locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zanimljive jesenske dekoracije na komodi

Objavljeno: 2021-10-26 13:59:56
Kategorija: Blog

 

Jesen, koja stoji na pragu naših vrtova kako bi ih obojila najljepšim bojama, poziva nas da uberemo pune ruke  jedinstvenih darova prirode i od njih stvorimo dekoracije za komode, stolove, ormare i police. Bogatstvo materijala koje možemo naći u jesenskom vrtu zaista je impresivno. Zlatni suncokreti, crvene bobice, šareno lišće, mirisno voće i bilje, bundeve i šarmantne hortenzije, svi žele postati ukras interijera. Zanima vas koji ukrasi mogu biti izrađeni od ovih jesenskih čuda? Kako ukrasiti komodu u dnevnoj sobi i koje elemente odabrati za aranžman? Predlažemo da pogledate naše ideje! Ukrase za komodu možete napraviti sami, čega se mnogi dekorateri interijera ne bi posramili.

Vaša komoda je savršeno mjesto za jesenski aranžman, naglašavajući stil i dizajn namještaja i dodataka.

 

Dekoracija komode u dnevnom boravku u Provansi i rustikalni stil - koristite svježe cvijeće i mirisno bilje u svom domu

 

Od davnina, jedna od omiljenih metoda uređenja interijera, a to je izrada buketa od svježeg cvijeća i mirisnog bilja. Ova vrsta dekoracije posebno je cijenjena u interijerima uređenim  u rustikalnom i provansalskom stilu. Dekoracija komode od svježeg cvijeća i ljekovitog bilja donosi jesenski ugođaj u interijer. Mnogi od nas vole opuštanje u vrtu koje ne mora prestati onog trenutka kada uđete u kuću. Može trajati i unutar doma, šireći prekrasan miris jeseni. Komoda i na njoj postavljeni predmeti, dodaci i ukrasi postat će zvijezda dnevnog boravka, na čemu će vam zavidjeti svi.  Ako želite takvu dekoraciju, prošećite, i u parku, šumi na obližnjoj livadi ili u vrtu, potražite cvijeće koje možete koristiti za jesenski buket. Možete im dodati mirisno bilje, što će dodatno naglasiti karakter vašeg buketa. Koje cvijeće treba odabrati za jesenske bukete? Svakako, najljepše će biti ono najklasičnije, npr. hortenzije, suncokreti, dalije i sl. Zapamtite da provansalski interijer voli ljubičaste, pa je lavanda ili vrijesak odličan za njegovu dekoraciju. Za interijere uređene u rustikalnom stilu najbolje je koristiti razne cvjetove, šareno lišće i poljsko bilje.  Takav ukras stola u kuhinji, na dječjoj komodi, vitrini ili polici učinit će interijer ugodnim i idiličnim.

Zapamtite, ne radi se o tome da buket bude savršen. Trebao bi biti prvenstveno vaš i ukrasiti komad namještaja na kojem će stajati. Rad na njegovom nastajanju trebao bi postati užitak i opuštanje za vas. Komode za dnevni boravak,   komode za hodnik, pa čak i komode za spavaću sobu odlično su mjesto za predstavljanje vašeg privatnog umjetničkog djela.

 

Što staviti na klasičnu u dnevnoj sobi - ideja za jesenske voćne kompozicije

 

Jesen nije samo vrijeme cvijeća i šarenih listova, već je i razdoblje u kojem se pojavljuju mnogi zanimljivi plodovi, koje vrijedi koristiti kao ukras komode u dnevnoj sobi. Bundeve već dugo prednjače u ovom području. I nema razloga da se iznenadite njihovim oblicima i bojama, daju velike mogućnosti uređenja. Ukrasi od bundeve su jedinstveni, šareni i idilični. Naravno, bundeva nije jedina opcija za jesenske ukrase. Postoji mnogo darova jeseni koji mogu postati ukras komode. Važno je napomenuti crvene bobice, mirisnu smreku, dunju, šipak, šišarke te orašaste plodove. Što možeš od njih napraviti? Jedan od najzanimljivijih načina korištenja darova jeseni su bogati vijenci i buketi. Ova vrsta ukrasa je moderna i pojavljuje se čak i u glamuroznim interijerima.

Ako vam je potrebna pomoć i savjeti o tome kako poduzeti prve korake, lako možete pronaći videozapise s uputama na Internetu koji će vam pomoći da steknete praksu. Međutim, morate znati da su ručno izrađeni ukrasi dugotrajni. Jesenski ukras od voća i povrća savršen su dodatak interijerima.

 

Ukrasi za komodu u dnevnom boravku -ideje za boho i skandinavski stil

 

U mnogim supermarketima i vrtnim centrima na policama se pojavljuju dostojanstvene, ukrasne trave. Takve sušene biljke izvrsna su alternativa uređenju komode za dnevni boravak u skandinavskom ili u boho stilu. Dekoracije za uređenje namještaja trebate potražiti sami, tijekom šetnje livadom. U ovo doba godine nije teško pronaći lijepo cvatuća lišća i trave. Osušene će krasiti kuću dugo vremena. Za dizajn interijera možete koristiti različite vrste trava, kombinirajući ih u visoke vaze. Suhe trave idealan su ukras ne samo za dnevni boravak, već i za spavaću sobu, hodnik ili blagovaonicu. Dekoracija od suhih trava lijepo će pristajati u dnevni boravak i naglasiti njegov prirodni karakter. Zanimljive pomisli na jesensko cvijeće, suhe biljke i voće omogućuju potpunu transformaciju interijera. Korištenje ove vrste ukrasa učinit će da kuća miriše na prirodu i idilu. Komode uređene na ovaj način dobit će zanimljiv izgled, a vi ćete biti sigurni da nitko drugi neće imati isti ukras. Dakle, ako ne znate što staviti na komodu u jesen, upotrijebite jedan od naših prijedloga. Napravite ukras na kojem će vam svi zavidjeti.

 

Provjerene ideje za ukrašavanje komode

 

Prije nego što se počnete pripremati za stvaranje jesenske kompozicije za komodu, tražeći savršene ukrase i dodatke, razmislite o tome koji učinak želite postići na kraju. Ako želite da interijer dobije ugodnu atmosferu, miris jeseni i promijeni svoj trenutni izgled, korištenje jesenskih kompozicija bit će pun pogodak.  Ako ste minimalist, izbjegavate pretjerani sjaj i pitate se što staviti na komodu - koristite kompozicije od sušenih trava. Njihova klasična jednostavnost bit će savršen i kao dodatak minimalističkim dnevnim sobama.  Također razmislite o čišćenju, jednostavnost je sve što vam treba. Sigurno ćete brže ukloniti prašinu s komode na kojoj se nalazi vaza puna cvijeća ili kompozicija u košari nego između sitnica. 

Ono što stavite na komodu utjecat će ne samo na izgled interijera, već i na vašu dobrobit - a ipak je najbolje opustiti se u dnevnom boravku, koji zadovoljava oko i stavlja vas u ugodno raspoloženje. Zapamtite da je komoda odlično mjesto za postavljanje ukrasa, vrijedi je iskoristiti za jesenske kompozicije koje će te unijetu u svoj dom. Pratite nas za više ideja!

 

 Za više inspiracija posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!