locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

5 najzanimljivijih prijedloga za stolicu uz toaletni stol

Objavljeno: 2022-02-16 11:39:00
Kategorija: Blog

 

Elegantan, romantičan, stilski - toaletni stol je malen, ali važan san mnogih žena. Savršeno integriran u stil interijera, postat će ne samo funkcionalni element, već i ukras. Naravno, nijedan toaletni stol ne može bez udobne, a istovremeno i originalne stolice. Namještaj nije uvijek dostupan u setovima, pa je vrijedno pažljivo razmisliti o izboru. Upoznajte naše originalne prijedloge!

 

Prednosti posjedovanja toaletnog stola i stolice


Toaletni stol nije ništa drugo nego kutak za ljepotu - jedinstveno mjesto gdje se žena može brinuti o svom tenu, šminki, kosi i cjelokupnom izgledu. To je mali komad namještaja, najčešće postavljen u spavaćoj sobi. Opremljen velikim ogledalom, ima ladice, nesesere i druga mjesta za pohranu kozmetike, pribora za šminku i ostalih predmeta.

Imati toaletni stol donosi brojne prednosti. Prije svega, to vam omogućuje uštedu prostora u kupaonici. Svakodnevne aktivnosti vezane uz njegu više se ne moraju obavljati na mjestu koje koriste i drugi članovi kućanstva. Zato je šminkanje jednostavno ugodnije u sjedećem položaju. Priliku da vide lice izbliza cijenit će osobe s oštećenjem vida, kojima je često teško održavati preciznost pri isticanju ljepote iz daljine!

 

Koji stil toaletnog stola će biti najbolje odabrati?

 

Toaletni stol treba odgovarati dizajnu interijera. Konzistencija boja ovdje je vrlo važna. Važno je zapamtiti da će čak i običan stol uspješno poslužiti kao toaletni. Namještaj dostupan u setovima savršeno će se uklopiti i stvorit će sjajan aranžman.

 

Kakva stolica uz toaletni stol?


Prva stvar na koju obično obraćamo pozornost pri odabiru i stolice za dnevni boravak ili spavaću sobu je njezin dizajn. Naravno, to će biti od velike važnosti u ovom slučaju, ali morate uzeti u obzir i druge, vrlo važne kriterije.

Visina stolice. Toaletni stolovi obično imaju male dimenzije - oni nisu samo uski, već i prilično niski. Da bismo održali udobnost sjedenja, treba pronaći odgovarajuću stolicu. Trebala bi barem djelomično kliznuti ispod stola kao i kako ne bi zauzimala previše prostora za noge.  Veličina stolice posebno je važna u malim interijerima. Dok obično vrlo intenzivno koristimo stolice za blagovaonicu i kuhinju, a stolicu za toaletni stol - najviše nekoliko minuta tijekom dana. Najbolje će se na kraju uklopiti uz taj mali stol i stolica malih dimenzija. Odličan izbor može biti jednostavan tapecirani tabure, kojega možete gurnuti ispod stola kad ga ne koristite.

Materijal presvlake. U osnovi postoje četiri vrste stolica između kojih možete birati: tapecirane, metalne, drvene i plastične stolice. Ako se odlučite za tapecirane, birajte presvlake od materijala koji se lako čisti kako bi si olakšali. Meke presvlake ne samo da će povećati udobnost korištenja stolice, već će izgledati dobro u elegantnoj spavaćoj sobi. 

 

Odaberite savršenu stolicu za svoj toaletni stol!


Prozirna, tapecirana ili drvena stolica - kakva se uklapa u vaš interijer? Da bi spavaća soba izgledala koherentno i atraktivno, sav namještaj bi se trebao uklopiti jedan s drugim. Sada kada znate osnovne kriterije za udobnost, vrijeme je da pronađete savršen dizajn!

Koju stolicu za toaletni stol odabrati za interijere uređene u najpopularnijim stilovima?Upoznajte se s našim prijedlozima:

 

Stol i stolica u stilu glamura

Ovo je prijedlog za pristaše luksuznih interijera. Stil glamura kombinira modernost s baroknim naglascima. Sjaj, elegancija, zlatni ili srebrni elementi, sjajne površine, ukrasni naglasci - to su osobitosti takvog stila. Uz glamurozni toaletni stol pristaju velur stolice, npr. u boji moderne tamno zelene, bijele ili bež boje. S druge strane, crna tapecirana stolica s elegantnim prošivom ne samo da impresionira svojim izgledom, već daje eleganciju interijeru. U glamurozni stil savršeno se uklapaju stolice s visokim leđima kao i udobni taburei s karakteristično savijenim nogama.

 

Stolica u skandinavskom stilu

 

Izuzetno moderan posljednjih godina, skandinavski stil odlikuje se prirodnošću, jednostavnošću i minimalizmom. Kombinacija svijetlih boja s bojom drva daje vizualnu toplinu i osjećaj udobnosti interijeru. Za bijeli toaletni stol možete staviti bijelu stolicu jednostavnih oblika. I drvene i plastične stolice izgledaju sjajno.

Za skandinavski toaletni stol možete odabrati stolicu s udobnim sjedalom ili jednostavnu drvenu stolicu. Ukoliko odaberete drvenu, trebali biste odabrati mekani jastuk koji će povećati udobnost svakodnevne uporabe.

 

Stolica kao mjesto za moderan stil

 

Moderni toaletni stolovi ne izlaze iz mode - odlikuju se geometrijom linija, jednostavnošću i minimalizmom. Moderni stil je za sve vrlo estetski, bez nepotrebnih ukrasa. U isto vrijeme, to je tako široko područje uređenja u kojem možete uspješno koristiti stolice s presvlakama, plastične stolice pa čak i izvornu bezbojnu stolicu.

Za estetiku modernog interijera stolica za toaletni stol može biti jednostavnih oblika, s metalnim nogama, prošivenim presvlakama ili, naprotiv, potpuno glatka. Možete birati između mnogo različitih modela, koji će se dobro stapati u modernom prostoru.

 

Klasična stilska stolica

 

Spavaća soba je mjesto u kojemu se rado vraćamo tradicionalnim aranžmanima. Pod klasičnim stilom mislimo i na onaj koja se odnosi na prošla vremena, kao i na onaj koji još uvijek možete sresti u domovima vaših roditelja ili baka. Klasični toaletni stol trebao bi biti opremljen stolicom od tamnog drva. Prošivene stolice su najpoželjnije, a boja presvlake ovisi samo o vašoj fantaziji i, naravno, cijelom aranžmanu. Vaš individualni pristup učinit će da spavaća soba poprimi izvorni karakter.

Klasična stolica za toaletni stol može biti u obliku udobnog sjedala s naslonom ili tabure koji se može gurnuti ispod stola.

 

Romantična stilska stolica

 

Lakoća, pastelne boje, cvjetni uzorci - ako volite takve aranžmane, svidjet će vam se romantični namještaj! Najbolje će se uklopiti tapecirane stolice s ružičastim, bijelim ili svijetlo ljubičastim presvlakama. Prozirna stolica također će izgledati suptilno i neće poremetiti cijeli raspored. Isto tako bi vrijedilo staviti drvene dodatke, npr. noge boje hrasta ili otmjene naslone za ruke. Spavaća soba opremljena romantičnim toaletnim stolom savršeno je mjesto s dovoljno prostora za šminkanje! Naša trgovina namještajem nudi mnoge proizvode prilagođene različitim preferencijama i stilovima uređenja.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!