locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zašto odabrati pravokutni bazen s metalnom konstrukcijom

Objavljeno: 2022-02-25 13:37:01
Kategorija: Blog

Ljetni, vrući dani potiču vas da potražite rješenja koja će vam omogućiti da se ohladite tijekom nesnosne vrućine. Koriste se ventilatori, hladni napitci i suncobrani, ali sve popularniji način rješavanja vrućine je plivanje u hladnoj, osvježavajućoj vodi. To je moguće čak i u udobnosti vlastitog vrta zahvaljujući vrtnim bazenima. Među opcijama dostupnim na tržištu posebno su

popularni bazeni s konstrukcijom od metala. Pogledajte zašto je vrijedno odlučiti se za njihovu kupovinu i kako se pravilno brinuti za njih.

 

Izgled i  karakteristike bazena s konstrukcijom od metala?

Opuštanje u vrtu je izuzetno važno i sve elemente koji omogućuju odmor treba kupiti s velikom pažnjom i oprezom. Prije nego što se odlučite za bazen s metalnom konstrukcijom, pogledajte njegove karakteristike. To su spremnici čija se konstrukcija temelji na stabilnim, aluminijskim ili čeličnim cijevima. Cijevi povezane jedna s drugom tvore okvir na koji se rasteže debela i izdržljiva folija bazena. Takva konstrukcija će osigurati stabilnost i čvrstoću. Pravokutni bazen s metalnom konstrukcijom obično ima velike spremnike – njihov kapacitet može biti preko 50.000 l vode! Ova veličina bazena omogućava besplatno plivanje i pruža izvrsnu zabavu djeci, tinejdžerima i odraslima. Zbog svoje konstrukcije i veličine koju mogu dosegnuti, pravokutni bazeni preporučuju se za velike vrtove. Ovi vrtni bazeni dostupni su u različitim oblicima - naša trgovina nudi okrugle, pravokutne ili kvadratne modele. Raznolikost oblika razlikuje vrtni bazen s metalnom konstrukcijom od ekspanzijskog bazena.

Zašto kupiti pravokutni bazen s metalnim okvirom?

Bazen s metalnim okvirom za vrt pored kuće odličan je način da organizirate ljetni odmor u udobnosti vlastitog dvorišta. Hladna voda bit će korisna za vrućeg vremena, kupanje u njoj zasigurno će vas osvježiti tijekom vrućih dana. Osim toga, bazen će vam omogućiti održavanje dobre kondicije, plivanjem ćete moći voditi brigu o svojoj vitkoj figuri i razvoju mišića, bez opterećivanja zglobova.

Vrtni bazeni s metalnim okvirom kao i ekspanzijski bazeni , izvrsna su zabava za velike i male. Igranje u bazenu zamijenit će putovanje u planine ili na jezero, bit će dobar argument izvući najmlađe ispred računala ili TV ekrana. U bazenu se sjajno možete zabaviti zajedno sa svojom djecom organizirajući igre s loptom. Ovo je sjajan način da provedete svoje slobodno vrijeme.

 

Cijene vrtnih bazena

Bazen s metalnom konstrukcijom, može imati različite veličine i oblike, a time će i njegova cijena će također biti različita. Najjeftinije bazene s metalnom konstrukcijom možete kupiti za oko 500Kn,  kapaciteta 580 l. Takav bazeni bit će mali i prilično niski, ali će služiti kao dječji bazeni iako se uvelike razlikuju od bazena na napuhavanje Veliki bazen s metalnom konstrukcijom (širine gotovo 5 m i duljine gotovo 10 m!) košta do 11.000 Kn, kapaciteta 52.231l. Raspon cijena je stoga stvarno velik i samo o vama ovisi, kakav bazen ćete si priuštiti. Cijena nije sve, već se računa i veličina vašeg dvorišta. Na maloj površini bolje je postaviti manji montažni bazen, do kojeg ćete imati slobodan pristup.

Kako dobro postaviti vrtni bazen?

Bazen s metalnom konstrukcijom je spremnik koji se rasklapa tijekom sezone i obično se ne premješta na drugo mjesto zbog svoje veličine i velike težine. Stoga je potrebno pravilno odabrati i pripremiti mjesto gdje će stajati određeni pravokutni bazen s metalnim okvirom tako da kasnije s njim neće biti problema. Nije dobro postaviti bazen ispod drveća. Iako stabla daju prirodnu hladovinu i bit će ugodna okolina, njihovo lišće može padati u spremnik, zbog čega će čišćenje bazena biti problematično. Dobro je odabrati otvoreni prostor u vrtu s ravnim tlom. Tlo mora biti izravnano, a ispod bazena treba staviti odgovarajuću prostirku za bazen. Bazeni se ne smiju postavljati izravno na kocku ili beton - hodanje po dnu bit će vrlo neugodno, a sam bazen može se oštetiti kada se folija trlja o grubu površinu. Pravokutni bazeni su veliki, stoga dobro izmjerite dostupan prostor prije nego što kupite vrtni bazen iz snova. Zahvaljujući tome, izbjeći ćete kasnije nevolje i neugodnosti. Pravokutni oblik bazena omogućuje veliku slobodu postavljanja, ali vrijedi isplanirati posao prije nego što započnete njegovu montažu.

 

Kako se brinuti o vrtnom bazenu?

Vrtni bazen je beskrajna radost i osvježenje u ljetnim danima, ali i velika odgovornost vlasniku bazena. Bez obzira na to jeste li odlučili kupiti bazen s metalnim stalkom ili ekspanzijski bazen, jesu li u pitanju montažni bazeni, bazen na napuhavanje, koji je mali ili veliki, morate se pobrinuti za stanje vode i čistoću spremnika. Uostalom, higijena i sigurnost su najvažniji!

Proizvodi koji će vam pomoći da održite bazen čistim su prvenstveno pumpe s pravim filterom i kemijom za bazen (klor, anti-alge i sredstva za održavanje odgovarajućeg pH). Bazen je lakše očistiti pješčanom pumpom ili filter pumpom. Prilagodite veličinu pumpe veličini bazena, jer što je bazen veći, to bi kapacitet pumpe trebao biti veći.

Osim pumpe za bazene koje imamo u ponudi, dobro će doći i kemija. Odgovarajuće doziranje sredstava učinit će vodu kristalno čistom, bez mikroba, a pH će biti ugodan za kožu. U slučaju različitih bazena, koristit će se različita sredstva. Možete se odlučiti za klor ili aktivni kisik, također je vrijedno ulagati u antialge i sredstva za održavanje odgovarajućeg pH. Moguće je udobno i sigurno plivanje zahvaljujući kemiji bazena. Prilikom brige o bazenima bit će korisni i drugi dodaci za bazen.

Svakako provjerite što smo vam pripremili u ovoj kategoriji - mnogi proizvodi zaista vam mogu olakšati brigu o bazenu i učiniti zabavu ugodnijom, dodaci će zasigurno biti pun pogodak!

 Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter !

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!