locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zavjese i dekori za dnevni boravak - put do elegantnog i prozračnog interijera

Objavljeno: 2022-03-25 14:21:45
Kategorija: Blog

 

Dnevni boravak je najreprezentativnija prostorija kuće i stana. U njemu je koncentriran obiteljski i društveni život, pa ga vrijedi urediti tako da bude i udoban i elegantan. Praktičnost je pravilno usklađen namještaj i dodaci, elegancija su pak ukrasi, dekoracije i tekstil koji interijeru daju toplinu i definiraju ga.

Jedan od nekoliko nezamjenjivih elemenata dekoracije elegantnih prostorija su zavjese i dekori. Svaka prostorija u koji se postave dobiva karakter ali isto tako i kvalitetu. Zato njihov izbor ne može biti slučajan.

Ako vas zanima kako savršeno uskladiti sa stilom i karakterom interijera dekore i zavjese u dnevnoj sobi, svakako pogledajte naše savjete i inspiracije!

 

Zavjese i dekori - pouzdan ukras svakog interijera

 

Prije nego što odete u kupovinu kako biste pronašli zavjese i dekore iz snova, svakako razmislite o dva važna pitanja. Prvo od njih je funkcionalnost, koja će u praksi učiniti da odabrani model štiti od sunčevih zraka, pogleda susjeda i prolaznika ili će, naprotiv, postati samo profinjeni veo koji obavija prozore.

Drugo je dosljednost stilu salona. Moderne zavjese i dekori daju za dnevni boravak u tom pogledu stvarno nevjerojatne mogućnosti. Omogućuju vam stvaranje ugodnog i toplog interijera ili strogog i minimalističkog - sve u skladu sa stilizacijom interijera.

Iako se trendovi u uređenju interijera ne mijenjaju tako često kao, primjerice, modni trendovi, uvijek vrijedi odabrati bezvremenska rješenja za uređenje, ona koja će biti temelj za promjene i preuređenje. Među mnogim modelima u kategoriji ukrašavanja prozora, posebnu pozornost zaslužuju: gotove zavjese i metražne zavjese i dekori.

Prozor bez dodatka u obliku zavjesa u dnevnoj sobi, čini se nepotpunim, praznim i jednostavno tužnim. Iako ne nedostaje pristaša takvog minimalizma, vrijedi razmotriti što je bolje za cijelu stilizaciju. Elegantne zavjese bit će idealan okvir za prozor, pogotovo kada na vrh objesimo ukrasnu draperiju, koja će dati na eleganciji i karakteru. Čak i u potkrovlju i minimalističkim interijerima bit će mjesta za dekoracije prozora. Sve što je potrebno je malo kreativnosti za uređenje dnevnog boravka uz pomoć zavjesa i dekora tako da oduzima dah.

 

Zavjese i dekori – kako ih međusobno povezati i uklopiti u interijer

 

Ako se odlučite za set zavjesa i dekora, svakako obratite pozornost na činjenicu da se odabrani modeli međusobno podudaraju kako biste stvorili savršenu kompoziciju sa stilom dnevnog boravka.

Dekorateri interijera često naglašavaju da se zavjese i dekori najbolje kombiniraju jedno s drugim na principu određenog kontrasta. Na primjer, ako odaberete šarene zavjese s nježnim uzorkom, kao pozadinu i bazu, uz njih odaberite jednobojne dekore. I obrnuto. Za zavjese s uzorkom, kombinirajte glatke jednobojne dekore. To je jedno od najvažnijih pravila za uređenje prozora u dnevnoj sobi, ali ne samo tamo, već i u drugim prostorijama u kući.

Ako želite da dnevni boravak stvori jednu, elegantnu, koherentnu cjelinu, uskladite dekore s bojom zidova, namještaja i dodataka. Ovo jednostavno pravilo jamči izbjegavanje pogreške prilikom uređenja.

Malo ljudi zna da dekori i zavjesa za dnevnu sobu mogu optički povećati ili smanjiti unutrašnjost. Postoji nekoliko učinkovitih načina koji omogućuju nježnu optičku modifikaciju prostora. U malim dnevnim sobama trebalo bi postaviti karniše ispod samog stropa i objesiti zavjese i dekore koje dosežu do samog poda. Tamne, teške zavjese vrijedi zamijeniti prozračnim u pastelnim, svijetlim bojama. Zahvaljujući tome, prozor i s njim cijeli interijer izgledat će prostranije.

U dnevnom boravku male površine, uvijek vrijedi slijediti princip "manje je više" - odaberite prigušene nijanse i nježne, prozračne uzorke.

 

Lagane i prozračne – zavjese su uvijek u modi!

 

Zavjese su praktičan dodatak svakoj prostoriji, maloj i velikoj. Iako proizvođači sve češće nude šarene i bogato ukrašene zavjese, i dalje se najčešće biraju minimalistički, svijetli, nježni modeli. Zapamtite da prozračne zavjese za dnevnu sobu s jedne strane zagrijavaju interijer i daju aranžmanima karakter, s druge strane donose lakoću i svježinu u prostoriju.

Ako cijenite privatnost, zavjese i dekori su apsolutni "must have" aranžmana.

 

Kako dekore savršeno uskladiti s dnevnim boravkom?

 

Ukoliko je dnevni boravak neravnomjeran, pri odabiru zavjesa i dekora vodite stilom koji je korišten u uređenju interijera. Moderni dekori za zamračenje dobro funkcioniraju u minimalističkim modernim prostorima. Svijetla, bež boja za boho interijere, a s uzorkom za art deco, retro i glamurozne.

 

Glatke zavjese i jednobojni dekori za dnevne sobe u minimalističkom, loft i u modernom stilu

 

Jednobojne zavjese za dnevni boravak prijedlog su za elegantne, minimalističke i klasične interijere, uređene bez nepotrebnog sjaja. Ovdje ukras najčešće nije motiv ili uzorak, već boja, koja bi se trebala uklopiti u boju zidova, namještaja i pribora.

 

Cvjetni uzorci idealni su za glamuroznu, art deco, klasičnu, retro, rustikalnu dnevnu sobu

 

Cvjetni uzorci najbolje funkcioniraju u dnevnim sobama uređenim u retro, glamuroznom, art deco ili klasičnom stilu. Cvjetni motiv, koji je apsolutni hit ove sezone, bit će savršen ukras modernog, živopisnog interijera, kao i rustikalnog dnevnog boravka s dušom.

Zanimljiv i iznimno inovativan postupak uređenja je odabir motiva zavjesa uz uređenje vrta na koji gleda dnevni boravak. Ovaj postupak prirodno kombinira vrt s dnevnim boravkom.

Zapamtite da su zavjese s cvjetnim motivom ukras sam za sebe. Kako ne biste pretjerali s "ugađanjem" cijelog aranžmana, pobrinite se da su ostali elementi uređenja interijera prigušeni i suptilni.

 

Elegantni materijali za profinjene interijere

 

Velur je tkanina poznata godinama, koja se smatra luksuznom i pogodnom samo za najelegantnije interijere. Posljednje godine rada dekoratera dokazale su da svaki interijer zaslužuje baršunaste zavjese. Jedinstvenost ove tkanine leži u mekoći i sposobnosti reflektiranja svjetlosti, tako da i tijekom dana i navečer zavjese svjetlucaju nježnim sjajem.

 

Dekori za dnevni boravak po mjeri – ekskluzivna ponuda Emmezete

 

Moderna, često nestandardna gradnja čini da prozori u kućama i stanovima imaju različite oblike i veličine. Savršeno podudaranje dekora i zavjesa za dnevni boravak ponekad može biti pravi izazov. Idealan recept za to su zavjese i dekori izrađeni po mjeri. U ponudi naše trgovine možete pronaći i gotove zavjese i dekore, kao i šivane po mjeri, koje su posebno posvećene onima koji ih zbog nestandardne veličine prozora ne mogu uskladiti s gotovim proizvodima u klasičnoj veličini.

Ako tražite zavjese ili dekore, svakako posjetite našu trgovinu i odaberite model koji će savršeno nadopuniti unutrašnjost vašeg dnevnog boravka!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!