locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zašto je odmor tako važan? - Namještaj za opuštanje u dnevnom boravku

Objavljeno: 2022-04-19 16:10:44
Kategorija: Blog

 

Odmor je potreban da biste živjeli, isto kao što su i hrana, san ili zrak. Bez njega je nemoguće dobro funkcionirati. Od velike je važnosti za održavanje fizičke, mentalne i društvene dobrobiti. Dobar odmor možete postići pravilnim odabirom namještaja u dnevnoj sobi. Neće vam samo kauč ili sofa pružiti ugodno opuštanje. Kakav još namještaj odabrati tako da bi vrijeme rezervirano za odmor bilo jedinstveno? Odgovor na ovo pitanje je namještaj za opuštanje. To je namještaj, koji je namijenjen uglavnom sjedenju, pruža udobnost i praktičnost, a može biti i obogaćen dodatnim sadržajima u obliku potpora, naslona za noge ili jedinstvenog punjenja sjedala.

 

 

Udoban namještaj za dnevni boravak: fotelja s osloncem za noge

 

Opuštanje nije samo odmaranje na kauču. Ležeći položaj preporučuje se samo za spavanje. Za čitanje, gledanje omiljene serije ili pregledavanje Interneta, sjedeći položaj je mnogo bolji. Kauč nije uvijek udoban kao fotelja s osloncem za noge.

Dostupne fotelje s osloncem za noge mogu biti vrlo originalne, ali i dekorativne. Često podsjećaju na klasične uzorke, npr. fotelju s ušima, ali u moderniziranom obliku. Fotelje za dnevnu sobu također su i ukras, što proizvođači pamte, pazeći da predloženi modeli imaju moderne boje i zanimljive uzorke tkanina presvlake. Moderne metode dizajna namještaja omogućuju vam prilagođavanje uzorka stolice, tako da u sjedećem položaju rastereti kralježnicu i osigura savršeno opuštanje.

 

Viseća fotelja u dnevnoj sobi  

 

Viseće vrtne fotelje sve su popularniji element uređenja interijera dnevnog boravka, a ne samo terase ili vrta. Ona u dnevni boravak u kući uvodi ne samo ljetnu atmosferu, već pruža i trenutak opuštanja i intimnosti. Savršena je za odmor, na primjer slušanje omiljene muzike ili zanimljivo čitanje. Nježno ljuljanje omogućuje vam da se smirite i savršeno odmorite. Na tržištu možete birati između širokog spektra modela: na stabilnom stalku, pričvršćeni na strop, za jednu osobu ili za dvoje. Viseća fotelja ima prilično impresivne veličine i neće pristajati ako je interijer mali. Međutim, ovo je komad namještaja koji treba puno prostora, ali se niti ne uklapa u sve stilove uređenja dnevne sobe. Međutim, to je jako velika atrakcija za članove kućanstva i udobno mjesto za opuštanje, tako da se vrijedno odlučiti za nju.

 

 

Fotelja – ležaljka, klasik u novoj verziji

 

Fotelje-ležaljke su namještaj koji je nastao prije nekoliko stoljeća s mišlju na odmor tijekom dana. Moderni modeli imaju vrlo zanimljive i raznolike oblike: od onih koji zadržavaju klasične uzorke, do vrlo suvremenih i geometrijskih u svom obliku. Ležaljka je komad namještaja koji vam omogućuje da se odmarate u različitim položajima: na njemu možete sjediti, ležati ili ostati u ležećem položaju. Ležaj će oživjeti dnevni boravak i postati zanimljiv element unutarnje opreme u sobi - namještaj je po svom obliku zanimljiv i još uvijek rijedak, što ga čini vrlo jedinstvenim.

Njihova posebnost je izduženo sjedalo, koje omogućuje osobi koja sjedi na sjedalu da ispravi noge i zauzme polu-ležeći položaj. Fotelja-ležaljka je stoga kombinacija klasične fotelje za sjedenje s osloncem za noge, tako da umjesto dva elementa, imamo jedan.

Moderne fotelje-ležaljke mogu biti izuzetno dekorativni, u futurističkim oblicima i odvažnim bojama.  

 

Vreće za sjedenje - udoban namještaj ne samo za djecu

 

Vreća za sjedenje je lagan, jednostavan za prenošenje i vrlo praktičan dodatak. To je definitivno višenamjenski komad namještaja koji će se uklopiti u svaki interijer i  sve ih se više cijeni. Njihova popularnost uvelike je povezana s činjenicom da su savršene kao dodatno mjesto za sjedenje. Bit će izvrsne na mjestu za odmor, gdje možete čitati, sjediti ili igrati na konzoli.

Vreće imaju mekano punjenje koje će se prilagoditi obliku i težini tijela. Najčešće su prekriveni eko kožom, ali popularne su i verzije presvučene tkaninom. Vreća za sjedenje je savršeni komad namještaja za odmor za djecu. Njegova sposobnost prilagodbe tijelu pomaže rasteretiti kralježnicu dok sjedi i održava pravilno držanje.

Posjetite naše trgovine i odaberite fotelje koje će vam odgovarati!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!