locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zašto je dobro imati vrtni bazen

Objavljeno: 2022-02-25 11:18:51
Kategorija: Blog

 

Ljetni, vrući dani potiču vas da potražite načine da se ohladite. Ima li dovoljno vode u bazenu? Piju se hladna pića, koriste se klima uređaji ili se skriva u sjeni vrtnih suncobrana. Među popularnim načinima borbe s trajnom vrućinom našlo se kupanje u hladnoj, osvježavajućoj vodi bazena. Bazen u dvorištu omogućuje vam da se nosite s vrućinom, a osim toga je mjesto izvrsne zabave, pomaže u održavanju dobre kondicije i vitke figure. Vrtne bazene mogu koristiti svi, i djeca i odrasli. Vrtni bazeni jedna su, kao što znamo, od najpopularnijih ljetnih zabava posljednjih sezona.

 

Koje vrtne bazene možete uzeti u obzir?

 

Postoji mnogo modela vrtnih bazena, zahvaljujući odgovarajućem proizvodu moći ćete provesti ugodno vrijeme na svježem zraku. Tople sunčeve zrake, hladna voda i puno radosti glavne su prednosti bazena. Posebno ćete voljeti bazen u vrućim danima, kada će provođenje slobodnog vremena u osvježavajućoj vodi biti zaista ugodno rješenje.

 

Ekspanzijski bazen

 

Među bazenima, jedan od najpopularnijih modela su ekspanzijski bazeni. Prsten bazena na napuhavanje drži bazen u stabilnom položaju baš kao i voda koja širi bazen. U takvom vrtnom bazenu možete slobodno plivati, igrati se i opustiti, idealno je rješenje za cijelu obitelj. Ekspanzijski bazen popularan je zbog niske cijene i jednostavne instalacije.

 

Montažni bazeni

 

Jednako popularan bit će i bazen s metalnom konstrukcijom. Konstrukcija se temelji na metalnom ili aluminijskom okviru, što bazen čini stabilnim. Bazeni s okvirom mogu biti stvarno impresivne veličine, tako da pružaju odmor i omogućuju vam slobodno plivanje. Prednost bazena su različite veličine, zahvaljujući kojem će se bazeni s okvirom uklopiti čak i u mali vrt. to su i tzv montažni bazeni.

 

Bazeni na napuhavanje za djecu

Bazeni namijenjeni djeci obično su manji modeli na napuhavanje. Dječji bazeni su šareni i potiču na zabavu, idealno je mjesto za mlađu i nešto stariju djecu.  Bazeni na napuhavanje za najmlađe mogu se smjestiti čak i u mali prostor.

 

Vrtni jacuzzi

Posebna vrsta vrtnog bazena je vrtni jacuzzi. U svom vrtu možete postaviti takav bazen sa SPA hidromasažom, zahvaljujući kojem ćete dobiti savršen vrtni bazen za opuštanje i odmor. Jacuzzi možete koristiti i zimi.

 

Kako se dobro brinuti o vrtnom bazenu?

 

Vrtni bazeni odlično su mjesto za zabavu i opuštanje, pogodni su za svaki vrt, a vrijeme provedeno u hladnoj, osvježavajućoj vodi je način potpunog opuštanja.

Možete odabrati različite vrste bazena za sebe, s druge strane zapamtite da o svaki vrtnom bazenu treba dobro brinuti. Odgovarajuća kemija bazena bit će korisna. Također je dobro razmisliti o filter pumpi. Uz našu ponudu dobit ćete ne samo svoj vrtni bazen iz snova, već i odgovarajuće proizvode kao što su za održavanje spremnika i vode u dobrom stanju.

 

Koja će kemija za bazen biti najbolja?

Čak i mali vrtni bazeni na napuhavanje ili vrtni jacuzziji zahtijevaju pravilnu njegu vode. Najlakši način je korištenje kemije za bazen, zahvaljujući kojoj ćete se pobrinuti za vodu i osigurati sebi i drugim korisnicima odgovarajuće uvjete za kupanje. Zahvaljujući tome, udobno ćete i prije svega sigurno provesti vrijeme u hladnoj vodi uz zabavu, sport i odmor.

 

Preparati za održavanje odgovarajuće pH vrijednosti

 

Vrtni bazeni zahtijevat će odgovarajuću pH vrijednost vode. Takva voda bit će ugodnija za kupanje, neće iritirati kožu i oči, a smanjit će i vjerojatnost razvoja mikroorganizama i algi. Regulacija pH vrijednosti bazenske vode je važna, stoga koristite odgovarajuće preparate. Pri prvoj uporabi bazena morate pravilno pripremiti spremnik za kupanje. Bit će korisni početni kompleti kemije za bazen, a  zahvaljujući njima vrtni bazen će biti siguran i pravilno pripremljen za ljetnu zabavu.

 

Klor i aktivni kisik

 

Vrtni bazeni trebaju biti higijenski i sigurni. Jacuzzi, bazen s metalnom konstrukcijom, ekspanzijski bazen ili čak mali bazen na napuhavanje treba pravilno očistiti kemijom za bazen. Kako biste se riješili neželjenih mikroorganizama i ograničili njihovo razmnožavanje koristite klor ili aktivni kisik.

 

Antialge

 

Sam klor nije uvijek u stanju spriječiti razmnožavanje algi, pa će biti potrebna dodatna sredstva koja će spriječiti razmnožavanje algi. Anti alge za vrtni bazen čine da spremnik ne bude zelen i bit će ugodnije plivati u njemu.

 

Koliko su važne pumpe za bazen?

 

Vrtni bazeni trebaju biti pravilno filtrirani. Pumpe za vrtni bazen filtriraju vodu od većih nečistoća, kose, komadića kože, ostataka lišća, mrtvih insekata, što bazen čini ugodnijim za plivanje. Pumpe osiguravaju da je voda higijenski ispravna i sigurna, njihov rad, zajedno s kemijom za bazen, osnovni je tretman stanja vode u bazenima.

Među dostupnim pumpama za bazen možete se odlučiti za pješčane pumpe, filter pumpe i skimmere.

 

Pješčane pumpe s filterom ili PET kuglicama

 

Često biranim proizvodom, osobito za velike bazene su pješčane pumpe. Ovi proizvodi su nešto skuplji od pumpi s kartonskim filterom, ali imaju visoku propusnost, što ih čini prikladnim za bazen velikog volumena. Filter u takvoj pumpi je pijesak ili PET kuglice.

 

Filter pumpe s kartonskim filterom

 

Drugi, jednako popularan i nešto jeftiniji model je filter pumpa s kartonskim filterom. Posebno dobro će raditi kod manjih bazena, zbog manjeg kapaciteta.

 

Skimmeri

 

To je posebna vrsta bazenskih pumpi koje se montiraju na zidove vrtnog bazena. Skimmer skuplja nečistoće s površine vode, zahvaljujući kojima bazen ostaje čist, a tijekom kupanja ništa ne ometa zabavu.

 

Njega pumpe i zamjena filtra

 

Bez obzira na vrstu pumpe koju ste kupili, uvijek vodite računa o dobrom stanju uređaja. Zahvaljujući tome, bazen će uvijek biti čist. Vodite brigu o čistoći pumpe, redovito mijenjajte uloške pumpe. U brizi za uređaje  bit će korisna dodatna oprema za pumpe za bazen.

 

Koji će pribor za bazen biti koristan?

 

Bazeni su zaista divni proizvodi, a modeli koji se nude u našoj trgovini svidjet će se svima. Naša trgovina, osim bazena, nudi i dodatnu dodatnu opremu za bazen.

 

Briga za vrtni bazen

 

Odgovarajuća zaštitna navlaka za bazen dobro će doći, kako bi se spriječilo da lišće i drugi otpad padnuu spremnik dok se bazen ne koristi. Pametan način da dobijete toplu vodu u bazenu je solarna zaštita za bazen, koja skuplja sunčevu energiju i zagrijava spremnik. Jednako su važne prostirke za bazen, koje dijele spremnik od tla.

 

Pribor koristan u bazenu

 

Kako bi bio potpuno funkcionalan, bazen u vrtu mora biti pravilno opremljen. Dobro opremljeni bazeni bit će ugodniji za kupanje i odmor. U našem asortimanu naći ćete ljestve za bazen koje će vam omogućiti slobodan ulazak i izlazak iz bazena. Korisni će biti termometri za bazen i solarni paneli za bazen te kompleti za popravak bazena. Zahvaljujući njima, lako možete popraviti manja oštećenja u spremniku. Osim pumpi i kemije za bazen, vrijedi kupiti i pribor za čišćenje bazena. Ručno čišćenje jednako je važno kao i upotreba odgovarajućih uređaja i sredstava za čišćenje.

 

Zabava u bazenu

 

Kada provodite vrijeme u bazenu, dodatni pribor također će vam dobro doći. Zahvaljujući njima, zabava će biti savršena! Vrijedno je opremiti bazen s metalnom konstrukcijom ili ekspanzijski bazen zračnim madracima, loptama na napuhavanje ili spužvama od pjene. Ovi dodaci pomoći će onima koji tek uče plivati i prvi se put susreću s bazenom.

Vrtni bazen pružit će užitak opuštanja i lijenog odmora u vlastitom vrtu, pa vrijedi kupiti madrace zahvaljujući kojima ćete se moći opustiti. Lijeno ljuljanje na površini vode je stvarno ugodno, pa će za takav odmor dobro doći držači pića, osobito ručke na napuhavanje.

 

 Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!