locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zlato u kupaonici - mozaici i pločice u plemenitoj boji

Objavljeno: 2021-11-12 15:17:26
Kategorija: Blog

 

Zlato - boja povezana sa sjajem, luksuzom, glamurom, sve češće se pojavljuje kao dodatak u uređenjima, dekoracijama i ukrasima. Udomaćila se u interijerima dnevnih boravaka, spavaćih soba, kuhinja, a odnedavno se koristi za uređenje kupaonica.

Zlatni ukrasi i dodaci čine prostor elegantnim i stilskim, a sam prostor daje osjećaj luksuzne udobnosti. Naši kupci često pitaju može li zlato biti neodoljivo? Može li njegov višak ostaviti dojam prekomjerne količine? Nažalost, da. Stoga, kada se odlučite koristiti ga u određenoj stilizaciji, treba zadržati umjerenost.

Završno uređenje kupaonice sa dodacima zlata jedan je od hitova dizajna interijera nadolazeće sezone. U današnjem članku pokušat ćemo predložiti kako urediti kupaonicu u zlatnom stilu. Kako odabrati i postaviti pločice ove plemenite boje i s čime ih kombinirati, tako da kupaonica može ne samo oduševiti već i potaknuti opuštanje.

 

Kupaonski dodaci u boji zlata

 

Moderan interijer u zlatnoj boji zahtijeva dobru ideju i dizajn. Trebalo bi razmotriti svako rješenje kako bi se izbjegao dojam prekomjernog ili čak kiča. Osim toga, korištenje zlata u dekoraciji je hrabar potez, uzrokujući "wow" učinak. Stoga, ako niste ljubitelj bogatih aranžmana, punih bljeska i sjaja, zlato možda nije najbolji izbor. Ako s druge strane, volite glamur, luksuz i sjaj možda će ružičasto zlato bit savršeno rješenje za vas.

Zapamtite što je bitno! Zlatnu kupaonicu treba kombinirati s jednom kontrastnom bojom koja će tonirati cjelinu i smiriti sjaj. Prilikom uređenja interijera prije treba napraviti bazu i pozadinu za zlatne ukrase.

Gdje i kako se zlato može koristiti u unutrašnjosti kupaonice? Postoji nekoliko mogućnosti.

Prvi je opremiti kupaonicu zlatnim slavinama. Zlatne kupaonske slavine za kadu, slavine za tuš, slavine za umivaonik, termostatske slavine, slavine za bide kombinirane s elegantnim mramornim ili klasičnim pločicama, učinit će da kupaonica dobije sjaj i neobičan izgled. Ako dodatno cijeli aranžman nadopunite ogledalom u zlatnom okviru ili zlatnu svjetiljku, stvorit ćete prostor kupaonice u holivudskom stilu glamura.

Gledajući dizajne kupaonica, inspiracije dostupne na internetu ili ponude dekoratera interijera, lako je vidjeti da se zlato može prilagoditi mnogim stilovima uređenja. Dobro će funkcionirati u klasičnim stilovima, u stilu loft, stilu glamura ili art decoa. Sve se više kombinira sa prirodnim elementima dekoracije kao što su beton ili opeka, takva kupaonica sa zlatnim dodacima dobiva potpuno drugačiji karakter, postaje ugodna i jedinstvena. Ako se ne bojite takvih modernih, pomalo ekstravagantnih rješenja i odlučite se za ovu kombinaciju, možete dobiti jedinstvenu kupaonicu.

Još jedna vrlo zanimljiva i sve više popularna opcija za zlato u kupaonici je korištenje mozaik pločica u boji zlata.

 

Pločice sa zlatnim naglascima

 

Vrlo hrabar izbor je upotreba zlata na zidovima u obliku sjajnih pločica i mozaika. Keramičke pločice, porculanske pločice, mozaik pločice, u metalik boji donijet će kupaonici izgled palače. Međutim, kako učinak ne bi bio kičast i pretjerano elegantan, trebalo bi se pobrinuti za pravu pozadinu takvog uređenja. Odabirom prirodne baze osnovnih boja, osobito onih iz palete zemljanih boja, odnosno zelene, bež, bijele, crne ili puderasto ružičaste, tonirat ćete cjelinu i stvoriti savršen sklad. A to je, kao što znate, u kupaonici od velike važnosti. Teško je razmišljati o opuštanju u interijeru, koji umjesto da smiri - iritira i opterećuje.

Ako odlučite uvesti zlato u obliku pločica, mozaika u kupaonici ili drugih elemenata dekoracije ili dodataka, pokušajte pronaći ravnotežu za njih pomoću ostalih elemenata za ukrašavanje.

 

Zlato u kupaonici u stilu glamura

 

Glamur stil, to je bljesak i elegancija. Ta pogodnost povezana je s luksuznim opuštanjem i blaženim odmorom. Kupaonica uređena u ovom stilu može nalikovati, na primjer luksuznom spa salonu ili stiliziranoj sobi za kupanje po uzoru na moderne interijere holivudskih zvijezda.

Kako praktično koristiti dominantnu zlatnu boju da bi u interijeru stvorili elegantnu i jedinstvenu cjelinu? Naglasci na zlato u kupaonici mogu različito izgledati. Već smo razgovarali o slavinama i pločicama, treba spomenuti rasvjetu, koja u kombinaciji s drugim elementima igra važnu ulogu u dekoriranju bilo koje sobe. U tom smislu, vrijedi odabrati odgovarajuća rasvjetna tijela. Zlatna kupaonica s kristalnim lusterima zasigurno će biti simbolika profinjenog karaktera - glamura.

 

Kupaonica sa zlatnim dodacima

 

Gdje i na koji način se zlato može pojaviti u uređenju kupaonice:

· na zidovima i na podu kao pločice i mozaici – velike pločice u zlatnoj boji ili zanimljiv sjajni mozaik mogu postati ukras ne samo dijela zida ili dijela interijera, već i na podu naglašavajući važne zone u prostoriji. Vrijedi odabrati glatke, ujednačene nijanse zlata i kombinirati ih s blagim bojama prirode ili karakternom crne.

· u boji armature – zlatne slavine za umivaonik mogu biti najveći ukras kupaonice. One će naglasiti ljepotu interijera i učiniti ga ugodnim i originalnim. Zlatna slavina može se kombinirati s različitim bojama keramike i zidova. Međutim, ne bi trebalo kombinirati zlatni umivaonik sa zlatnom slavinom. Kontrast će ovdje bolje funkcionirati. Klasično ili staro zlato izgleda lijepo u kombinaciji s, na primjer bijelim mramorom, elegantnim crnim pločicama ili bojom betona. S druge strane, zlato s nijansom ružičaste boje lijepo se kombinira s pastelnim bojama, mornarsko plavom i grafitnom;

· kao nijansa umivaonika – umivaonik ukrašen zlatom bit će šlag na torti, pod uvjetom, da bude postavljen na neutralnu pozadinu. Nemojte kombinirati zlatnu keramiku sa zlatnim pločicama. Zapamtite višak zlata može imati kontra efekt i cjelinu učiniti kičastom. Ako želite izložiti sanitarije, stavite ih na jednoličnu pozadinu.

· u detaljima i malim dodacima – zlato može biti boja okvira ogledala, ručke ormarića, ukrasne letvice, odgovarajućeg rasvjetnog tijela, kao i teglica, posuda za sapun ili košara za kozmetiku i kupaonske sitnice. 

 

Nešto za ljubitelje srebra - srebrne dekoracije za kupaonicu

 

Ako definitivno više volite srebro umjesto zlata, možete koristiti bilo koju od gore navedenih inspiracija, zamjenjujući zlato srebrom. Srebrne pločice, mozaici ili ukrasne letvice zanimljiva su alternativa zlatu u kupaonici. Savršeno će izgledati u kombinaciji s mnogim bojama - posebno dobro s bijelom i sivom. Bit će savršena za prigušene, elegantne i jako moderne interijere, kao i klasične.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!