne kuće i  plastične vrtne kuće.  

One će vam pomoći da imate funkcionalan i dizajnerski vrt. Omogućuju da organizirate vrtnu zonu, pružajući idealan prostor gdje se mogu spremiti vrtlarske opreme i alati, kao i vrtni namještaj i igračke za djecu.

Vrtna kuća također je mjesto gdje možete organizirati obiteljsko druženje na otvorenom, dječji rođendan ili roštilj s prijateljima. Model opremljen dodatnom natkrivenom terasom pruža zaklon od intenzivnog sunca.

 

Nekoliko ideja za uređenje vrtne sjenice

 

Kao što smo ranije spomenuli, vrtne sjenice imaju mnogo prednosti, pružaju zaklon i mjesto za odmor, a one malo veće, korisne su za spremanje alata.

Predstavljamo neke ideje kako bi se vrtne sjenice mogle urediti.

Vrtne sjenice su toliko univerzalne da ih lako možete ukomponirati u uređenje vrta u modernom, glamur, retro ili Boho stilu. Ovisno o tome kakve ukrase i pribor odaberete, takav stil ćete dobiti.

 

Sjenica u retro stilu

 

Retro je stil koji se najčešće koristi za uređenje vrtova. Rustikalni vrt je izuzetno atmosferski i udoban. Elementi dekoracije, ukrasa, namještaja i pribora koji se pojavljuju u njemu uglavnom su izrađeni od drva, kamena i prirodnih materijala kao što su lan i pamuk. Drveni vrtni namještaj nije samo elegantan i iznimno atmosferski, već i vrlo funkcionalan i izdržljiv. Ako želite naglasiti retro stil u vrtu, za dekoraciju drvenog namještaja odaberite elegantne lanterne, makrame, udobne jastuke, pokrivače i dekice. Retro stil daje mnogo mogućnosti uređenja.

Sjenica u glamuroznom stilu

Glamur stil je raskoš, sjaj i neobičan dizajn. Ako želite urediti vrtnu sjenicu upravo u takvom stilu, za dekoraciju odaberite staklene, pozlaćene ili srebrne svijećnjake, prošivene jastuke, tapecirani vrtni namještaj, kristalne posude i vaze. Pravilna priprema i dekoracija ključ je uspjeha do nastanka ugodnog kutka za opuštanje u vrtu. Možete dobiti nevjerojatan izgled sjenice ukoliko postavite svjetla. Koristite ne samo vrtne svjetiljke, već i svijeće i lanterne. Tako uređena sjenica u glavnoj ulozi bit će najveći ukras vašeg vrta.

 

Klasična sjenica

 

Ažurne konstrukcije, od kojih su izrađene sjenice, dobro je ukrasiti živim cvijećem idealne će biti razne vrste penjačica, koje će učinkovito oplemeniti strukturu sjenice, stvarajući od nje zelenu oazu.

 

Zašto je vrijedno odabrati sjenicu za uređenje vrta?

 

Sjenica je svakako dobra ideja ako nam je u vrtu potrebno mjesto za ugodno opuštanje.  Njezin dekor prilagođen potrebama i ukusu vlasnika učinit će je bazom ugodnog odmora u vrtu. Izbor sjenica je stvarno velik, tako da svatko lako može pronaći model koji odgovara njihovim individualnim potrebama. Bez obzira na to odaberete li manji ili veći model, dobit ćete element arhitekture koji će zasigurno ukrasiti vrt i postati omiljeno mjesto za odmor svih članova kućanstva.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!